Rumuńska "Dracula'. Uwierzylibyście gdyby ktoś Wam powiedział, ze klasowe kije do feedera albo metody bolońskiej można kupić w rumuńskiej firmie ? no to uwierzcie. Benzar Mix ma naprawdę bogatą i atrakcyjną ofertę w tych segmentach. Technologie używane w topowych wędkach innych producentów w rozsądnych cenach. Kupiłem na próbę bolonkę 6m. Wcale nie najdroższy model tego producenta, albo raczej dystrybutora. Coś jak polski Jaxon. Tutaj kolega Modus będzie pewnie miał więcej do powiedzenia. Z tego co się zdążyłem zorientować, to właścicielem marki jest jakiś były zawodowy wędkarz, Zolts Benzar, który na własnym nazwisku zbudował swoją markę. Benzar Mix. Coś podobnego jak węgierska marka innego znanego wędkarza, swego czasu dosyć popularna w Polsce, głównie dzięki ofercie feederowej. Gabor Drone czy jakoś tak. Ryzyko było. Wiadomo Rumunia ))). 3 dni i wędka jest u mnie. Pierwsze wrażenie- bardzo pozytywne. Wędka leciutka i szybka. Zrobiona z Toray T46 Carbon. Bolonka 6m - 200 gram wagi, 20 mil średnicy blanku. Cena o połowę mniejsza niż innych topowych bolonek o podobnych parametrach. Do tego po prostu piękna. Do kupienia w rumuńskich i niektórych węgierskich sklepach internetowych.