Co do tego Prologic Detek Twin Tip co polecał @Darek to chodziło mu o wędkę typu feeder która nada się na grunt a także i spławik - sam Feederem 3,9m wędkowałem na rzece z spławikiem nie przelotowym , co w przypadku stawu o głębokości 2m da radę - da się też łowić z spławikiem przelotowym , bo feeder aż tak małych przelotek nie ma , moja wędka z podpisu typu match ma mniejsze przelotki jak 3m picker

ale łowię z spławikiem nie przelotowym to mi to nie przeszkadza. Jeśli chcesz wędkę krótką do transportu , to tylko teleskop , wystarczy taki 3m. ale jak ktoś woli dłuższe wędki to jego sprawa

Są też wędki spiningowe typu travel mam i sobie chwalę Mikado DaVinci Travel Spin 2,75cm po złożeniu(4 elementy) ma 64cm ma też dwa wymienne czubki co daje c.w 5-15g i 20-25g taka uniwersalna wędka pod okonia/klenia/szczupaka , nadaje się pod spławik(duże przelotki) akurat wędeczka do bagażnika czy na biwak

Ciekawą też i w miarę uniwersalną wędką może być Wędka Mikado ULTRAVIOLET TWIN FEEDER w wersji 330/390 po złożeniu ma 116cm ma 5 wymiennych szczytówek