Autor Wątek: Kupiliśmy  (Przeczytany 6148486 razy)

Offline fishunter1990

• Ekspert
  • Reputacja: 910
  • Przystawka i Laying-on Gruntówka z alarmem
Odp: Kupiliśmy
« Odpowiedź #17640 dnia: 25.03.2020, 20:27 »
Po co mieć jednego, góra dwa rod pody, jak można mieć trzy :facepalm: ;). Ten "kieszonkowy" egzemplarz przejdzie bardzo specjalistyczny tuning, o czym wkrótce napiszę w nowym wątku, poświęconemu takim zabawom 8).

Wolę łowić niż łapać...🎣🍺😉

Offline sander

• Zaawansowany użytkownik
  • Reputacja: 52
« Odpowiedź #17641 dnia: 25.03.2020, 20:39 »
Dzisiaj dotarł do mnie Tubertini CONCEPT TBR LIGHT ACTION 3,30m. Świetne wykonanie nieustępujące czołowym angielskim firmom. Zapowiada się ciekawy kijek. Trudno zrobić zdjęcie całej wędce więc foto z katalogu:

Offline Deftones

• Ekspert
  • Reputacja: 77
  • Ulubione metody: method feeder
« Odpowiedź #17642 dnia: 25.03.2020, 20:58 »
Dzisiaj dotarł do mnie Tubertini CONCEPT TBR LIGHT ACTION 3,30m. Świetne wykonanie nieustępujące czołowym angielskim firmom. Zapowiada się ciekawy kijek. Trudno zrobić zdjęcie całej wędce więc foto z katalogu:

Też myślę o tej wędce. Fajnie by było gdybyś napisał kilka słów o niej . Kilka zdjęć niekatalogowych także by się przydało :)

Offline sander

« Odpowiedź #17643 dnia: 25.03.2020, 21:16 »
Też myślę o tej wędce. Fajnie by było gdybyś napisał kilka słów o niej . Kilka zdjęć niekatalogowych także by się przydało :)

Spróbuję jutro cyknąć jakieś fotki. Co do pierwszego wrażenia to rzuca się w oczy bardzo dobre wykonanie (a jestem wybredny w tym względzie),dość duże również w szczytówkach przelotki. To zasługa bardzo cienkich pierścieni, wyłożonych jakimś metalicznym materiałem. Ciekawy uchwyt kołowrotka z dodatkowym pierścieniem kontrującym, który zapobiega odkręcaniu się uchwytu podczas łowienia. Szczytówki cieniutkie (chyba 2,2mm jeśli dobrze pamiętam). Jeśli chodzi o akcję to kij pod rybą będzie miał na pewno mocne ugięcie, ale jednocześnie dość szybko gaśnie. Na testy nad wodą niestety chyba przyjdzie mi jakiś czas poczekać z wiadomych względów...

Offline Deftones

• Ekspert
« Odpowiedź #17644 dnia: 25.03.2020, 21:35 »
A widziałeś może TBR Lake????
Bo właśnie albo TBR Concept albo Lake wybiorę
Nie bardzo mam je jak porównać.
A o jakości wykonania Tubertini także wiele dobrego słyszałem.

Offline sander

« Odpowiedź #17645 dnia: 25.03.2020, 21:52 »
Nie miałem porównania, ale pytałem sprzedawcę. W jego opinii lake to trochę niższa seria i jest sporo sztywniejszy niż concept. Zdecydowałem się na concept bo będę używał go max do 40m więc nie potrzebuję sztywnego kija a lubię jak wędka ma głębsze ugięcie pod rybą. Przyznam, że też wizualnie bardziej podoba mi się concept.

Kilka zdjęć niekatalogowych także by się przydało :)

Edit: Obiecane fotki:

Offline Majki

• Ekspert
  • Reputacja: 105
  • Ulubione metody: waggler i feeder
« Odpowiedź #17646 dnia: 26.03.2020, 10:51 »
Kwarantannowe zakupy ;) Mega ta sztyca
w tle jeszcze 25kg łubinu i 10 kg grochu :narybki:

Offline Deftones

• Ekspert
« Odpowiedź #17647 dnia: 26.03.2020, 11:51 »
Nie miałem porównania, ale pytałem sprzedawcę. W jego opinii lake to trochę niższa seria i jest sporo sztywniejszy niż concept. Zdecydowałem się na concept bo będę używał go max do 40m więc nie potrzebuję sztywnego kija a lubię jak wędka ma głębsze ugięcie pod rybą. Przyznam, że też wizualnie bardziej podoba mi się concept.

