Autor Wątek: Kołowrotek do Konger Albion 390/120  (Przeczytany 3292 razy)

Offline kALesiak

• Ekspert
  • Reputacja: 86
Odp: Kołowrotek do Konger Albion 390/120
« Odpowiedź #15 dnia: 26.11.2017, 10:08 »
Czy byłoby w stanie osiągnąć nią odległość zarzutu 100 metrów przy ciężarku do metody 50 gr ? Jaką średnicę mają przelotki szczytowe , nadadzą się na strzałówkę i nie będą się niszczyły od plecionki ? Z góry wielkie dzięki za odpowiedz .

Tego Ci nie powiem, bo nie mam tej wędki. Kolega ma, więc miałem okazję porzucać, obejrzeć itp. A co do odległości rzutu - wędka wędką, ale liczy się technika  :)

Offline Artur Kraśnicki

• Sklep Fish24.pl
  • Ekspert
  • Reputacja: 182
  • Ulubione metody: feeder
Odp: Kołowrotek do Konger Albion 390/120
« Odpowiedź #16 dnia: 28.11.2017, 23:24 »
Jaką akcję ma ten kijek? Czy szybko gaśnie po wyrzucie?

Szybko. To są wędki typu: twardy w kiści, miękki w czubku, ale robi banana, kiedy trzeba. W ogóle uważam, że seria Albion to bardzo udane produkty. Swego czasu szukałem bolonki i przy długości 7 m nie znalazłem nic lepszego, a porównywałem ją ze znacznie droższymi Shimano, Trabucco, Colmic itp... Albiony to świetne wędki, jak Tango.

PS. Nie jestem przedstawicielem Kongera  :)

Czy byłoby w stanie osiągnąć nią odległość zarzutu 100 metrów przy ciężarku do metody 50 gr ? Jaką średnicę mają przelotki szczytowe , nadadzą się na strzałówkę i nie będą się niszczyły od plecionki ? Z góry wielkie dzięki za odpowiedz .
Czy machniesz na 100 m, myślę, że tak, plecionka nie niszczy przelotek, bo używam bez problemu, możesz dać strzałówkę, przelotki w szczytówce są duże.
Moje paliwo to wędkarstwo bez niego nie jadę.
Pozdrawiam
Artur Kraśnicki