Cześć

Co prawda to nie Mazury, tylko Kaszuby, ale mam zarezerwowany termin 26-30.08 (czyli od soboty do środy) w małej wioseczce niedaleko Kościerzyny - o nazwie Dywan. Dzisiaj okazało się, że nie będę mógł skorzystać i będę dzwonił, żeby odwołać rezerwację, a wpłata mi przepadnie. Więc jeśli chcesz - mogę zadzwonić, że przyjedzie ktoś inny

Pokój dość duży, o ile dobrze pamiętam 5-osobowy (wcześniej korzystałem z mniejszych pokoi, więc nie jestem w stanie powiedziać jak wygląda; ale jeśli w innych było fajnie, to dlaczego miało by być inaczej w tym) z możliwością dogrzania go (na stronie jest napisane, że znajduje się tam kominek, ale podobno to koza, grzać w każdym bądź razie można) Sama wioseczka położona jest 7 km w głąb lasu, nad małym rozlewiskiem (nie mylić z Jeziorem Dywańskim, które jest kawałek dalej) z dość dużą populacją dużego lina (sztuki do ok. 3,5kg - tam złowiłem życiówkę 3,15kg), oprócz tego pensjonatu jest jeden dom prywatny i leśniczówka. Z atrakcji w okolicach -wszystko to co znajdziesz w necie, z tego co pamiętam - odwrócony dom, wieża widokowa w Wieżycy, ogród botaniczny, gdzie widziałem jak gruszki rosną na wierzbie (powaga - grusza wierzbolistna)

i pewnie kilka innych by się znalazło.
Podsumowując - jest to pierwsze miejsce, gdzie moja żona chciała wrócić kolejny raz (miał to być nasz trzeci wyjazd w to miejsce) więc coś w nim musi być... Można się w nim zakochać

Oprócz ryb - grzybów pełno, pierwszy raz planowo zbierałem tam rok temu krawce

Strona pensjonatu -
http://www.noclegi-dywan.pl/ (jeszcze jedno tylko powiem - na stronie mają napisane, że jest to agroturystyka - wcale nie, jak dla mnie jest to mały, cichy pensjonat

)