Autor Wątek: Drennan Series 7 Puddle Chucker 11ft Method Feeder  (Przeczytany 4649 razy)

Offline flipers

• Aktywny użytkownik
  • Reputacja: 23
  • Ulubione metody: feeder
Witam!
Zastanawiam się nad zakupem kijka Drennan Series 7 Puddle Chucker 11ft Method Feeder.
Dostałem już trochę informacji od kolegi Wonski81 na temat tego kijka, jak i kołowrotka do niego, za co bardzo dziękuje. :beer:
Przeznaczenie to głównie komercje z rybkami w przedziale 2-15kg, wiadomo te większe zdarzają się rzadko, ale jednak. Najczęściej będzie używana na moim ulubionym łowisku Batorówka.
Kijek przeznaczony do podajników 20/30gr. Odległość na jakie chciałbym miotać to 40-50m.
W swoim arsenale posiadam już Daiwę Yank N Bank Feeder 3,35m która jest moim podstawowym i ulubionym kijkiem, ale potrzebuje zmiany lub uzupełnienia arsenału, być może Yank N Bank sprzedam.
Czy przesiadka na Drennana to dobra opcja? Czy zmiana powali mnie z nóg, czy da poprawę w holu ryby, kontrolę i większą moc...?

Dziękuje za podpowiedzi.

Offline Syborg

• Moderator Globalny
  • Ekspert
  • Reputacja: 984
  • Ulubione metody: spinning
Odp: Drennan Series 7 Puddle Chucker 11ft Method Feeder
« Odpowiedź #1 dnia: 07.08.2017, 13:53 »
Piszesz, że potrzebujesz zmiany. W takim razie zdradź, z jakiego powodu potrzebujesz wspomnianej zmiany. Są jakieś merytoryczne przesłanki, czy też raczej są one bliźniacze do tych, jakimi kierują się panie, kupując dwudziestą parę butów? Takich samych, ale innych.

Jeśli w grę wchodzi wyłącznie "uzupełnienie arsenału", to nie mam pytań dodatkowych ;)
Jacek

Offline flipers

• Aktywny użytkownik
« Odpowiedź #2 dnia: 07.08.2017, 13:58 »
Kobiety kupują dwudziestą parę butów, a wędkarze kolejny kijek lub kołowrotek, nie oszukujmy się, ale tak jest... :D
A tak na poważnie, to uzupełnienie. :)

Offline daminek1

• Aktywny użytkownik
  • Reputacja: 34
  • Ulubione metody: method feeder
« Odpowiedź #3 dnia: 07.08.2017, 14:03 »
Witam!
Zastanawiam się nad zakupem kijka Drennan Series 7 Puddle Chucker 11ft Method Feeder.
Dostałem już trochę informacji od kolegi Wonski81 na temat tego kijka, jak i kołowrotka do niego, za co bardzo dziękuje.
Przeznaczenie to głównie komercje z rybkami w przedziale 2-15kg, wiadomo te większe zdarzają się rzadko, ale jednak. Najczęściej będzie używana na moim ulubionym łowisku Batorówka.
Kijek przeznaczony do podajników 20/30gr. Odległość na jakie chciałbym miotać to 40-50m.
W swoim arsenale posiadam już Daiwę Yank N Bank Feeder 3,35m która jest moim podstawowym i ulubionym kijkiem, ale potrzebuje zmiany lub uzupełnienia arsenału, być może Yank N Bank sprzedam.
Czy przesiadka na Drennana to dobra opcja? Czy zmiana powali mnie z nóg, czy da poprawę w holu ryby, kontrolę i większą moc...?

