Autor Wątek: Jedzcie wiślane ryby  (Przeczytany 15610 razy)

Offline robson

• Ekspert
  • Reputacja: 393
  • przystawka, bolonka, trotting
Odp: Jedzcie wiślane ryby
« Odpowiedź #45 dnia: 29.08.2019, 17:32 »
Już dziś mędrcy z formacji Suskiego nawymyślali, że gówno widać z Mostu Poniatowskiego, a Wisła płynie na południe 😀
Najpierw przekonamy wszystkich, że powinni mieć własne poglądy, a potem je im damy.

Offline katmay

• Ekspert
  • Reputacja: 563
  • Ulubione metody: waggler i feeder
« Odpowiedź #46 dnia: 29.08.2019, 17:44 »
Już dziś mędrcy z formacji Suskiego nawymyślali, że gówno widać z Mostu Poniatowskiego, a Wisła płynie na południe
Serio? Daj linka!!!

Wysłane z mojego SM-G960F przy użyciu Tapatalka

Marcin

Offline maszek95

• Ekspert
  • Reputacja: 46
  • Ulubione metody: waggler method
« Odpowiedź #47 dnia: 29.08.2019, 17:45 »
To chyba Brudziński.  Ale on ze Szczecina to skąd ma wiedzieć gdzie jaki most w Warszawie i jak Wisła płynie 😅. Zajęty budową promów wiec ogarnęła go pomroczność jasna.
https://www.polsatnews.pl/wiadomosc/2019-08-29/brudzinski-pomylil-mosty-w-warszawie-kijem-probuje-zawrocic-wisle/
Mój jest ten kawałek podłogi, nie mówcie mi więc co mam robić!

Offline Drapichrust

• Ekspert
  • Reputacja: 183
« Odpowiedź #48 dnia: 29.08.2019, 17:48 »
Są wyliczenia, kiedy "ścieki warszawskiej platformy" dopłyną do ujścia Dunajca, miałem iść na ujście na ryby, ale nie chcę się narażać ;)
Artur

Offline katmay

• Ekspert
« Odpowiedź #49 dnia: 29.08.2019, 17:51 »
Ja pierdziele. To mnie tylko utwierdza w przekonaniu, że tam są ludzie wybitnie niekompetentni. I przyjdzie jeden z drugim, którego wykształcenie jest zgoła inne, lub co brak i zostaje ministrem, bo jest politykiem. Zamiast ministrów powinno się zatrudniać specjalistów.

Marcin

Offline Piitubski

• Zaawansowany użytkownik
  • Reputacja: 25
« Odpowiedź #50 dnia: 29.08.2019, 17:53 »
Widzę, że liczba przeciwników PIS-u na tym forum jest duża. PO to świetna partia - sami uczciwi i do tego dbali o  wędkarzy...

Offline maszek95

• Ekspert
  • Reputacja: 46
« Odpowiedź #51 dnia: 29.08.2019, 17:58 »
Jest dużo przeciwników PiSu ,co nie znaczy, że są to zwolennicy platformy. Mnie poprostu śmieszy, że próbują to wykorzystać do walki politycznej,w dodatku klepiąc bzdury.
Mój jest ten kawałek podłogi, nie mówcie mi więc co mam robić!

Offline Mosteque

• Moderator Globalny
  • Ekspert
  • Reputacja: 2239
  • MFT
  • Ulubione metody: method feeder
« Odpowiedź #52 dnia: 29.08.2019, 18:07 »
Widzę, że liczba przeciwników PIS-u na tym forum jest duża. PO to świetna partia - sami uczciwi i do tego dbali o  wędkarzy...

Przeraża mnie taka argumentacja. Dowodzi niezbicie, że dla tego narodu nie ma nadziei...
Krwawy Michał

Viva la libertad, carajo!

Offline tstg

• Ekspert
  • Reputacja: 35
  • Łowie, bo lubię :)
  • Ulubione metody: feeder
« Odpowiedź #53 dnia: 29.08.2019, 18:20 »
Nawet w sprawę gówna w rzece politycy dokładają swoje. Pytanie co, jak i dlaczego jest ta awaria. Czy ktoś monitorował stan techniczny urządzeń, jeśli tak to komu to przekazał i kto coś z tym to zrobił. Całkiem możliwe ze to błąd wszechobecnego systemu czyli brak kasy na remont, przełóżmy go na przyszły rok a tu pierdykło wcześniej. Albo błędów projektowych. Na razie cisza ale jak jest cisza to jest gruba afera i ktoś zamiata pod dywan a winnych jest pewno sporo.

