Autor Wątek: Feeder gum a regulamin  (Przeczytany 18406 razy)

Offline lester

• Ekspert
  • Reputacja: 95
  • Ulubione metody: feeder i spinning
Odp: Feeder gum a regulamin
« Odpowiedź #30 dnia: 09.09.2017, 11:21 »
O, i to jest odpowiedż :).Dziękuję wszystkim.
Wykorzystam jeszcze ten wątek i zapytam czy zaczepienie koszyka na troku np 10cm który przesuwa się po lince głównej , taka odmiana ruchomego "pater noster", jest zgodna z regulaminem?

Offline Artur Kraśnicki

• Sklep Fish24.pl
  • Ekspert
  • Reputacja: 182
  • Ulubione metody: feeder
« Odpowiedź #31 dnia: 10.09.2017, 15:34 »
O, i to jest odpowiedż :).Dziękuję wszystkim.
Wykorzystam jeszcze ten wątek i zapytam czy zaczepienie koszyka na troku np 10cm który przesuwa się po lince głównej , taka odmiana ruchomego "pater noster", jest zgodna z regulaminem?
Nie ale widziałem jak jeden z zawodników pytał sędziego na stanowisku i on mu pozwolił
Moje paliwo to wędkarstwo bez niego nie jadę.
Pozdrawiam
Artur Kraśnicki

Offline lester

• Ekspert
  • Reputacja: 95
  • Ulubione metody: feeder i spinning
« Odpowiedź #32 dnia: 10.09.2017, 22:15 »
Właśnie wróciłem z Mistrzostw Okręgu. Łowiłem takim zestawem i nie było problemu :)

Offline David_L

• Aktywny użytkownik
  • Reputacja: 31
  • Ulubione metody: waggler i feeder
« Odpowiedź #33 dnia: 12.09.2017, 11:54 »
Jeżeli Metoda i helikopter, pellety i inne przynęty byłyby dozwolone, to też byłaby jasność co wolno a co nie.
Całkowicie się w tym z Tobą zgadzam. Dlatego pisałem że na danej wodzie są skuteczniejsze metody. Najlepszym przykladem jest woda na której rozegrano MO okręgu kieleckiego. Łowiąc na methodę i pellety można połowić tam karpie 2-4kg amury około 60 cm długości, kilogramowe japonce i leszcze w granicach 45-50 cm. A na zawodach trzeba było robić wagę głownie na 15 cm plotkach bo łowiąc na robaki poprostu są one szybsze niż większe ryby.

Kluczem do sukcesu jest komercjalizacja właśnie, tym bardziej w PZW.
Masz całkowitą rację. Jednak nie wiem czy wiesz ale ilość startujących na MO w moim okręgu była ograniczona. Założenie było takie że każde kolo mogło wystawić na MO tylko dwóch zawodników więc jak tu mówić o komercjalizacji tego typu zawodów. W moim kole rozegrano cykl eliminacji do MO w postaci grand prix koła w feederze. Na wyjazd na MO było chętnych 6 zawodników jednak 4 z nas nie mogło wystartować z wiadomych powodów. A na MO pojechało tylko dwóch najlepszych w GP kola mimo że 6-8 zawodników jest na podobnym poziomie.