Autor Wątek: Nowe łowisko komercyjne w okolicach Tuszyna!!!  (Przeczytany 50125 razy)

Offline Ścigacz

• Ekspert
  • Reputacja: 139
  • No fish no fun :)
  • Ulubione metody: waggler i feeder
Odp: Nowe łowisko komercyjne w okolicach Tuszyna!!!
« Odpowiedź #60 dnia: 21.06.2015, 16:07 »
Dziś rano stwierdziłem ze dawno nie byłem na stawach u Marcina wiec mowie sobie ze w koncu czas się wybrać i pojechałem.  O dziwo juz kilka osób siedziało i ku mojemu pozytywnemu zaskoczeniu zobaczyłem ze chłopaki wprowadzili wymóg posiadania maty do wychaczania ryb lub można ją sobie wypożyczyć za 5 zł.  Druga ciekawa zecza jest zakaz używania zanet spożywczych, tylko i wyłącznie natura ziarna kukurydzy, konopie, pęczak, robaki, bulka itd.  No i haki bezzadziorowe .Fakt ze dysponowałem  dość dużym zapasem kuku to nie było problemu i miałem jeszcze kilka kromek chleba tostowego wiec zacząłem zabawę. Podnecilem troszkę i na dzień dobry uwiesil mi się ładny karp. Miał gdzieś z 2.5 kilo ale ku mojemu zaskoczeniu niedawno musiał komuś dać dyla bo miał w pysku kompletny przypon. Następnie trafiło się kilka linków i w łowisko weszły baki. Brały jak szalone z opadu na chleb tostowy.  Na koniec imprezy coś ładnego mi usiadło bo odjazd był konkretny. Sądzę że amur bo branie było bardzo dziwne. To przytopka lub wystawka ale tak w granicy 5 mm i to kilka razy i niestety ze jest tam sporo zarośli to zaplatal się o coś i dał dyla. Generalnie wypad udany i nawet kilka znajomych osób z mojego sąsiedztwa udało mi się spotkać nad wodą :)

Ryba1987

• Gość
« Odpowiedź #61 dnia: 21.06.2015, 16:59 »
Z tego co przed chwilą rozmawiałem z właścicielem to ten drugi staw ponoć ma być otwarty z grubymi miśkami w następnym roku także troche sprzeczności się wkrada no ale mniejsza z tym.. zapomniałem właściciela spytać odnośnie zanęt.. może ktoś ogarnia - normalne stosowane przez nas zanęty do methody/pellety nie wchodza w gre tak?
Jakby ktoś jechał z okolic Głowna w następny albo któtyś weekend proszę dać znać na PW :)
P.S. - we wtorek na moto chyba się tam przejade, nagram filmik i tu wrzuce za zgodą właściciela oczywiście co by było widać mniej więcej co i jak :)

Offline Ścigacz

• Ekspert
« Odpowiedź #62 dnia: 21.06.2015, 17:15 »
Jak rozmawiałem wcześniej  z Marcinem to do łowienia mają być 3 stawy. 2 w koło wyspy i 3 największy który jest na końcu działki. Ten trzeci miał być tylko łowiskiem sportowym. Może coś się zmieniło bo to u Marcina norma. Co do zanet to Roman wujas Marcina mówił mi aby nie stosować jakiejkolwiek zanęty spożywczej.  Sądzę że pellety wchodzą w rachubę np. Dynamit ma kukurydzę z konopiami ale nie powiem ze napewno. I aktualnie jest tam dość płytko bo tam gdzie lowilem może było z 60 cm.

Ryba1987

• Gość
« Odpowiedź #63 dnia: 21.06.2015, 18:38 »
Korzystając z nudy i opadów deszczu tej cudownej Niedzieli patrzę na mapę i drogę mam troszke pogmatwaną no ale wszystko jest w miare spoko do pewnego momentu..

Jeśli jest ktoś z okolic  tego łowiska to mógłby mi doradzić czy jadąc (czerwona kreska) normalnie drogą i później jadąc dookoła (żółta proponowana droga) mogę to skrócić przez te pola i lasy (zanzczone na niebiesko) ? jest tam jakaś droga żeby skrócić o jakieś 15km trase sobie?

Offline Ścigacz

• Ekspert
« Odpowiedź #64 dnia: 21.06.2015, 21:34 »
Niestety ale  tam przejazdu nie ma. Dojazd jest tylko jak na mapce wcześniej.

