Autor Wątek: Wędka Trabucco Selektor XS Multi Feeder - prośba o opinie  (Przeczytany 11797 razy)

Offline Hawran

• Użytkownik
  • **
  • Reputacja: 1
  • Ulubione metody: method feeder
Odp: Wędka Trabucco Selektor XS Multi Feeder - prośba o opinie
« Odpowiedź #45 dnia: 28.10.2017, 22:06 »
Piter ja w tym roku dokupiłem do kolekcji Trabków wędzisko Sygnum TXL Stillwater Feeder 90g. Jak dla mnie to kijek jakiego brakowało w stajni Trabucco.
Jak będę miał czas to coś naskrobię o tym kijku bo już mogę co nieco ;). Był w tym roku parę razy nad wodą i wytargał trochę karpi - jednego 9kg bez zdjęcia klipa ???
Tu trochę info o tym kijku  http://splawikigrunt.pl/forum/index.php?topic=10.msg278686#msg278686

No to dałeś mi teraz zagwozdkę  a jak z precyzją rzutu.To jeszcze będą musiał pomyśleć albo multi feeder albo Trabucco Sygnum TXL Stillwater Feeder 360 - 90g
Piotr

Offline zgrozik

• Ekspert
  • Reputacja: 141
    • Galeria
    • Debeściaki
  • Ulubione metody: waggler i feeder
« Odpowiedź #46 dnia: 28.10.2017, 22:29 »
No to dałeś mi teraz zagwozdkę  a jak z precyzją rzutu.To jeszcze będą musiał pomyśleć albo multi feeder albo Trabucco Sygnum TXL Stillwater Feeder 360 - 90g

Nie to było moją intencją :P. Co do precyzji to złej baletnicy... . Dla mnie precyzja i osiągane odległości na wielki +. Kolokwialnie mówiąc(pisząc) - można trafić babie w sam środek p.... .
Przepraszam płeć piękną za wyrażenie :-*
Piotr

Offline Hawran

• Użytkownik
  • **
« Odpowiedź #47 dnia: 28.10.2017, 22:40 »
Na tym zdjęciu z butelką jak jest w paraboli to ta butelka jest pełna bo wydaje mi się że do połowy napełniona wodą.
Piotr

Offline zgrozik

• Ekspert
    • Galeria
    • Debeściaki
« Odpowiedź #48 dnia: 28.10.2017, 22:48 »
Na tym zdjęciu z butelką jak jest w paraboli to ta butelka jest pełna bo wydaje mi się że do połowy napełniona wodą.

To butla 1,5 l napełniona do połowy. Waga 600g. Piter i jeszcze ważna informacja - kijek posiada 2 jednakowej długości składy co wpływa na super pracę i precyzję.
Piotr

Offline Hawran

• Użytkownik
  • **
« Odpowiedź #49 dnia: 28.10.2017, 23:23 »
To istotna rzecz. To jak PRZECHODZI W PARABOLĘ PRZY 600G TO CO BĘDZIE PRZY KARPIU 6 KG
Piotr

Ryba1987

• Gość
« Odpowiedź #50 dnia: 29.10.2017, 08:06 »
To istotna rzecz. To jak PRZECHODZI W PARABOLĘ PRZY 600G TO CO BĘDZIE PRZY KARPIU 6 KG

A to zależy od tego jak masz hamulec w kołowrotku ustawiony :)
Jak chcesz żeby się do dolnika giął kręć w prawo, jak chcesz do połowy ugiętym kijem w nieskończoność holować to kręć w lewo :P
Ze swojej strony w takiej kasie to bym poczekał bo za około 400 zł shimano w tym roku wypuści nową serię kiji aernos - miałem okazję nim pomachać jakieś 3 tygodnie temu na sucho. Dostępne będą 8ft, 10ft, 9/11ft i rozwiązanie dopałek tak jak w topowym speedmasterze commercialu. Wydaje mi się że troszkę bardziej sprężyste od speedmasterek będą :)
https://www.athleteshop.com/shimano-aernos-multi-9-11-match-feeder-rod-3-35-m-20-g-black

https://issuu.com/fishpoint/docs/shimano_-_katalog_2018 - aernos commercial - strona 148/149

Offline zgrozik

• Ekspert
    • Galeria
    • Debeściaki
« Odpowiedź #51 dnia: 29.10.2017, 08:34 »

Piotrek, a co ma piernik do wiatraka? Hol ryby a parabola prutu to dwie odrębne rzeczy.
Masz zamiar podnosić tego karpia na kiju?
Piotr

Offline Hawran

• Użytkownik
  • **
« Odpowiedź #52 dnia: 29.10.2017, 13:25 »
No nie, ha ha.
Piotr