Autor Wątek: Gliny Natura (glinywedkarskie.pl)  (Przeczytany 49524 razy)

Offline tstg

• Ekspert
  • Reputacja: 35
  • Łowie, bo lubię :)
  • Ulubione metody: feeder
Odp: Gliny Natura (glinywedkarskie.pl)
« Odpowiedź #135 dnia: 04.12.2019, 22:54 »
Lubie kanał GN, ale niech lepiej ogarnie w pierwszej kolejności sklep. Bo kilka razy zamawiałem i zawsze coś nie tak albo czegoś brak.

Mam podobne zdanie. Mistrz marketingu ale z obsługa słabiutko.

Offline Łuki

• Ekspert
  • Reputacja: 304
  • SiG
« Odpowiedź #136 dnia: 04.12.2019, 22:58 »
N3su, ile to już trwa... Ktoś, o to nie dba, tym bardziej o własny wizerunek sklepu i poszanowanie klientów.
...to królestwo...

Pozdrawiam.

Offline N3su

• Ekspert
  • Reputacja: 319
  • Ulubione metody: spinning
« Odpowiedź #137 dnia: 04.12.2019, 23:31 »
:beer:
N3su, ile to już trwa... Ktoś, o to nie dba, tym bardziej o własny wizerunek sklepu i poszanowanie klientów.
Ta już trochę ostatnią paczkę mi sam Pan Youtuber pakował przynajmniej na rachunku. Mimo że brakło głupich łączników za 3.49 to trochę kpina, bo już nie pierwszy raz. Kontakt z zapytaniem o towar też kpina. Szkoda słów kolejna Gozdawa i skleptrabucco.

Offline gregorio

• Ekspert
  • Reputacja: 149
« Odpowiedź #138 dnia: 05.12.2019, 08:06 »
Czyli taki typowy Polski businesmann aby szybko, aby dziś ;D Udało się zarobić parę złotych i teraz już laseczka na klientów
Grzegorz > Kołobrzeg

Offline Mosteque

• Moderator Globalny
  • Ekspert
  • Reputacja: 2239
  • MFT
  • Ulubione metody: method feeder
« Odpowiedź #139 dnia: 05.12.2019, 08:50 »
Aż tak bym tego nie kwitował.
Mateusz robi świetną robotę na swoich filmach. Wygląda na sympatycznego człowieka. Po prostu niektórzy ludzie nie są stworzeni do biznesu. Chłopak chce wszystko ogarnąć sam, a do sklepu powinien zatrudnić kogoś, kto to ogarnie, a przede wszystkim się na tym zna. Wtedy Mateusz byłby twarzą sklepu, a ten ktoś trzymał wszystko za mordę, żeby nie było takich przykrych sytuacji...
Krwawy Michał

Viva la libertad, carajo!

Offline tstg

• Ekspert
« Odpowiedź #140 dnia: 05.12.2019, 09:28 »
Nie jest taki ok jak Ci się wydaje. Miałem okazje dyskutować Z Panem Mateuszem przez telefon. Mam żal bo nadal nie mogę kupić szczytowek oryginalnych do Mantaray Picker. Rozmiar ciężko dostępny gdzie indziej, szczytówki węglowe. W rozmowie kazał mi patrzeć czy szczytówki się nie pojawiają na sklepie bo producent nie ma. Z jednej strony to nie jego wina, ale jego ton mówił na zasadzie „ patrz bo ja nie mam czasu mówić kiedy będą i jak przyjdą”. Zamawiałem tez w zeszłym roku na Black Friday wędkę. Przyszła chyba z tydzień później. Tłumaczenie było ze maja dużo zamówień, ale mówił to z wielkim wyrzutem i z nerwami. Pracuje w handlu, pracowałem kiedyś dwa lata w dużym sklepie internetowym na obsłudze klienta i jego rozmowa była nastawiona anty do klienta. Jeśli ktoś nie zgadza się ze mną, ma prawo bronić bożyszcze internetu. Są lepsze sklepy pod względem obsługi. Ja Flagmana więcej nie kupię bo ja mam problem ze szczytowkami, a ciekawe co by było jakby wedka mi się połamała czy coś. Mogę kupić od Drapieżnik a i tak to Gliny Natura są dystrybutorem, wiec i tak GN musza im to wysłać.  Jeśli są zadowoleni, proszę bardzo. Niech teraz obrona się odezwie. Dobry sklep poznaje się po tym, nie jak wszystko jest ok, tylko jak coś idzie krzywo i jest problem a tu chłopaki działają wysłać i mieć resztę w d....

Offline Mosteque

• Moderator Globalny
  • Ekspert
  • Reputacja: 2239
  • MFT
« Odpowiedź #141 dnia: 05.12.2019, 10:00 »
Tstg, nie wiem, czemu się ze mną nie zgadzasz, kiedy ja napisałem, że chłopak się do handlu nie nadaje i potrzebuje znaleźć do tego odpowiedniego człowieka ;)
Krwawy Michał

Viva la libertad, carajo!

