Ankieta

Czy jeździsz na komercje?

nigdy
10 (23.3%)
często
6 (14%)
od czasu do czasu
25 (58.1%)
nie mam zdania
2 (4.7%)

Głosów w sumie: 40

Głosowanie skończone: 20.03.2015, 19:51

Autor Wątek: Łowiska komercyjne - za czy przeciw?  (Przeczytany 69488 razy)

Offline Luk

• Administrator
  • Ekspert
  • Reputacja: 2078
  • Wędkarstwo rządzi!
Odp: Łowiska komercyjne - za czy przeciw?
« Odpowiedź #180 dnia: 28.09.2015, 14:04 »
Polecam Panowie w ramach treningu uspokojenie się, i pisanie tak aby nie urazić drugiej osoby :D
Lucjan

Offline jakub_wr

• Ekspert
  • Reputacja: 113
  • Ulubione metody: waggler i feeder
« Odpowiedź #181 dnia: 28.09.2015, 14:10 »
Ale dyskusja ... aż ciężko wrócić do początku tyle tu napisano :)

A ja tam polubiłem taki burdel, ba ... nawet dzieci i żonę tam zabiorę :)
Jak jadę na odludzie, leśny zbiornik lub Odrę to mi marudzą że komary, że kleszcze, że nie ma gdzie kocyka rozłożyć.
Tak więc jak wypad z rodzinką to tylko komercja, jak samotnie dla wypoczynku to PZW. Jedno i drugie jest potrzebne.

Offline mjmaciek

• Ekspert
  • Reputacja: 937
    • Galeria
  • Ulubione metody: feeder
« Odpowiedź #182 dnia: 28.09.2015, 14:11 »
Panowie więcej luzu..
Analizując ten temat jak wiele na tym forum dochodzę do wniosku ze jest typowym katalizatorem - a słowa i opinie w nim wyrażane budzą odrazę.....
Czy my Polacy nie umiemy bez wytykań , porównań , złośliwości - dyskutować ???
Przesadą jest gloryfikowanie czegoś nad czymś "proszę zasięgnąć historii do czego to prowadzi" - z drugiej strony nie rozumiem jak można wypowiadać się w tematach o których się niema pojęcia w tym wypadku połów ryb na komercji - ah jakie to Polskie .......
Osobiście po PRZECZYTANIU NIEKTÓRYCH WPISÓW TRACE OCHOTE DO DYSKUSJI ( w sumie po niektórych wpisach NIE podniecajmy się wulgarną dyskutą na poziomie rynsztoku w połączeniu z prostytucja - panowie może należało by się zastanowić nad tym co piszecie; odbiorcą forum być może oprócz kilku osób wtórujących sobie jest młodzież , osoby o wyższym punkcie intelektualnym niż osoby piszące te wypociny - w tym wypadku biorę pod uwagę też dyskusje w innych tematach)
DLA OSÓB POTRZEBUJACYCH W SPOSÓB SPEKTAKULARNY WYRZUCIĆ Z SIEBIE JAKIEŚ NIE PRZEMYSLANE WYPOWIEDZI POLECAM ZROBIENIE TO W SWOJEJ OBECNOŚCI A NIE EPATOWANIE WPISAMI KTÓRE ŻENUJĄ .........

Maciek , to Ty wyluzuj ! Czy Ty stary czytasz co piszesz ? Każdy ma prawo napisać o komercji swoje zdanie , niezależnie czy ja akceptuje czy uważa za burdel ! To Ty masz uczulenie gdy ktoś napisze coś niepochlebnego o ''tych '' wodach . Piszesz , że młodzież czyta a lecisz na czerwono prostytucją i rynsztokiem . Masz szczęście , że nie jestem tu modem bo dostałbyś miesięczny urlop z urzędu .

