Autor Wątek: Pellet haczykowy GenesisCarp lub inne  (Przeczytany 3591 razy)

Offline perkusista30

• Ekspert
  • Reputacja: 38
Pellet haczykowy GenesisCarp lub inne
« dnia: 13.08.2017, 10:37 »
Witam, co sądzicie o pelletach haczykowych z firmy GenesisCarp? Nigdy nie miałem do czynienia z produktami tej firmy. Ewentualnie proszę o podpowiedź co zakupić. Ja głównie do tej pory stosowałem pellety 8 mm lub dumbellsy z firmy Winner/Tandembaits, w zeszłym roku były skuteczne w tym coś nie za bardzo (stosowana dzika jeżyna, monster halibut, hot krill). Zastanawiam się też nad pelletami miękkimi ale nie za bardzo je znam.

Offline Jurek z Warszawy

• Ekspert
  • Reputacja: 166
  • Tylko wody PZW- no kill
  • Ulubione metody: feeder i spinning
Odp: Pellet haczykowy GenesisCarp lub inne
« Odpowiedź #1 dnia: 13.08.2017, 10:59 »
Na początku sezonu rozmawiałem nad wodą z gościem na ten właśnie temat. Gość nad zalew gdzie wędkuje (okręg ciechanowski) przyjechał z okolic Radomia lub Rzeszowa dokładnie nie pamiętam. Rozmowa zeszła na temat przynęt z GenesisCarp. Stanowczo mi odradził zakup gdyż jest to  jeden i ten sam  producent tych przynęt jednak na rynku sprzedają się pod nazwą GenesisCarp a drugiej nazwy nie pamiętam. Prawdopodobnie zaczyna sie na literę M lub N. Jakoś  tak Momo.... lub Mjomo czy tez Mjimo
To tyle co mogę powiedzieć

Offline motov8

• Ekspert
  • Reputacja: 239
« Odpowiedź #2 dnia: 13.08.2017, 13:27 »
Kolejna firma produkują dobre przynęty tylko na komercji :) Znaczy tam bierze na wszystko.
Znaczy oni nie produkują tylko zlecają zewnętrznej firmy, więc o kontroli jakości nie ma mowy, bo wątpie, by na każdą partię robili badania składy (koszt około 1500 pln).

Offline perkusista30

• Ekspert
« Odpowiedź #3 dnia: 13.08.2017, 14:07 »
Na komercję nie jeżdżę a jak jadę to 2 razy w roku, łowię na wodzie PZW. W takim razie jakie przynęty polecacie? Jest tego multum i ciężko wypróbować każdą.

Offline Sebula

• Ekspert
  • Reputacja: 225
  • Ulubione metody: wędkarstwo karpiowe
« Odpowiedź #4 dnia: 13.08.2017, 14:18 »
... to czas zacząć ;) ... Co polecamy? Po prostu czytaj forum, bo tu na temat przynęt jest mnóstwo wiadomości 8)
Pozdrawiam Seba

Offline perkusista30

• Ekspert
« Odpowiedź #5 dnia: 13.08.2017, 14:25 »
Jakoś łowienie na komercji mnie nie interesuje, nie po to opłacam składki żeby jeszcze dodatkowo płacić na komercji. Może gdy przestanę opłacać składki pzw to będę jeździł na komercję, tylko takich wyjazdów może będzie 5 w roku, z uwagi na koszty.

Offline Sebula

• Ekspert
  • Reputacja: 225
  • Ulubione metody: wędkarstwo karpiowe
« Odpowiedź #6 dnia: 13.08.2017, 14:30 »
To już każdego indywidualny wybór gdzie kto jeździ. Ja od dwóch lat nie opłacam PZW i stwierdzam, że było to dobre posunięcie, jak na razie. Mnie komercja kosztuje 15 zł za dniówkę a 20 za nockę, więc da się żyć ;)
Pozdrawiam Seba

Offline Jurek z Warszawy

• Ekspert
  • Reputacja: 166
  • Tylko wody PZW- no kill
  • Ulubione metody: feeder i spinning
« Odpowiedź #7 dnia: 13.08.2017, 16:04 »
Jakoś łowienie na komercji mnie nie interesuje, nie po to opłacam składki żeby jeszcze dodatkowo płacić na komercji. Może gdy przestanę opłacać składki pzw to będę jeździł na komercję, tylko takich wyjazdów może będzie 5 w roku, z uwagi na koszty.

W jakim rejonie wędkujesz na wodach PZW ?

Offline perkusista30

• Ekspert
« Odpowiedź #8 dnia: 13.08.2017, 16:10 »
Ja wędkuję w okręgu Kielce. Wody oddalone od Krakowa ok 50km