Autor Wątek: Rezerwacja na rzece Wye  (Przeczytany 3338 razy)

Offline domitermi

• Nowy użytkownik
  • *
  • Reputacja: 0
Rezerwacja na rzece Wye
« dnia: 14.08.2017, 21:42 »
Cześć Wszystkim ,
mam pytanie dotyczące rezerwacji na rzece Wye . Chciałbym się wybrać w najbliższym czasie ale na stronie rezerwacji już w kalendarzu widnieją tylko czerwone kartki z podpisem  salmon i nie jestem pewny co to oznacza . Czy ktoś z  forumowiczów ,odbył tą procedurę i mógłby wyjaśnić-opisać co i jak ?

Kadłubek

• Gość
Odp: rezerwacja na rzece Wye
« Odpowiedź #1 dnia: 14.08.2017, 21:52 »

Offline domitermi

• Nowy użytkownik
  • *
Odp: Rezerwacja na rzece Wye
« Odpowiedź #2 dnia: 14.08.2017, 22:05 »
Poprawiłem pisownie w miarę moich możliwości . Pisanie na telefonie też dodatkowo utrudnia . Jeżeli kogoś uraziłem bardzo przepraszam .

Offline Luk

• Administrator
  • Ekspert
  • Reputacja: 2078
  • Wędkarstwo rządzi!
« Odpowiedź #3 dnia: 14.08.2017, 23:40 »
NIe wiem na jakiej stronie bookujesz, na Wye and Usk Fundation? Jeżeli tak, to dana miejscówka jest wolna, jak jest kółko puste. Ponadto da się zaklepać, to znaczy masz możliwość wykupienia. W innym przypadku nie masz możliwości internetowego opłacenia. Jak widzę, jest trochę miejsca, może się wybiorę? :)
Lucjan

Offline domitermi

• Nowy użytkownik
  • *
« Odpowiedź #4 dnia: 14.08.2017, 23:56 »
Dokladnie na stronie http://www.wyeuskfoundation.org , poprostu na miejscu na którym patrzyłem jest dostępne tylko łowienie łososia , nazwa miejscowości to Symonds Yat . Znalazłem tam fajny nocleg ,bo wybierał bym się z narzeczoną (jedyny sposób żeby ją przekonać na wyjazd ) .
No ale nic będę szukał miejscówki dalej . Jeśli dobrze rozumiem na rzece Wye można wędkować tylko w dzień lub ewentualnie od 5pm do godziny po zachodzie ?

Offline Luk

• Administrator
  • Ekspert
  • Wędkarstwo rządzi!
« Odpowiedź #5 dnia: 15.08.2017, 00:06 »
Są odcinki, gdzie łowi się łososie. Ale to nie koliduje z normalnym łowieniem, chyba, że jest ich więcej (krawaciarzy)...

Na brzanę i klenia szukaj miejscówek tutaj:
https://www.fishingpassport.co.uk/fishing/middle-wye
Lucjan

Offline domitermi

• Nowy użytkownik
  • *
« Odpowiedź #6 dnia: 15.08.2017, 00:16 »
Dzięki Luk za odpowiedź , jednak jak się wyrusza w dziewicze tereny warto zapytać :).

Offline domitermi

• Nowy użytkownik
  • *
« Odpowiedź #7 dnia: 16.08.2017, 01:22 »
Znalazłem nocleg w Ross on Wye i teraz które miejsce wybrać ? Wiem ,że nikt nie lubi zdradzać miejscówek :),ale to bedzie jednorazowy wypad i nie mam pojęcia które miejsce mam zarezerwować .

Offline Luk

• Administrator
  • Ekspert
  • Wędkarstwo rządzi!
« Odpowiedź #8 dnia: 16.08.2017, 21:02 »
To proste. Szukaj w wynikach, gdzie połowiono, na którym odcinku i tam się wciskaj. Tak robi wiele osób. Teraz jest dziwnie, nie na każdej miejscówce sie łowi :)
Lucjan

Offline domitermi

• Nowy użytkownik
  • *
« Odpowiedź #9 dnia: 16.08.2017, 21:18 »
Tak też zrobię . Znalazłem jeszcze lokalny klub http://rossanglingclub.co.uk/?page_id=201
i tu maja po 7 funtów dzienny . Jak będę na miejscu może mi się uda kupić u nich też na próbę i coś połowić .