Offline Ścigacz

• Ekspert
« Odpowiedź #65 dnia: 04.08.2015, 17:26 »
Dzisiaj udało mi się troszkę posiedzieć nad stawem u Marcina. Fajnie się złożyło bo było pusto i można było wypocząć. Rybki od rana nie chciały współpracować ale z czasem się rozkręcilo. Trafiło się kilka ładnych okazów karpiowe w granicy 2 kg i z 10 szt tak do kilograma. Kilka linow w tym jeden całkiem całkiem i kilka bakow takich dłoniakow. Trafiły się jeszcze 2 szczupaczki. Jeden przy brzegu  odciął mi przypon a drugi przywalil w koszyk od metody i go odciął. Mialem kilka potężnych bran ale ryby odrazu szły w zielska i z rywalem je.

Offline Ścigacz

• Ekspert
« Odpowiedź #66 dnia: 04.08.2015, 17:28 »
I jeszcze 2 zdiecia. Więcej zdiec nie robiłem bo to nie miało sensu.

Offline Ścigacz

• Ekspert
« Odpowiedź #67 dnia: 10.09.2015, 21:45 »
Od jakiegoś czasu już funkcjonuje oficjalna strona łowiska :) www.aquatus.pl :)

Offline Marcin Cichosz

• Ekspert
  • Reputacja: 431
  • Feeder Fans
    • Galeria
    • Feeder Fans
  • Ulubione metody: feeder
« Odpowiedź #68 dnia: 10.09.2015, 23:37 »
A wędkowałeś tam na feederki ? Jak z tym dnem ? Mnie głównie interesuje feederowanie ale nie wiem czy dno się do tego nadaje. No i co z używaniem zanęt ? A bije się z myślami czy jechac w weekend tam czy do Woli Łokotowej obok Jeżowa.

Offline Ścigacz

• Ekspert
« Odpowiedź #69 dnia: 11.09.2015, 05:35 »
Łowiłem tam ostatnio na feederki tylko ze zamiast koszyka dałem oliwkę przelotowo i stosowałem mieszankę pelletów z kukurydzą .Rybka brała i to bardzo ładnie a oliwka powodowała ze zestaw nie plątał mi się z zielskiem i było git :)

Offline Marcin Cichosz

• Ekspert
  • Feeder Fans
    • Galeria
    • Feeder Fans
« Odpowiedź #70 dnia: 11.09.2015, 09:13 »
Kilka postów wyżej pisałeś o metodzie. Łowiłeś tam na nią ?

Offline Ścigacz

• Ekspert
« Odpowiedź #71 dnia: 13.09.2015, 19:00 »
Tak łowiłem na metodę ale miałem sporo zaczepów i kilka zerwanych zestawów dlatego przestawilem się na oliwke przelotowo. Może brań było troszkę mniej ale już ryby wychodziły jak po sznurku :)

Offline Martines

• Aktywny użytkownik
  • Reputacja: 9
  • Ulubione metody: method feeder
« Odpowiedź #72 dnia: 26.09.2015, 14:08 »
Rybki to tam zawsze biorą jak na zawołanie, chyba pobiłem tam swoje rekordy ilościowe szkoda że waga max 3kg, a najwięcej rybek w przedziale 1kg. Fakt łowisko świetne pod względem zabawowym i relaksacyjnym. Zachęcam wszystkich którzy chcą sporo się nałowić a waga nie jest aż tak istotna, dodam że właściciel Marcin i Roman, który jest zawsze na łowisku, to bardzo sympatyczni i pomocni ludzie.

Offline Marcin Cichosz

• Ekspert
  • Feeder Fans
    • Galeria
    • Feeder Fans
« Odpowiedź #73 dnia: 26.09.2015, 15:52 »
Jutro mam w planach Ciosny. Ale na następny weekend może tam podjadę. Męczy mnie tylko to, że tam jest problem z feederem  >:(

Offline Martines

• Aktywny użytkownik
  • Reputacja: 9
  • Ulubione metody: method feeder
« Odpowiedź #74 dnia: 26.09.2015, 16:57 »
Problem z feederem nie jest, ja tam łowię na metodę i moja propozycja jest taka żeby stosować podajniki małej gramatury, nie czepiają się tak bardzo. Dawno nie byłem na Ciosnach, wkurza mnie tam to, że jak nie kupię ryb to właściciele mają nieciekawe miny. Ja uwielbiam wędkować a niekoniecznie od razu jeść. Dlatego wolę łowisko Pacyfik. Napisz jak możesz jak Ci poszło na tych Ciosnach?
Pozdrawiam Marcin