Dziękuje za podpowiedzi.
Ja posiadam Drenan Series. Pudle combo 10, 11 ft. Ktoś mi pisał że nadaje się na małe komercjie, nic mylnego spokojnie daje radę z amurami 8 plus. Na początku bałem się że się złamie, lecz pięknie odjazdy i zrywy amortyzuje. Spinek nie zaliczyłem żadnych więc mogę polecić pozdrawiam

Wysłane z mojego LG-D855 przy użyciu Tapatalka

Pozdrawiam Damian :-)

Offline flipers

• Aktywny użytkownik
« Odpowiedź #4 dnia: 29.08.2017, 20:57 »
Kupiony Drennan Series 7 Puddle Chucker 11ft Method Feeder.
Temat do zamknięcia.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Offline Enzo

• Ekspert
  • Reputacja: 321
  • Ulubione metody: bat i feeder
« Odpowiedź #5 dnia: 29.08.2017, 22:28 »
A możesz napisać ile zapłaciłeś :)
-" wyczyn wg mnie stanowi o sile wędkarstwa - Luk "

Offline flipers

• Aktywny użytkownik
« Odpowiedź #6 dnia: 29.08.2017, 22:33 »
Kupiony w Drapieżniku.
Cena ze strony, minus 7% rabatu

Offline michaszek

• Aktywny użytkownik
  • Reputacja: 21
    • Koło Puławy Azoty
« Odpowiedź #7 dnia: 30.08.2017, 23:37 »
A kreciołek jaki ?

Wysłane z mojego SM-G935F przy użyciu Tapatalka

PZW Koło Puławy Azoty
Feeder Team Azoty Puławy

Offline flipers

• Aktywny użytkownik
« Odpowiedź #8 dnia: 31.08.2017, 06:30 »
Póki co, będzie pracował z Daiwa Ninja 4012A.

Offline Skoora

• Nowy użytkownik
  • *
  • Reputacja: 4
  • Ulubione metody: feeder i spinning
« Odpowiedź #9 dnia: 31.08.2017, 11:33 »
Witaj, moim zdaniem będziesz zadowolony, choć z tymi karpiami do 15 kg na tym kiju raczej bym się nie napalał ;) kijek bardzo fajny, dobrze się ładuje do rzutu i według moich odczuć podajniki 25, 30 gr. są idealne pod te wędziska:) wyglądają bardzo ładnie, praca według producenta to półparaboliczna, moim zdaniem przy mocnym odjeździe "piątki" "szóstki"  to wykonuje progresywne ugięcie, lekki, zgrabny, dobrze leży w ręku, jak dla mnie nadaję się na zbiorniki max do 3, 4 metrów głębokości. I nie przeraź się jak weźmiesz sam kij i zaczniesz nim machać, bo stwierdzisz, że to kij od leszczyny:P bardzo fajny sprzęt również do szybkościowego łowienia, zawodniczego, ale nie polecam łowić nim blisko zaczepów ponieważ akcja tego kija nie pozwala na na siłowy hol w pierwszej fazie, posiadam takie dwa i wiem, że posłużą mi wiele lat ponieważ to naprawdę mocny trwały sprzęt.

Pozdrawiam :)
Woda - cisza, spokój, ucieczka od zgiełku....;)

Offline flipers

• Aktywny użytkownik
« Odpowiedź #10 dnia: 31.08.2017, 14:32 »
Karp w przedziale 10-15kg trafia się jeden może dwa w sezonie, albo wcale. Pisałem o nich bo wiem, że takie pływaja w zbiorniku na którym łowie, przewagę stanowią jednak karpie w przedziale 4-6kg i mniejsze ryby typu lin, jaż, karaś itp.
Faktycznie kij jest lekki i dobrze leży w dłoni, ale wszystkie jego walory myslę, że zobaczę jutro nad wodą. :)

Offline flipers

• Aktywny użytkownik
« Odpowiedź #11 dnia: 01.09.2017, 19:51 »
Kijek przetestowany, choć krótko to jednak udało się wydłubać trzy karpik i karasia. Gdyby nie deszcz który przegonił nas z nad wody, może poznał bym więcej jego zalet i dopatrzyłbym się jakiś wad.
W porównaniu do Daiwy Yank n Bank kij pracuje jakby bardziej "aksamitnie i gładko". Pięknie się ładuje przy podajniku 30 g. Jest celniejszy, rzuty wykonuje się jakby trochę łatwiej, nie potrzeba wkładać dużo siły, szczytówki pięknie pokazują brania choć moim zdaniem, też trochę inaczej.
Ogólnie wydaje mi się ze tej wędki trzeba się nauczyć a przyniesie wiele fajnych chwil spędzonych nad wodą. Po pierwszych testach jestem bardzo zadowolony z zakupu i poważnie zastanawiam się nad sprzedażą Daiwy.