Autor Wątek: (S) Shimano Baitrunner DL 4000 FB nowy, po serwisie i "tuningu"!!!  (Przeczytany 2415 razy)

Offline Wonski81

• Ekspert
  • Reputacja: 939
  • Ulubione metody: method feeder
Mam na sprzedaż shimanowskiego Baitrunnera DL'a 4000.
Kołowrotek dostałem w okolicach 15-tego lipca w ramach zapłaty, za skomplikowany serwis kilku kołowrotków z wyższej półki.
Oczywiście mam pełny komplet, czyli pudełko, instrukcja, papiery, szpula zapasowa.
Młynek był tylko raz nad wodą, celem przetestowania. Zrobiłem mu przegląd i kilka usprawnień.
Uważam, że poprawiłem fabrykę, nawet moc jest teraz na przyzwoitym poziomie ;)
Co więc jest na + ? :
- wymienione łożysko w koszu, na japońskie EZO (fabryczne szumiało)
- założona blokada obrotu rotora po otwarciu kabłąka (otwieramy kabłąk do zarzutu i wówczas rotor się samoistnie nie przekręci)
- zmieniony zakres regulacji wolnego biegu, na min bardzo delikatny, na max dość duży opór (fabrycznie to bardzo losowe ustawienia)
- wyważony został rotor ( fabryczny rotor nieco wibruje przy kręceniu korbą z uwagi na typowy, niezbyt wyszukany kabłąk, droższe modele nie mają tej przypadłości, bo kabłąki mają inne i fabryczne obciążniki) 
- przegląd "zerowy", a co za tym idzie smary i oleje Shimano, bo był "suchar" w środku (DG13 na przekładni, na innych mechanizmach DG01)
- skasowane luzy na przekładni (w miarę możliwości oczywiście, niewielki luz musi zostać)
- skorygowany nawój
- nowa żyłka(raz na rybach) Drennan 0,26 Feeder& Method Mono 100m z podkładem żyłki 0,30.

Ewentualne minusy?
- złożyłem kilka razy korbkę, jest metalowa, polakierowana na czarno, siłą rzeczy odrapała się nieznacznie, jest to zupełnie normalne i raczej nieuniknione :P  (widać na foto nr 2)

Czemu sprzedaję?
Mam 5 shimanowskich Baitrunnerów, innych, nowych młynków 11, 2 szafki pełne "klasyków", nie ma sensu trzymać, póki nowy, póki wartościowy. Kijek do spławika chcę kupić.. ;)

CENA: 450zł

Wiem, wiem, posypią się zaraz gromy :P 
Żyłka, łożyska, smary, "tuning", moja praca, to i tak niewygórowana kwota....
Komu za drogo- proszę do sklepów internetowych ;)

Zachęcam do osobistego odbioru, można potestować, pokręcić, podotykać- satysfakcja gwarantowana :)
Wysyłka też możliwa, zapewne pocztą (bo mam najwygodniej) - koszt powiedzmy 15zł.

Jeśli ktoś ma jeszcze jakieś pytania, chce więcej fotek itd- nie ma problemu, proszę pisać.

Czesiek

Offline Koń

• Moderator Globalny
  • Ekspert
  • Reputacja: 533
Skoro Wonski serwisował młynek i dołożył do niego coś od siebie, to chyba nie trzeba żadnego polecenia. Ale polecę, "obrabiał" mi wszystkie kołowrotki, i jego serwis jest absolutnie wart tej ceny

Offline Wonski81

• Ekspert
Dzięki za miłe słowo :)

Młynek jest jak najbardziej ok, godny polecenia. Nówki ze sklepów mają różne przypadłości. Sam znam kilka historii odsyłania nowych egzemplarzy i wymiany na kolejne, zresztą na forum też się pojawiły takowe.

Aby nie być gołosłownym.
Proponuję przesyłkę Poczty Polskiej z opcją sprawdzenia zawartości i pobraniem, którą ja opłacam ;)
Otwierasz przesyłkę w obecności pracownika poczty/listonosza kręcisz, oglądasz, macasz (kołowrotek ofkoz :P), jeśli wszystko jest cacy, zabierasz i płacisz.
Jeśli ten egzemplarz to "lipa"- nie odbierasz, nie płacisz, nie ponosisz żadnych kosztów.
Mam nadzieję, że to daje do myślenia 8)
Czesiek

Offline kkza

• Moderator Globalny
  • Ekspert
  • Reputacja: 139
...
- skorygowany nawój
...

Czesiek możesz lepsze fotki 'zapodać'?
Karol

Method feeder, odległościówka, podlodówka
Tęsknię za przepływanką.

Offline Wonski81

• Ekspert
Proszę. Mam nadzieje, że nieco lepiej widać ;)

Czesiek

Offline Skoora

• Nowy użytkownik
  • *
  • Reputacja: 4
  • Ulubione metody: feeder i spinning
Witam :) jaki jest koszt identycznej przeróbki i serwisu takiego kołowrotki?

Wysłane z mojego SM-G903F przy użyciu Tapatalka

Woda - cisza, spokój, ucieczka od zgiełku....;)

Offline Wonski81

• Ekspert
Odpowiedziałem Ci przez wiadomości prywatne ;)
Czesiek

Offline Wonski81

• Ekspert
Aktualnie sprzęt jest zarezerwowany.
Po "macankach" i testach potencjalny nabywca zdecyduje, a ja dam znać czy aktualne, czy już nie ;)
Czesiek

Offline Wonski81

• Ekspert
Temat proszę zamknąć :)

Szczęśliwy nabywca się znalazł, sprzęt powędrował w dobre i znane mi ręce. W sumie ręce znane nam wszystkim :P

Czy się pochwali tym faktem czy nie- zależy od niego :)
Czesiek