Autor Wątek: Technologia wytwarzania wędzisk  (Przeczytany 3370 razy)

Offline fishunter1990

• Ekspert
  • Reputacja: 905
  • Przystawka i Laying-on Gruntówka z alarmem
Odp: Technologia wytwarzania wędzisk
« Odpowiedź #15 dnia: 10.10.2017, 21:06 »
Bardzo lubiłem programy z tym chłopaczkiem. Pięknie się wyrobił, bo zaczynał od kompletnego zera.
Teraz chyba kręcą programy "na świecie". Chętnie bym obejrzał, ale (gdy szukałem) na tubie nic nie znalazłem. Te krajowe obejrzałem wszystkie odcinki.

http://tv-trwam.pl/filmy/z-wedka-nad-wode

Pamiętam jak oglądałem większość filmów tej serii, zanim nie natrafiłem na filmy Lucjana i SiG :). Jak ten czas leci... :o.
Wolę łowić niż łapać...🎣🍺😉

Offline Mateo

• Administrator
  • Ekspert
  • Reputacja: 983
    • Galeria
    • Spławik i Grunt
  • Ulubione metody: waggler method
« Odpowiedź #16 dnia: 10.10.2017, 21:41 »
Mnie jakoś ten chłopak zawsze irytował. Wkurza mnie, że on zawsze do każdego gościa w programie wali na "ty". Nieważne, czy rozmawia z 60-letnim facetem, który mógłby być jego ojcem. Ja rozumiem, że obyczaje się nieco zmieniają i przejmujemy coraz więcej z angielskiego, ale to jest jednak program, a on jest w roli dziennikarza. Znam niektórych jego gości dłużej niż on i nigdy nie mówiłem do nich na "ty", stąd dziwnie to brzmi, kiedy tak sobie siedzi i mówi: - Powiedz mi, Krzyśku, - Witaj, Irku itp.
Pozdrawiam
Mateusz

Offline Arunio

• Ekspert
  • Reputacja: 525
  • Życie jest krótkie, a łowić się chce!
    • Galeria
  • Ulubione metody: feeder
« Odpowiedź #17 dnia: 10.10.2017, 21:52 »
Mnie jakoś ten chłopak zawsze irytował. Wkurza mnie, że on zawsze do każdego gościa w programie wali na "ty". Nieważne, czy rozmawia z 60-letnim facetem, który mógłby być jego ojcem. Ja rozumiem, że obyczaje się nieco zmieniają i przejmujemy coraz więcej z angielskiego, ale to jest jednak program, a on jest w roli dziennikarza. Znam niektórych jego gości dłużej niż on i nigdy nie mówiłem do nich na "ty", stąd dziwnie to brzmi, kiedy tak sobie siedzi i mówi: - Powiedz mi, Krzyśku, - Witaj, Irku itp.
Twoje wyczucie taktu Mat i zasady dobrego wychowania, zawsze mi imponowały! Nie wiem, co mogę dodać, By to podkreślić. :bravo:
Arek

Offline fishunter1990

• Ekspert
  • Reputacja: 905
  • Przystawka i Laying-on Gruntówka z alarmem
« Odpowiedź #18 dnia: 10.10.2017, 22:00 »
No jeśli ma coś wspólnego z redaktorem WMH (być może zbieżność nazwisk), to się nie dziwię elementów arogancji. Pan Redaktor na filmach, dołączanych do czasopisma, udowadniał swoją wyższość nad pozostałymi "amatorami", szczególnie w metodzie spinningowej. Później to już był "Spinning Moje Hobby", więc spasowałem.
Wolę łowić niż łapać...🎣🍺😉

Offline Mateo

• Administrator
  • Ekspert
  • Reputacja: 983
    • Galeria
    • Spławik i Grunt
  • Ulubione metody: waggler method
« Odpowiedź #19 dnia: 10.10.2017, 22:25 »
A mnie się wydawało, że to może ja jakiś zbyt sztywny i staroświecki jestem :-) Może i tak jest. Ale takie mam odczucia, kiedy oglądam te wywiady. Być może tak mu każe producent programu. Też tak może być.

Z panem Zieliński sporo na temat blanków przegadałem. Swego czasu miałem przeprowadzić z nim wywiad do naszego magazynu, bo ucieszyłem się, że w Polsce zaczęto robić blanki do wędek. To przedsięwzięcie naprawdę godne podziwu. Pan Krzysztof sporo w to zainwestował. Ja bym chyba posiwiał, gdybym miał tyle kasy wyłożyć na taki interes. No, ale nie każdy rodzi się z żyłką do biznesu :)
Pozdrawiam
Mateusz