Offline selektor

• Ekspert
  • Reputacja: 1460
« Odpowiedź #54 dnia: 29.08.2019, 18:28 »
Obecnie w tym kraju polityka jest wszędzie, od kościoła po ścieki.... choć miejsce polityki wśród ścieków jest zasadne. Obecnie jakakolwiek krytyka jednej z partii oznacza u dyskutanta, że na pewno jesteś wielbicielem opcji przeciwnej :( Smutny kraj smutnych ludzi.

Co ciekawe to argumenty polityczne odnośnie zarządzania ściekami kieruje partia, która stworzyła i wprowadziła w życie nowe prawo wodne ( a w nim uregulowała kwestię awaryjnych zrzutów ścieków) oraz "zmieniła" już kilka razy kodeks karny, nie zmieniając jednak przestępstw przeciwko środowisku (i nie zaostrzając odpowiedzialności karnej za te przestępstwa) . Ta sama partia zamierza po wyborach zniszczyć wiele naturalnych polskich rzek, bo z Unii Europejskiej jest ogromna kasa do wzięcia :facepalm:

Dla mnie sprawa jest prosta. Powinno się ustalić osobę winną awarii, zakres szkód, wprowadzić działania ochronne. Tylko tyle i aż tyle. Prawdopodobnie będzie inaczej. I nawet ci krzyczący politycy, którzy mają de facto władzę, tego nie zmienią. Jestem ciekawy czy ci sami politycy będą tak krzyczeć jak niedługo zaczną przekopywać polskie rzeki, jak i budować zbiorniki zaporowe w całej Polsce na jednych z ostatnich naturalnych rzek w tej części Europy.

Offline Darecki

• Aktywny użytkownik
  • Reputacja: 12

Offline robson

• Ekspert
  • Reputacja: 393
  • przystawka, bolonka, trotting
« Odpowiedź #56 dnia: 29.08.2019, 19:06 »
Powtarzalne "zrzuty" substancji ropopochodnych są o wiele gorsze niż nawet kilka tygodni spływu gówna do wielkiej rzeki.

Natomiast co do warszawskiej awarii i jej przyczyn, ciekawi mnie trochę technologia (choć się nie znam, nie jestem inżynierem): dwie rury zalane betonem. Nie wiem, jak niby mają to diagnozować, a już naprawa musi być koszmarem. Ponoć beton miał redukować drgania, ale chyba nie ułatwia pracy przy tym ustrojstwie. Może założenie było takie, że nie ma się co tam zepsuć? :facepalm:
Najpierw przekonamy wszystkich, że powinni mieć własne poglądy, a potem je im damy.

Offline motov8

• Ekspert
  • Reputacja: 239
« Odpowiedź #57 dnia: 29.08.2019, 19:22 »
Ostatnie wydarzenia w naszym pięknym kraju pokazują, że nie mamy żadnego planu awaryjnego.
Turyści podczas burzy chadzają sobie po górach, bo szkoda im marnować weekendu.
Nad morzem czerwone flagi, ale ludzie wchodzą tylko po kostki i mamy przez to topielców.
Podczas upałów tzw. blackout - przeciążona energetyka, brak prądu.
A teraz uszkodzona najnowocześniejsza oczyszczalnia bez żadnego zabezpieczenia na wypadek danej sytuacji.

Dobrze, że mamy koniec wakacji, bo podczas sezonu byłaby to olbrzymia tragedia dla turystyki. Już pomijam, że ten rok był fatalny dla turystów.

Offline Piker

• Ekspert
  • Reputacja: 183
  • Ulubione metody: method feeder
« Odpowiedź #58 dnia: 29.08.2019, 19:51 »
Dopytam kolegę, który w okolicy roku 2011 montował w Czajce i jej przyległościach przepływomierze Siemensa. Opowiadał coś o tych kolektorach dzisiaj, że nie ma pojęcia, jak coś takiego ma się zepsuć/zatkać.
Pewnie kompletny brak konserwacji, nie wiem.
Uzależniony od wędkarstwa

Offline katmay

• Ekspert
« Odpowiedź #59 dnia: 29.08.2019, 20:45 »
Uważam, że niekompetencja jest poza partyjna i należy ją eliminować bez względu na rasę, religię, czy upodobania polityczne. Jak ktoś się potrafi tak zbłaźnić, to może nie powinien pełnić funkcji publicznych.
Nie przypominam sobie, aby od 89' każda krytyka jaka dotyka kogokolwiek sprawującego funkcje publiczne była oddwacaniem kota ogonem i zbywana pod zarzutem nagonki politycznej. Szczegolnie mnie to razi, gdy ktoś próbuje katastrofe ekologiczną, jaka dotkneła Wisłę, wykorzystać w walce politycznej patrząc tylko na nadchodzące wybory. I przy tym potrafi zrobić z siebie idiotę. Na pewno elektorat warszawy przymknie na to oko. To jest poprostu żałosne.

Marcin