Dzięki. Bardzo mi pomogłeś tymi fotkami :thumbup:

Offline Rielan

• Aktywny użytkownik
  • Reputacja: 13
  • Ulubione metody: feeder
« Odpowiedź #17648 dnia: 26.03.2020, 12:48 »
Zakupy z "nudów" :D
Robert

Offline Feederek1960

• Ekspert
  • Reputacja: 90
« Odpowiedź #17649 dnia: 26.03.2020, 13:02 »
Ciekawy jestem czemu te kije Tubertini tak często pojawiają się na niemieckim  eBay. Zawsze w opisie jest że mało używany. Kolega z nl po kupnie Browninga sprzedaje Tubertini. Nie miałem tych wędek w ręku ale opinie dobre słyszałem. Jak trafię blisko taki kijek to muszę go sprawdzić . Pojawiają się też nowe wygrane na zawodach w cenie do 65€.
Sztywnej linki🎣

Offline Kozi

• Ekspert
  • Reputacja: 417
« Odpowiedź #17650 dnia: 26.03.2020, 13:09 »
Troszke komponentów do produkcji kulek 🙂

Offline sander

« Odpowiedź #17651 dnia: 26.03.2020, 13:13 »
Ciekawy jestem czemu te kije Tubertini tak często pojawiają się na niemieckim  eBay. Zawsze w opisie jest że mało używany. Kolega z nl po kupnie Browninga sprzedaje Tubertini. Nie miałem tych wędek w ręku ale opinie dobre słyszałem. Jak trafię blisko taki kijek to muszę go sprawdzić . Pojawiają się też nowe wygrane na zawodach w cenie do 65€.

Piszesz o Tubertini Concept czy jakichś innych modelach? Aż wszedłem z ciekawości na niemiecki ebay i nie ma żadnej używki. Jest jeden nowy w okolicach 170 euro.

Offline Feederek1960

• Ekspert
« Odpowiedź #17652 dnia: 26.03.2020, 13:24 »
Pisałem ogólnie o Tubertini. Sporo się ich pojawia na eBayKleinanzeigen. Wcześnij napisałem o aBay  co było błędne. Rzeczy używane są sporo tańsze jak nowe bo nie ma na to gwarancji. Nawet jak jest to nowe ale nie ma paragonu.
Sztywnej linki🎣

Offline sander

« Odpowiedź #17653 dnia: 26.03.2020, 13:27 »
Pisałem ogólnie o Tubertini. Sporo się ich pojawia na eBayKleinanzeigen. Wcześnij napisałem o aBay  co było błędne. Rzeczy używane są sporo tańsze jak nowe bo nie ma na to gwarancji. Nawet jak jest to nowe ale nie ma paragonu.

Rozumiem. Generalnie to każda marka ma mniej i bardziej udane serie i modele. Czy to będzie jaxon, preston, daiwa czy tubertini. I właśnie te mniej udane będą się częściej pojawiać na rynku wtórnym.

Offline Feederek1960

• Ekspert
« Odpowiedź #17654 dnia: 26.03.2020, 13:39 »
Każdy ma inne preferencje i nie wszystko wszystkim pasuje. Ja nie lubię feederow pełnej paraboli i wolę akcję progresywną. W de sporo się kupuje w sieci i przychodzi kijek do domu a po rozpakowaniu okazuje się że to nie trafiony zakup. Sam kupiłem wędkę Shimano BeastMastera z śmieszną kasę. Feedera Browninga Syntec też za małe pieniądze. Kupilem 2 dobre nowe kołowrotki za 50% ceny. Może i z kijami Tubertini jest podobnie , poczytają opinie i zamawiają w ciemno.
Sztywnej linki🎣