Autor Wątek: Szczytówki do Mikado UV Method Feeder  (Przeczytany 11046 razy)

Offline memez

• Nowy użytkownik
  • *
  • Reputacja: 0
Szczytówki do Mikado UV Method Feeder
« dnia: 18.07.2017, 21:34 »
Witam, niedawno pytałem o doradzenie mi w sprawie wędki, wybór padł na Mikado UV Method Feeder 3,30. Z wędki jestem bardzo zadowolony i zakup cieszy, jednak ze swojej głupoty i nieodpowiedniego transportu złamała mi się jedna ze szczytówek a dokładniej ta najmiększa, stąd moje pytanie czy da się kupić taka oryginalna czy trzeba szukać jakiegoś zamiennika? Czy może po prostu używać szczytówki z oznaczeniem MEDIUM? Myślicie ze będzie równie skuteczna co LOW na wodach komercyjnych?

Z góry dziękuje za każda odpowiedz.

Offline Oman

• Ekspert
  • Reputacja: 41
  • Ulubione metody: method feeder
Odp: Szczytówki do Mikado UV Method Feeder
« Odpowiedź #1 dnia: 18.07.2017, 21:40 »
Moim zdaniem spokojnie możesz używać medium.
Dominik

Offline motov8

• Ekspert
  • Reputacja: 239
« Odpowiedź #2 dnia: 18.07.2017, 21:56 »
L - light, też mi się złamała, więc odradzam, bo jest bardzo, ale to bardzo delikatna.
Załóż M - medium.

Offline Druid

• Ekspert
  • Reputacja: 419
    • Galeria
  • Ulubione metody: waggler i feeder
« Odpowiedź #3 dnia: 18.07.2017, 23:32 »
Ja też połamałem już kilka i zamiennie  używam szczytówek Jaxona , trzeba tylko dobrać właściwą średnicę. Mają trochę mniejsze przelotki ale nie zauważyłem żeby to w czymś przeszkadzało
Firma Mikado ma jakąś dziwaczną politykę - nie da się nigdzie w sklepie kupić oryginalnych szczytówek, przedstawiciel Mikado obiecał mi dostarczyć z serwisu w Wawie
Pozdrawiam - Gienek

Offline bielawski

• Nowy użytkownik
  • *
« Odpowiedź #4 dnia: 19.07.2017, 09:48 »
Moje szczytówki do Black Drafta zostały na rybach... zadzwoniłem do sklepu Eldorado i kupiłem kolejne powinni mieć do wyżej wymienionego kija...

Wysłane z mojego HUAWEI VNS-L21 przy użyciu Tapatalka

Offline memez

• Nowy użytkownik
  • *
« Odpowiedź #5 dnia: 19.07.2017, 11:19 »
Sprawdzę, a jak nie to napiszę do nich maila, myslicie ze jakbym napisal do Mikado udaloby sie uzyskać oryginalną szczytówke?

Offline michalryby

• Aktywny użytkownik
  • Reputacja: 30
« Odpowiedź #6 dnia: 19.07.2017, 13:24 »
Ja również złamałem najcieńszą szczytówkę i to przy pierwszym wędkowaniu wiec nawet nie zdążyłem zaobserwować dokladnie jej pracy. Teraz używam szczytówki medium i według mnie świetnie obrazuje brania ryb 😉

Offline Druid

• Ekspert
    • Galeria
« Odpowiedź #7 dnia: 19.07.2017, 14:56 »
Sprawdzę, a jak nie to napiszę do nich maila, myslicie ze jakbym napisal do Mikado udaloby sie uzyskać oryginalną szczytówke?

