Autor Wątek: Wadliwe podajniki Drennan  (Przeczytany 67461 razy)

Offline jaco

• Ekspert
  • Reputacja: 54
  • Jacek
  • Ulubione metody: method feeder
Wadliwe podajniki Drennan
« dnia: 13.10.2014, 20:04 »
Używam podajników Drennana i dwa razy zdarzyło się ,że odpadło dno (dociążenie). W sklepie w którym kupuje, też klient napisał o podobnej sytuacji ,jak tak dalej pójdzie to zakupie Prestona. Napiszcie jeśli mieliście takie  przygody z Drenanem.
Pozdrawiam
Jacek

Offline Luk

• Administrator
  • Ekspert
  • Reputacja: 2078
  • Wędkarstwo rządzi!
Odp: Wadliwe podajniki Drennan
« Odpowiedź #1 dnia: 13.10.2014, 20:54 »
Jako, że mam kontakt z Drennanem chętnie zapodałbym im ten temat... Mógłbyś zamieścić jakieś zdjęcia? Mi nie zdarzyło się nic takiego! I gdzie łowisz? Są kamienie na dnie, żwir? Warto się tym zainteresować! ;)

Mam problem natomiast z koszykami Korum - nowymi... Ale to temat na inny post chyba. Na ostatniej wyprawie na Trent straciłem 3 koszyki...
Lucjan

Offline jaco

• Ekspert
  • Jacek
« Odpowiedź #2 dnia: 13.10.2014, 21:54 »
Łowie na dwóch starorzeczach i jeziorze.Na jednym starorzeczu jest żwirowe dno ,ale tam z metodą byłem dosłownie dwa razy na pozostałych zbiornikach jest piaszczysto mułowe dno.Dwa przypadki oderwania dna , z dwóch mam jeden koszyk, przy pierwszym przypadku żona wyrzuciła koszyk myśląc, że sytuacja się nie powtórzy.Wygląda to tak ,że te cztery plastikowe trzpienie które łączą koszyk z dociążeniem są słabe ,rozprasowany kołnierz w trzpieniach i umocowany w  w otworach dociążenia ulega uszkodzeniu (oderwaniu). ,mam jeszcze koszyki E.S.P Drennana i dno w jednym z nich dziwnie się odchyliło ,może to skutkować oderwaniem.Zrobię na dniach fotkę koszykom i zamieszczę.Dziwi mnie trochę, że  Drennan używa tak kruchego plastiku do budowy koszyków,jutro z ciekawości zbadam w pracy jakiego typu jest ten plastik.
Pozdrawiam
Jacek

Offline luksaj

• Nowy użytkownik
  • *
  • Reputacja: 1
  • Ulubione metody: spinning
« Odpowiedź #3 dnia: 13.10.2014, 21:55 »
Ja tez to przerobiłem z koszykami Drennana  to samo ,odleciały mi ciężarki od plastiku i łowie w łowisku piaszczystym bez kamieni ,jutro poszukam tej częsci z plastiku co mi została z jednego to pstryknę fotkę , puki co kupiłem koszyki Jaxona te skopiowane z Drennana i one przynajmniej maja 4 wkręty w tych miejscach co Drennan 4 stopki zaprasowane w plastiku , najwyraźniej to jest ich bolączka

Offline Luk

• Administrator
  • Ekspert
  • Wędkarstwo rządzi!
« Odpowiedź #4 dnia: 14.10.2014, 00:56 »
Ciekawa sprawa, bo podobno Drennan nie ma takich problemów! Niby ktoś w Holandii coś zgłosił. Ciekawe czy jakaś wadliwa partia nie zahaczyła o Polskę właśnie. Można się zdenerwować nad wodą.
Rozumiem, że problemem były nity - nie trzymające się w plastiku? Ten sam właśnie problem ma Korum - ale podajnik ma 120 i 150 gram, a nie 30...

Może to ta sama gramatura na dodatek?
Lucjan

Offline Xsi_83

• Nowy użytkownik
  • *
  • Reputacja: 0
« Odpowiedź #5 dnia: 14.10.2014, 07:11 »
Jest dokładnie tak jak piszą koledzy wyżej. U mnie przy koszyczkach Drennan large 35g (w tym sezonie tylko takich używałem) zaczęły pękać żeberka przez które przechodzą te 'niby nity' mocujące ołów. Na szczęście żadnego koszyczka w ten sposób nie straciłem, bo w porę się zorientowałem co się święci i podkleiłem to wszystko poxipolem. Polecam ten zabieg, teraz jest wszystko ok. Wydaje mi się, że winę ponosi albo za miękki ołów, który zbyt się odkształca podczas nabijania koszyczka, albo zbyt kruchy i twardy plastik (szczerze mówiąc to przypomina mi ten ze szkolnych linijek - każde delikatne ugięcie i słychać suchy trzask pękania :( ) Czy na Polskę poszła taka seria hmmm, może i tak, z tym że sprzedawca z allegro, od którego je brałem, nie miał akurat wagi 35 gramów i sprowadzał mi je z UK (przynajmniej tak mi powiedział) i  czekałem ok. 3 tygodnie.

