Autor Wątek: Łowisko Kujawy w woj. Opolskim  (Przeczytany 2895 razy)

Offline l.fryziel

• Użytkownik
  • **
  • Reputacja: 5
Łowisko Kujawy w woj. Opolskim
« dnia: 06.09.2017, 21:42 »
Cześć
Woda jest puki co z tego co wiem nie zrzeszona. Jadę ją wypróbować po raz pierwszy. Z informacji jakie pozyskałem to występuje tam mały biało-ryb płoć, karaś, jest większy karaś około 30 cm i szczupak około 70 cm woda z tego co wiem dość młoda. planuję zapolować z gruntu. Na jaka kolwiek rybę. Jeżeli ryby nie będą reagowały to zamierzam wydłużyć przypon do nawet metra i róbować z lekkiego "opadu". Mam kulki różnego smaku, lecz zacznę łowić na kukurydzę, białe robaki i czerwone, znajdą się one również w zanęcie. Jutro ma wiać ze wschodu więc siądę tak aby mieć wiatr w plecy :) (punkt zaznaczony na czerwono. Po wypadzie napisze jak mi poszło.

Offline Szymeq

• Zaawansowany użytkownik
  • Reputacja: 29
  • C&R!
  • Ulubione metody: spinning
Odp: Łowisko Kujawy w woj. Opolskim
« Odpowiedź #1 dnia: 06.09.2017, 22:38 »
Powodzenia łowco! :fishonhook:
Pozdrawiam, Szymeq ;)

Offline l.fryziel

• Użytkownik
  • **
« Odpowiedź #2 dnia: 08.09.2017, 11:02 »
Przynęty sprawdziłem wszystkie jakie tylko miałęm dostępne w arsenale dosłownie nic nie działało. Rzucanie w różne miejsca tak samo. Jedyny przyłowem fartownym okazał się szczupak około 40cm przed przeżuceniem zestawu mam nawyk zacinać tak jak bym miał rybę i takim sposobem trafił się szczupaczek. Niestety też musiałem siąść po drugiej stronie bregu. Tamten był zajęty. Jeden wędkarz złapał tylko karaśia tak pozostali nic ani jedej sztuki. Nawet brania nie było :(. Poprostu smutny wyjazd na ryby :(

Offline saszus1000000

• Użytkownik
  • **
  • Reputacja: 3
« Odpowiedź #3 dnia: 08.09.2017, 13:12 »
Gdzie znajduje się to łowisko? Jestem z opolskiego ale pierwszy raz słyszę o tym zbiorniku

Offline l.fryziel

• Użytkownik
  • **
« Odpowiedź #4 dnia: 08.09.2017, 14:31 »
Na obrzeżach miejscowości Kujawy. Też nie dawno o nim się dowiedziałem. jest to chyba wyrowisko piaskowe. Mogło być trochę też gliny na dnie i czasem miałem wrażenie, że koszyk się zapadał lekko w dno. Na foto zaznaczyłem łowisko i drogę dojazdową.