Marzenia ah  ......
Więcej luzu "żeby zrozumieć trzeba nauczyć się czytać !"
Maciek

Offline Jędrula

• Robinson
  • Ekspert
  • Reputacja: 382
  • Ulubione metody: method feeder
« Odpowiedź #183 dnia: 28.09.2015, 14:13 »
Polecam Panowie w ramach treningu uspokojenie się, i pisanie tak aby nie urazić drugiej osoby :D

Luk , no właśnie o to mi chodzi . Gdzie ktoś w tym temacie jest prostytutką ? Ja , Ty , Mateo , matchless albo inne chłopaki ? Kto pisze tu rynsztokowym językiem ?! No rany boskie , żąda szacunku a sam go nie okazuje a na dodatek używa słów , których nie rozumie ! Już kiedyś Mateuszowi obiecałem ale tego nie zdzierżę . Chłopaki piszą co myślą a tu znajdzie się perełka i zaczyna obrażać  :thumbdown:

Offline Jędrula

• Robinson
  • Ekspert
« Odpowiedź #184 dnia: 28.09.2015, 14:15 »
Marzenia ah  ......
Więcej luzu "żeby zrozumieć trzeba nauczyć się czytać !"

No to chyba ja faktycznie nie potrafię Ciebie czytać , nie rozumiem Twoich literek . Może taaaak....

Offline Jędrula

• Robinson
  • Ekspert
« Odpowiedź #185 dnia: 28.09.2015, 14:17 »

A ja tam polubiłem taki burdel, ba ...
nawet dzieci i żonę tam zabiorę :)
Jak jadę na odludzie, leśny zbiornik lub Odrę to mi marudzą że komary, że kleszcze, że nie ma gdzie kocyka rozłożyć.
Tak więc jak wypad z rodzinką to tylko komercja, jak samotnie dla wypoczynku to PZW. Jedno i drugie jest potrzebne.

Ja też :thumbup: , piwka się tam napiję , złowię 25 karpi i rodzinka się cieszy . Słusznie , jedno i drugie jest potrzebne .

Offline júlio

• Zaawansowany użytkownik
  • Reputacja: 14
  • TU NIE MA RYB
  • Ulubione metody: bolonka
« Odpowiedź #186 dnia: 28.09.2015, 14:30 »
Ukamienować założyciela tego tematu ;D ;D ;D

Offline mjmaciek

• Ekspert
    • Galeria
« Odpowiedź #187 dnia: 28.09.2015, 14:30 »

A ja tam polubiłem taki burdel, ba ...
nawet dzieci i żonę tam zabiorę :)

Ja też :thumbup: , piwka się tam napiję , złowię 25 karpi i rodzinka się cieszy . Słusznie , jedno i drugie jest potrzebne .

Jędrzeju i tym sposobem dochodzimy po raz kolejny do tych samych wniosków oh istna karuzela
Moc słów działa w niektórych wypadkach jak iskra w oparach bęzyny.
Musielibyśmy się spotkać i na żywo przy browarze po dyskutować aby się lepiej poznać (nie jestem wyczulony na innych osób opinie ale już nieraz pisaliśmy w różnych tematach i zawsze się to kończy nie przyjemnie z tad mój wpis ......)
 :beer:
Maciek

Offline Jędrula

• Robinson
  • Ekspert
« Odpowiedź #188 dnia: 28.09.2015, 14:35 »
Jędrzeju i tym sposobem dochodzimy po raz kolejny do tych samych wniosków oh istna karuzela
Moc słów działa w niektórych wypadkach jak iskra w oparach bęzyny.
Musielibyśmy się spotkać i na żywo przy browarze po dyskutować aby się lepiej poznać (nie jestem wyczulony na innych osób opinie ale już nieraz pisaliśmy w różnych tematach i zawsze się to kończy nie przyjemnie z tad mój wpis ......)
 :beer:

Przy piwie pewnie byłoby całkiem inaczej , to prawda . W każdym razie , masz ostry język ,warto czasem go utemperować  ;)

