Autor Wątek: Haczyki do przyponu włosowego w małej rozmiarówce  (Przeczytany 2043 razy)

Offline sander

• Zaawansowany użytkownik
  • Reputacja: 52
Witam :D

Panowie jakie moglibyście polecić mi modele dobrej jakości haczków do przyponów włosowych? Chodzi mi o małe rozmiarówki do pojedynczych ziaren kukurydzy/grochu, pelletu 6mm czy kilku pinek na klipie. Dużych haków typowo karpiowych jest multum, a z mniejszymi mam problem. Miło widziany mikrozadzior.

Offline s7

• Ekspert
  • Reputacja: 444
    • Galeria
  • Ulubione metody: method feeder
Odp: Haczyki do przyponu włosowego w małej rozmiarówce
« Odpowiedź #1 dnia: 26.02.2015, 13:44 »
Polecam haczyki Guru QM1 rozmiar 14 :thumbup: :)
Robert

elvis77

• Gość
« Odpowiedź #2 dnia: 26.02.2015, 15:19 »
Co do haczyków to sporo było pisane np. tutaj:
http://splawikigrunt.pl/forum/index.php?topic=17.0
Ogólnie haczyki firm Guru QM1,lub MNWG,Drennan Wide Gape  Silverfish ,Preston C1,Kamasan 911 są bardzo mocne.  Wielkość do małych przynęt od 14 w górę. Np.18  nie będzie za mała.

Offline Arunio

• Ekspert
  • Reputacja: 524
  • Życie jest krótkie, a łowić się chce!
    • Galeria
  • Ulubione metody: feeder
« Odpowiedź #3 dnia: 26.02.2015, 15:23 »
Witam :D

Panowie jakie moglibyście polecić mi modele dobrej jakości haczków do przyponów włosowych? Chodzi mi o małe rozmiarówki do pojedynczych ziaren kukurydzy/grochu, pelletu 6mm czy kilku pinek na klipie. Dużych haków typowo karpiowych jest multum, a z mniejszymi mam problem. Miło widziany mikrozadzior.
JA stosuję Drennan Wide Gape specjalist! Do przynęt które wymieniłeś na początek wystartuj z rozmiarem 12,14! Ten model jest stosunkowo większy od innych tego producenta!Jest też wersja bezzadziorowa w niebieskich opakowaniach! QM1 są bezzadziorowe!
Arek