Autor Wątek: Method feeder technika napinanie szczytówki  (Przeczytany 9646 razy)

Offline boruta

• Ekspert
  • Reputacja: 182
  • Ulubione metody: method feeder
Odp: Method feeder technika napinanie szczytówki
« Odpowiedź #45 dnia: 03.12.2020, 21:21 »
Przy szczytówce 0,75 oz nie powinno być takich problemów, jak duży wiatr to może podajnik 40 gramów daj.
Może też być kwestia dna jakie mamy w zbiorniku. Jak jest dno miękkie muliste to łatwo będzie napiąć żyłkę bo podajnik trochę zapadnie się w dnie, jak jest dno twarde gliniaste to łatwiej będzie podajnik przesunąć przy napinaniu.
Szczytówka ma być minimalnie napięta nie w łuk.
Paweł

Online Luk

• Administrator
  • Ekspert
  • Reputacja: 2078
  • Wędkarstwo rządzi!
« Odpowiedź #46 dnia: 03.12.2020, 21:25 »
Łowię z kosza i daleko do tyłu Chamuje zestaw tylko właśnie problem w tym że przy napinaniu mam kłopot czy nie suwam podajnikiem po dnie, bo np jak obserwuję zawodników to stopują na bok i szybko odkładają na podpórki i żyłka bez krecenia jest napięta i też tak często robię tylko problem jest taki że od razu przy zacięciu jestem na klipie

Wobec tego zastosuj inny patent. Po zarzucie trzymaj wędkę pionowo, ale nie przed sobą, ale przy linii ciała. Podajnik uderza o wodę, to nie pochylaj wędki ale dalej trzymaj w pionie. 30 gramowe obciążenie niczego nie zrobi.

Jest pewien problem z głębokimi łowiskami jeżeli chodzi o zapas żyłki, i wtedy dobrze jest mocniej ściągać podajnik do siebie.

Ale jak masz dobre wyniki, to chyba podajnika nie przesuwasz, co? 8)
Lucjan

Offline Długi94

• Zaawansowany użytkownik
  • Reputacja: 7
« Odpowiedź #47 dnia: 03.12.2020, 21:45 »
No właśnie jak napinam od razu jak Chamuje na bok to wydaje mi się że mam więcej wskazań niż jak dopinam kręcąc wydaje mi się właśnie ze jest to spowodowane przesuwaniem po dnie
Luk dziękuję Panu za konkretne odpowiedzi