Offline Luk

• Administrator
  • Ekspert
  • Wędkarstwo rządzi!
« Odpowiedź #6 dnia: 14.10.2014, 07:52 »
Xsi_83, czyli podklejenie nitów rozwiązało problem?

Widzę, że jest to spory kłopot - i ciekawe co na to Drennan. To chyba nie przypadek, co? ;) Zbyt wiele osób raportuje tę samą 'przypadłość'. Może właśnie kombinacja 35 gram ma 'problem'? Nie jestem pewien, czy tej opcji wagowej nie wprowadzono ostatnio właśnie. To mogłoby wiele wytlumaczyć.

Jak na razie proponuję abyście zbierali rozwalone podajniki. W sumie podpada to pod reklamację wadliwego towaru - i może firma wymieni te koszyczki na nowe? 12 zlotych piechotą nie chodzi...
Lucjan

Offline Xsi_83

• Nowy użytkownik
  • *
« Odpowiedź #7 dnia: 14.10.2014, 08:49 »
Luk, dałem klej pod każdą plastikową powierzchnię stykającą się z ołowiem. Można to zrobić igłą, drutem itp. Ja użyłem wykałaczki. Nie wyszło jakoś super estetycznie, ale prawdę mówiąc nie za bardzo mi na tym zależało. Ważne że spełniło zadanie. Podejrzewam że podklejenie samych nitów nic by nie dało. Ołów odleciał by z nitami i kawałkami żeberek obłamanymi obok nich. Pęknięć pojawiało się po prostu zbyt wiele.

Offline Luk

• Administrator
  • Ekspert
  • Wędkarstwo rządzi!
« Odpowiedź #8 dnia: 14.10.2014, 09:20 »
Czyli jakość plastiku jest tutaj winą.  Sorki, że dociekam ale nie widziałem tego na własne oczy i kombinuję co dokładnie Drennanowi powiedzieć. Dzięki za info i 'receptę'!

Oni sami chca więcej informacji - i zakładają, że wina lezy po stronie uzytkownika (przy 1 zgloszeniu). Teraz widać, że to kilka osób już - a ja po dosświadczeniach z ostatnimi koszykami Korum wiem o co biega...

Jakby nie była ja mam tubkę Superglue w swoim pudełku nad wodą - widzę, że może się tutaj poważnie przydać...
Lucjan

Offline Xsi_83

• Nowy użytkownik
  • *
« Odpowiedź #9 dnia: 14.10.2014, 09:36 »
He he nie ma sprawy :), właściwie to sam chciałem założyć podobny wątek i zapytać o ten problem, na szczęście okazało się że to nie ja mam za dużo siły, ale z koszyczkami jest coś nie tak. Forum jest również  po to aby wyłapywać takie 'kwiatki' ;)

Offline Ostap

• Ekspert
  • Reputacja: 149
  • Chciałeś Panią? Zapie.... na nią!
« Odpowiedź #10 dnia: 14.10.2014, 09:45 »
Caly sezon lowilem jednym koszykiem drenana i nic mu sie nie stalo i nawet go nie urwalem;) large 25g

Łukasz

Mazovia Fishing Team

Offline mirek

• Ekspert
  • Reputacja: 80
« Odpowiedź #11 dnia: 14.10.2014, 15:36 »
Też łowiłem koszykami drennana i zachowałem wszystkie,fakt że małą gramaturą.

Offline zwir73

• Zaawansowany użytkownik
  • Reputacja: 37
« Odpowiedź #12 dnia: 14.10.2014, 17:37 »
Zepsułem dwa 15 g.Drennana .Zaczynam swoją przygodę z methodą może coś żle robiłem - mocne wciskanie koszyka w foremkę ,bo się zanęta nie chciała przylepić.Może to przez to ?

Offline promek

• Aktywny użytkownik
  • Reputacja: 18
« Odpowiedź #13 dnia: 14.10.2014, 18:41 »
Cześć. ja przez dwa lata użytkowania straciłem jeden koszyk. Też odpadło obciążenie. Pozostałe potraktowałem profilaktycznie klejem szybkoschnącym. Nie wiem czy to coś da ale na pewno nie zaszkodzi.

Offline jaco

• Ekspert
  • Jacek
« Odpowiedź #14 dnia: 14.10.2014, 20:19 »
witam,fotki koszyka Drennan i odchylony E.S.P nie wytrzymują plastikowe nity.Podkleję pozostałe swoje koszyki ale nie kropelką tylko jakimś klejem epoksydowym
Pozdrawiam
Jacek