Powodzenia - ja już czekam od maja :)
Pozdrawiam - Gienek

Offline Arty72

• Aktywny użytkownik
  • Reputacja: 6
  • Na ryby, nie po ryby
  • Ulubione metody: feeder
« Odpowiedź #8 dnia: 19.07.2017, 19:42 »
Firma Mikado ma jakąś dziwaczną politykę - nie da się nigdzie w sklepie kupić oryginalnych szczytówek, przedstawiciel Mikado obiecał mi dostarczyć z serwisu w Wawie.
Cytat

Nie rozumiem jak może nie być szczytówek ???. U mnie w sklepie wiszą na ścianie, jedynie cena jest ponad 20 zł i.sprzedawca mówi(chyba wariat) żebym sobie kupił końcówkę za 2 zl albo jaxona za dychę :bravo:
Artur
Karp 102cm/18,5kg
Jesiotr 88, Karaś sr. 42, Leszcz 50
Lin 45

Offline Druid

• Ekspert
    • Galeria
« Odpowiedź #9 dnia: 19.07.2017, 20:50 »
Firma Mikado ma jakąś dziwaczną politykę - nie da się nigdzie w sklepie kupić oryginalnych szczytówek, przedstawiciel Mikado obiecał mi dostarczyć z serwisu w Wawie.
Cytat

Nie rozumiem jak może nie być szczytówek ???. U mnie w sklepie wiszą na ścianie, jedynie cena jest ponad 20 zł i.sprzedawca mówi(chyba wariat) żebym sobie kupił końcówkę za 2 zl albo jaxona za dychę :bravo:

Niestety w tym zestawie nie ma szczytówek do wędek przeznaczonych do methody, one mają trochę inne przelotki. To co pokazujesz to szczytówki do wędek z dawniejszych serii.
Pozdrawiam - Gienek

Offline zby

• Aktywny użytkownik
  • Reputacja: 7
  • Świat poszedł do przodu...
  • Ulubione metody: feeder
« Odpowiedź #10 dnia: 20.07.2017, 08:43 »
Cytat

Niestety w tym zestawie nie ma szczytówek do wędek przeznaczonych do methody, one mają trochę inne przelotki. To co pokazujesz to szczytówki do wędek z dawniejszych serii.
Czlowiek cale zycie sie uczy. Powiedz mi prosze czym roznia sie przelotki na szczytowce dedykowanej do methody od tych mocowanych na szczytowlach nie przeznaczonych do methody?
Zby

Offline Enzo

• Ekspert
  • Reputacja: 321
  • Ulubione metody: bat i feeder
« Odpowiedź #11 dnia: 20.07.2017, 09:14 »
Można zamienie używać szczytówek różnych firm, ja często używam delikatne Jaxony ( białe ) lub innych bardziej markowych firm, co do Mikado to Druid masz u siebie w mieście  "szefa" przedstawicieli Mikado oraz drugiego przedstawiciela i nic nie możesz załatwić ??? :D
-" wyczyn wg mnie stanowi o sile wędkarstwa - Luk "

Offline memez

• Nowy użytkownik
  • *
« Odpowiedź #12 dnia: 20.07.2017, 09:27 »
Z tego co ostatnio sprawdzałem to szczytówki Jaxona są krótsze od tych oryginalnych z Mikado

Offline Druid

• Ekspert
    • Galeria
« Odpowiedź #13 dnia: 20.07.2017, 10:50 »
Można zamienie używać szczytówek różnych firm, ja często używam delikatne Jaxony ( białe ) lub innych bardziej markowych firm, co do Mikado to Druid masz u siebie w mieście  "szefa" przedstawicieli Mikado oraz drugiego przedstawiciela i nic nie możesz załatwić ??? :D

Ano widzisz - szewc w dziurawych butach chodzi. Walec musi przywieźć z serwisu w Wawie
Pozdrawiam - Gienek

Offline Druid

• Ekspert
    • Galeria
« Odpowiedź #14 dnia: 20.07.2017, 10:52 »
Cytat

W wolnej chwili zrobię fotki ze zblizeniem , wtedy zobaczysz. Ogólnie w methodowych przelotki są większe i grubsze

Czlowiek cale zycie sie uczy. Powiedz mi prosze czym roznia sie przelotki na szczytowce dedykowanej do methody od tych mocowanych na szczytowlach nie przeznaczonych do methody?

Ogólnie są grubsze i większe, postaram się zrobic fotki w wolnej chwili
Pozdrawiam - Gienek