Fajny hak jest też drennan Specimen klasyczny kształt, ładnie ryby zapina i mocny.
Ja akurat każdemu bym ten hak odradzał do technik gruntowych, bo zacina wg mnie dużo gorzej od haka wide gape. Miałem (wciąż mam) ich trochę i zawsze mi zacinały kiepsko lub spadały mi z niego często ryby. Wg mnie jest to typowy hak do metod spławikowych, gdzie hak wbija się w rybi pysk przez pociągnięcie zestawu do góry.
Jakimś fachowcem nie jestem ale w piątek miałem na ten hak 3 karpie największy 7 kg i ładnie się zacięły ale jeden spadł. Luk teraz to mi w głowie namieszałeś bo mam ich chyba ze 3 paczki i co ja teraz biedny z nimi zrobię hehe, po Twoim poście to podświadomie nie będę ich wiązał.
Jeszcze względem kamasan animal mam ich chyba z 70 sztuk hehe i teraz się dowiaduję że źle jak są srebrne...... nie jest dobrze, pewnie jak bym się wcześniej dowiedział to bym ich hurtem nie kupował

Na animale łowię już dwa lata i nie zauważyłem żeby kolor przeszkadzał rybom, choć nigdy nic nie wiadomo, haki są ostre jak cholera i chwytne.
Rozmiar 8 udało mi się trochę wykrzywić podczas holu ale rybę wyjąłem, karp 7 kg płynął w stronę zaczepów i musiałem siłowo go przytrzymać, mniejsze rozmiary są mocniejsze bo krótszy trzonek mają a ten sam drut
Moje PB wyjąłem na Kamasana Animal rozmiar 10 i chyba mu kolor nie przeszkadzał 11,2 kg miał w ostatni piątek.
Co do Drennan WGS to są to moje ulubione haki ale zauważyłem że z rozmiaru 8 często ryby mi spadały z mniejszych rozmiarów bardzo rzadko , nie wiem czym to jest spowodowane czy to może przypadek był jakoś się do ósemek zraziłem i używam głównie rozmiar 10 i 12.