Offline mjmaciek

• Ekspert
    • Galeria
« Odpowiedź #189 dnia: 28.09.2015, 14:43 »
Właśnie język w sumie jak się w czytasz w mój post to tylko posumowanie całości zagadnienia - ja lubię równowagę nie lubię skrajności.
A co będzie jak za rok będzie w opisach wód PZW dominowała narracja w stylu nie cenzuralnym - moim zdaniem trzeba tego unikać dość w życiu realnym jest problemów aby jeszcze na forum gdzie ma być miejscem przyjemnym dokonywać sadomasochistycznych analiz w połączeniu z kłótnią......
I tak z tego wszystkiego najlepsze są  :fish:
Maciek

Offline dfq

• Ekspert
  • Reputacja: 4
« Odpowiedź #190 dnia: 28.09.2015, 15:52 »

A ja tam polubiłem taki burdel, ba ... nawet dzieci i żonę tam zabiorę :)

z żoną i dziećmi do burdelu ??? ??? :o
No to się juz w głowie nie mieści, co się porobiło. Panie- koniec  świata :beg:
haaaahahaaaa  ;D :D ;D :P

ps.
wyluzujcie panowie :D
Znów jestem

Offline Adeptus

• Ekspert
  • Reputacja: 61
  • Ulubione metody: waggler i feeder
« Odpowiedź #191 dnia: 28.09.2015, 16:22 »
Strasznie ten temat jest już przewałkowany. Osobiście ciągłe kłótnie w temacie nad wody jakoś mnie zniechęcają. Mówią niektórzy że łowcy PZW maja się czuć gorzej bo nie mają takich wyników a w drugą stronę jest tak samo bo po takim ciągłym szkalowaniu komercji nie chce się wrzucać swoich osiągnięć. Osobiście łowię na każdej wodzie(komercja/dzika/PZW). PZW przecież też jest burdelem i trzeba za to płacić no chyba że Wy nie płacicie ;)

Mnie z Wami łączy pasja a czy ktoś lubi chodzić na PZW czy na komercję nie ma dla mnie znaczenia. To zupełnie inne łowienie. Podziwiam tych którzy potrafią się przystosować i znaleźć ryby na PZW jak super technikę i skuteczność łowiących na komercjach.

Mógłbym pisać sporo w tym temacie i podawać argumentów ale chyba sobie daruję. Ogólnie podpisuję się pod wpisami matchless, Arunio i Mateo! Wyluzujcie
Mariusz
Fishing Fighters Team

Offline Jurek z Warszawy

• Ekspert
  • Reputacja: 162
  • Tylko wody PZW- no kill
  • Ulubione metody: feeder i spinning
« Odpowiedź #192 dnia: 28.09.2015, 16:52 »
Panowie z ta komercją to chyba jest tak: www.youtube.com/watch?v=tb_4Rh7MZJ4

Offline Jurek z Warszawy

• Ekspert
  • Reputacja: 162
  • Tylko wody PZW- no kill
  • Ulubione metody: feeder i spinning
« Odpowiedź #193 dnia: 28.09.2015, 17:09 »
Mateo nie zgadzam się z tym co napisałeś że hobby jakim jest wędkarstwo traktuję jako konkurencję. Sąsiad wędkarz na stanowisku obok jest przyjacielem a nie rywalem tak do tego podchodzę od samego początku i wierzę w to że większość kolegów też się z tym zgodzi.

Offline MarioG

• Ekspert
  • Reputacja: 312
« Odpowiedź #194 dnia: 28.09.2015, 18:56 »
Powoli wychodzi na to, że to wędkujący na komercji są pokrzywdzeni ;-)
A tak naprawdę nikt nie jest.
Choć nie ukrywajmy, że wyniki wędkujących na PZW nie są tak entuzjastycznie przyjmowane.
Taki lajf.

Mario
Mazovia Fishing Team