Autor Wątek: Preston Monster Quiver 10 FT Ultra-Light 30 g  (Przeczytany 1269 razy)

Offline tomek69wroclaw

• Nowy użytkownik
  • *
  • Reputacja: 1
Preston Monster Quiver 10 FT Ultra-Light 30 g
« dnia: 09.08.2017, 19:21 »
Cześć :)
Czy ktoś mógłby napisać coś nieco o tym kijaszku bardzo mało info na forum. Łowiska na których łapię to karpie do 5kg czasami bonus do 10.

Interesuje mnie także Preston Competition Pro 9' Super Light Feeder na forum jest sporo info o nim, jakby porównać oba kije , jakie są między nimi różnice , który jest bardziej finezyjny.

Dzięki !

Offline ogrmaster

• Ekspert
  • Reputacja: 73
  • Ulubione metody: method feeder
Odp: Preston Monster Quiver 10 FT Ultra-Light 30 g
« Odpowiedź #1 dnia: 09.08.2017, 19:28 »
Tomku, to nie jest do końca wędka karpiowa. Poradzi sobie z taką rybą ale raczej nie jest to jej przeznaczenie. Jeżeli łowisz na metodę do poszukaj raczej czegoś o CW 50 - 60gr, chyba że chcesz łowić na klasyczne koszyczki do 15 - 20 gr i mieć bardzo czułe szczytówki. Tylko po co ci takie przy łowieniu karpi? Napisz coś więcej.
„To, co i tak ma spaść, należy popchnąć” – Fryderyk Nietzsche
Michał

Offline tomek69wroclaw

• Nowy użytkownik
  • *
« Odpowiedź #2 dnia: 09.08.2017, 19:41 »
Hej ,
Ostatnio moja filozofia łowienia przeszła sporą rewolucję. Chcę łowić na możliwie delikatny sprzęt ponieważ daje mi to więcej satysfakcji i lepsze doznania podczas holu.
Mam już Tubertini Concept TB Light Action wędka Cudo , Bardzo delikatna ale z zapasem mocy. Ostatnio wyholowałem na nią karpia 7.2 kg i to było coś fantastycznego. Szuka jakiejś alternatywy dla Tubertini jak nie znajdę kupię drugą , ja się zakochałem w delikatnym łowieniu.
Używał podajników 20g, odległość max 30m . Pomyślałem teraz że kupię jakiegoś pikerka i muszę coś wybrać te 2 wędki mnie interesują  , tak to wygląda z mojej strony :) :)

Dlatego szukam jak najwięcej informacji , o Preston Competition jest całkiem sporo ale o Preston Monster nie za wiele , fajnie jakby ktoś porównał będzie dla potomnych .

Offline ogrmaster

• Ekspert
  • Reputacja: 73
  • Ulubione metody: method feeder
« Odpowiedź #3 dnia: 09.08.2017, 19:50 »
To zastanów się nad tą wędką - Preston Mini Plus 8'6" Feeder. To są doskonałe kije i mimo małego CW i delikatnych szczytówek pięknie pracują po większą rybą. Pewnie koledzy podrzucą też propozycje z Garbolino :)
„To, co i tak ma spaść, należy popchnąć” – Fryderyk Nietzsche
Michał

Offline tomek69wroclaw

• Nowy użytkownik
  • *
« Odpowiedź #4 dnia: 09.08.2017, 19:56 »
Po za moim budżetem max wydam 500 zł , chciałbym jednak wybrać coś z tych dwóch kijaszków :) :)
dziękuję Ci Kolego za propozycję :)