no dokładnie Arek - kazdy kupuje to co uważa i czy to jest drogie czy tanie, kazdy bierze to na co go stać i jak czyta sie posty ze cos za 400pln ma wade a to samo sie mowi o czyms za 200pln to ze tez coś tam skrzypi, to nie ma co sie oszukiwać każda firma ma swoje plusy i minusy, nie ma rzeczy i ludzi idealnych. Każdy Ma WADE 
Prawdę mówisz ale to że każdy kupuje to co uważa jest lekko mylące.
Wielokrotnie byłem światkiem i osobiście również zaliczyłem kilka rozmów ,,uwag,,krytyki na temat sprzętu na który łowimy.
np taki test :
,,na to, to Ty szczupaka większego nie wyciągniesz, to zabawka , ja to mam ........:,,
,,kup sobie tego ..... to jest super, tylko 150 funtów,,
,,Qrwa ja myślałem że ty masz porządną tyczkę .......,,
Opowiadanie wędkarzy,,kolegów,,o kołowrotkach , kijach za który można kupić samochód przez godzinę lub więcej jest bardzo wkurzające. Czasami czujemy się jak szmaciarze przy innych,, bogatych ,,kolegach.
Wkladają ci do głowy nazwy firm od których kupują swe wynalazki. Wielokrotnie czujemy się dyskryminowani przez to że nie kupujemy drogiego,,markowego sprzętu,, nie ubieramy się w ciuchy super wędkarskie.
Tu w UK dzieją się czasami tak śmieszne a zarazem przykre sprawy że najlepiej jeżdzić samemu na rybki.
Ja osobiście lubie jeżdzić z Lukiem bo to normalny facet, pomorze i poradzi i lubię jego bałagan w aucie

Nie cukruję mu bo ja nie z tych co to robią .Ale nie czepia się i nie krytykuję czym i jak łowię.
Nikt nie myśli o tym że często jest tak ,że kupując ,,dobry i drogi,,sprzęt na obczyżnie i również w Polsce musimy zabrać to z kasy swojej rodziny .
A przecież