Offline gregorio

• Ekspert
  • Reputacja: 149
« Odpowiedź #142 dnia: 05.12.2019, 10:05 »
Nie jest taki ok jak Ci się wydaje. Miałem okazje dyskutować Z Panem Mateuszem przez telefon. Mam żal bo nadal nie mogę kupić szczytowek oryginalnych do Mantaray Picker. Rozmiar ciężko dostępny gdzie indziej, szczytówki węglowe. W rozmowie kazał mi patrzeć czy szczytówki się nie pojawiają na sklepie bo producent nie ma. Z jednej strony to nie jego wina, ale jego ton mówił na zasadzie „ patrz bo ja nie mam czasu mówić kiedy będą i jak przyjdą”. Zamawiałem tez w zeszłym roku na Black Friday wędkę. Przyszła chyba z tydzień później. Tłumaczenie było ze maja dużo zamówień, ale mówił to z wielkim wyrzutem i z nerwami. Pracuje w handlu, pracowałem kiedyś dwa lata w dużym sklepie internetowym na obsłudze klienta i jego rozmowa była nastawiona anty do klienta. Jeśli ktoś nie zgadza się ze mną, ma prawo bronić bożyszcze internetu. Są lepsze sklepy pod względem obsługi. Ja Flagmana więcej nie kupię bo ja mam problem ze szczytowkami, a ciekawe co by było jakby wedka mi się połamała czy coś. Mogę kupić od Drapieżnik a i tak to Gliny Natura są dystrybutorem, wiec i tak GN musza im to wysłać.  Jeśli są zadowoleni, proszę bardzo. Niech teraz obrona się odezwie. Dobry sklep poznaje się po tym, nie jak wszystko jest ok, tylko jak coś idzie krzywo i jest problem a tu chłopaki działają wysłać i mieć resztę w d....

O tóż to, jak ktoś łapie 4 sroki za ogon tak to z reguły wygląda. Albo się coś robi porządnie albo się za to nie zabieram. Skoro nie ogarnia pewnych spraw , niech się nie dziwi że będzie tracił klientów. To zresztą dotyczy nie tylko jego sklepu. Jest internet są fora i to jest broń na takich biznesmanów :D
Grzegorz > Kołobrzeg

Offline tstg

• Ekspert
« Odpowiedź #143 dnia: 05.12.2019, 10:07 »
Chodzi bardziej o stwierdzenie „sympatyczny człowiek” 😀 przy dwóch problemach z jakimi się spotkałem miałem odmienne wrażenie. Czyżbym miał pecha i dwa razy trafiłem na „gorszy dzień”😀 ? Jak pisałem, jak nie ma problemu to wszyscy są sympatyczni🙁 chłopaki na sklepie to samo, niektórzy się po prostu nie nadają do tej roboty 😀 kiedyś w centrum wędkarstwa w Wawie był taki typ co wszystko negował i wiedział co najlepiej, mega antypatyczny typ, całe szczęście już go tam nie ma😀

Offline Deftones

• Ekspert
  • Reputacja: 76
« Odpowiedź #144 dnia: 05.12.2019, 10:18 »
Mogę kupić od Drapieżnik a i tak to Gliny Natura są dystrybutorem, wiec i tak GN musza im to wysłać.

Jesteś pewien że Drapieżnik bierze sprzęt Flagmana z GN?

Offline N3su

• Ekspert
  • Reputacja: 319
  • Ulubione metody: spinning
« Odpowiedź #145 dnia: 05.12.2019, 11:24 »
Drapieżnik chyba z Ukrainy bez GN. Jednak Drapieżnik kuleje, jeśli chodzi o ofertę spławikową i to nie tylko w Flagmanie. I tu zostaje GN, z którym są problemy, jeśli chodzi o szerszy asortyment spławikowy Flagmana. Kiedyś były tłumaczenia na forum ze strony Mateusza, ale dalej jak widzę, nic się nie zmieniło. Taki Górek też ma sklep, jeździ po zawodach nie tylko w Polsce i nagrywa filmy na YT w międzyczasie organizuje ligę i różne zawody. I tu zrobiłem mnóstwo zakupów i wszystko zawsze ok. Kontakt też jest super nawet w sprawie najgłupszej pierdoły. Jak niektórzy piszą. Są tacy, co się nadają do tego biznesu oraz tacy co się nie nadają. Akurat w tym przypadku jak na razie to drugie.

Offline tstg

• Ekspert
« Odpowiedź #146 dnia: 05.12.2019, 11:45 »
Mogę kupić od Drapieżnik a i tak to Gliny Natura są dystrybutorem, wiec i tak GN musza im to wysłać.

Pisałem na Ukrainę to mi odpisali, że dystrybutorem Flagmana na Polskę są GN.

Coś jak Lorpio i Drennan.

Offline Deftones

• Ekspert
« Odpowiedź #147 dnia: 05.12.2019, 12:01 »

Pisałem na Ukrainę to mi odpisali, że dystrybutorem Flagmana na Polskę są GN.

Coś jak Lorpio i Drennan.

Coś mi się wydaje że raczej biorą bezpośrednio od Flagmana.

Offline tstg

• Ekspert
« Odpowiedź #148 dnia: 05.12.2019, 12:11 »
Kto wie. Dla mnie nie zmienia to że ani Drapieżnik ani GN nie maja szczytowek bo ich nie ma i picker ma jedna sprawna szczytowke i jak ona pęknie i nie dobiorę jakiejś innej to mogę sobie wędkę wsadzić w d.... dlatego przechodzę na Mikado i Jaxony😀 w Mikado robiłem serwis wielu wędek i zawsze było ok tak samo w Jaxonie

Offline Deftones

• Ekspert
« Odpowiedź #149 dnia: 05.12.2019, 12:45 »
No faktycznie lipa z tymi szczytówkami. Mam tego pickera co Ty ale jeszcze komplet szczytówek. Może jak Drapieżnik wejdzie bardziej w Flagmana to się z dostępnością części sprawa unormuje.