Autor Wątek: Torba Daiwa Air Cool Bag - krótka prezentacja  (Przeczytany 2025 razy)

Offline maciek_krk

• ⚡⚡⚡⚡⚡
  • Moderator Globalny
  • Ekspert
  • Reputacja: 520
  • Ulubione metody: waggler i feeder
Torba Daiwa Air Cool Bag - krótka prezentacja
« dnia: 14.11.2017, 21:49 »
Chciałem przedstawić Wam torbę Daiwa Air Cool Bag. Jakiś czas temu zakupiłem torbę Daiwa Caryall z tej samej serii i jestem z niej bardzo zadowolony. Szukałem do kompletu torby, w której będę mógł uporządkować przynęty oraz pudełka z zanętami, a w przypadku krótszych wypadów przenieść podstawowe wyposażenie nad wodę. Po „internetowych” oględzinach, postanowiłem zaryzykować i zakupić tytułową torbę.

Torba wykonana jest bardzo starannie. Jej waga (według wagi kuchennej) to: 1640 g, bez plastikowych pudełek. Prezentuje się następująco:

W zestawie otrzymujemy dwa pudełka na przynęty/zanęty, o pojemności 1,5 l każde.

Na bokach znajdują się dwie kieszenie, do których mieszczą się pudełka znajdujące się w zestawie.

Torba posiada „regulowane” przegródki, które za pomocą rzepów przyczepiamy do jej ścianek. Rzepy są bardzo mocne i trzymają się dość solidnie. Dzięki temu otrzymujemy dwie termicznie izolowane przegródki, oraz jedną nieizolowaną. Warto zaznaczyć, że pokrywa torby jest izolowana na całej powierzchni, i posiada dwie zasuwane kieszonki. Może nie otrzymujemy setek konfiguracji, ale dla moich potrzeb w zupełności wystarcza.

Poniżej wymiary przegródek. Podałem wartości "około", ale trzeba je raczej traktować jako maksymalne.

Do torby mieści się 6 pudełek Guru Bait Box (1,875 l / 3,3 pints) oraz (by zobrazować wielkość) 3 kuferki Feeder Bait. Zostaje jeszcze trochę miejsca w nieizolowanej przegródce.

Dno torby wykonane jest z mocnego materiału:

Do przenoszenia służą nam uchwyty, które spinamy za pomocą opaski/rzepy:

Na koniec jeszcze link do strony producenta: https://www.daiwasports.co.uk/product/accessories/air-cool-bag

Uważam, że torba jest godna polecenia, dlatego chciałem ją Wam bliżej przedstawić. Może dla kogoś taka prezentacja okaże się pomocna :)
Pozdrawiam,
Maciek

Offline zbyszek321

• Ekspert
  • Reputacja: 190
  • Ulubione metody: feeder
Odp: Torba Daiwa Air Cool Bag - krótka prezentacja
« Odpowiedź #1 dnia: 14.11.2017, 21:59 »
Maciek za recenzje :thumbup: Też zastanawiam się nad kupnem torby na krótkie wypady.
Zbyszek

Offline fishunter1990

• Ekspert
  • Reputacja: 905
  • Przystawka i Laying-on Gruntówka z alarmem
« Odpowiedź #2 dnia: 14.11.2017, 22:05 »
Ale by tam zimnych :beer: :beer: :beer: naupychał ;) :P. Moja termoizolatka już się powoli sypie, więc może w przyszłym sezonie ją wyj...ie 8)....i zamienię na lepszy model! :thumbup:.
Wolę łowić niż łapać...🎣🍺😉

Offline maciek_krk

• ⚡⚡⚡⚡⚡
  • Moderator Globalny
  • Ekspert
« Odpowiedź #3 dnia: 14.11.2017, 22:11 »
Aż wstyd się przyznać, ale o :beer: :beer: :beer: nie pomyślałem :D Może to i dobrze, bo jeszcze bym dwie takie torby kupił :facepalm: ;D
Pozdrawiam,
Maciek

Offline Fisha

• Ekspert
  • Reputacja: 87
  • Ulubione metody: method feeder
« Odpowiedź #4 dnia: 14.11.2017, 23:14 »
Ale by tam zimnych :beer: :beer: :beer: naupychał ;) :P. Moja termoizolatka już się powoli sypie, więc może w przyszłym sezonie ją wyj...ie 8)....i zamienię na lepszy model! :thumbup:.
Bardzo praktyczne rozwiązanie, po takim skonsumowaniu zawartości na pewno jest lepiej niż w robocie ;)

Offline Syborg

• Moderator Globalny
  • Ekspert
  • Reputacja: 984
  • Ulubione metody: spinning
« Odpowiedź #5 dnia: 14.11.2017, 23:30 »
Łap :thumbup:
Jacek

Offline SławekM

• Aktywny użytkownik
  • Reputacja: 9
  • Ulubione metody: bolonka
« Odpowiedź #6 dnia: 15.11.2017, 11:06 »
Aż wstyd się przyznać, ale o :beer: :beer: :beer: nie pomyślałem :D Może to i dobrze, bo jeszcze bym dwie takie torby kupił :facepalm: ;D
Gdzie kupiłeś tą torbę?

Offline maciek_krk

• ⚡⚡⚡⚡⚡
  • Moderator Globalny
  • Ekspert
« Odpowiedź #7 dnia: 15.11.2017, 11:08 »
Gdzie kupiłeś tą torbę?

W Drapieżniku. Zapytałem czy jest możliwość ściągnięcia jej z Daiwy i okazało się, że nie ma problemu.
Pozdrawiam,
Maciek