Panowie co polecacie na ten sezon? Coś wodoodpronego i na UV, żeby słońce nie piekło w lato. Jest tyle ofert, że głowa boli.
Ja mam taki od dwóch sezonów i jestem zadowolony, duża powierzchnia i odbija promienie słoneczne więc w lato jest pod nim przyjemnie chłodno. Tu nawet masz promke.
Wysłane z mojego SM-A546B przy użyciu Tapatalka
Też go zakupiłem, ale jeszcze nie testowany w skrajnych warunkach, a w niedużym deszczu każdy dobry. Na duży plus to jego wielkość, gdzie nie kapie za rękawy czy w miski, bo któryś bok odkryty, można za tył fotela czy kosza schować pakunki i wszystko jest "pod dachem". Drugi ważny czynnik, ma uszy i śledzie do zakotwienia, co w czasie burzy jest mocno kluczowe, w ub. roku z jednym forumowiczem przeszliśmy niezłą nawałnicę nad wodą, po której trzeba było zmiany sprzętu robić, bo ucierpiał. Poddawały się nawet te kotwione do ziemi, ale tak pompowało, że wózek z klamotami sam odjeżdżał ze stanowiska i dobrze trzeba było się zaprzeć nogami na stanowisku by nie wywróciło kosza.
carl23 mam pytanie odnośnie wymiarów tego parasola, napisane jest, że średnica czaszy to 230cm ale czy to jest mierzone od góry po powierzchni czaszy, czy jest to średnica która osłania powierzchnie pod parasolem.
Nie mierzyłem, zasugerowałem się powierzchnią w calach i tu się nie zawiodłem, bo jest obszerniejszy od 50tek, a mam też jedną i jedną rok temu pogrzebałem.