Ankieta

Czy jeździsz na komercje?

nigdy
10 (23.3%)
często
6 (14%)
od czasu do czasu
25 (58.1%)
nie mam zdania
2 (4.7%)

Głosów w sumie: 40

Głosowanie skończone: 20.03.2015, 19:51

Autor Wątek: Łowiska komercyjne - za czy przeciw?  (Przeczytany 69487 razy)

Offline Marcin

• Ekspert
  • Reputacja: 119
  • Ulubione metody: waggler i feeder
Odp: Łowiska komercyjne - za czy przeciw?
« Odpowiedź #225 dnia: 29.09.2015, 16:24 »
Zastanawiam się jaki w ogóle jest sens tej rozmowy i całego tematu. Co on ma wnieść?
Pozdrawiam
Marcin

Offline Ostap

• Ekspert
  • Reputacja: 149
  • Chciałeś Panią? Zapie.... na nią!
« Odpowiedź #226 dnia: 29.09.2015, 18:37 »
Lowiska komercyjne to tak jak pojsciem do kina.
Wiesz po co idziesz, mozesz ubrac sie w garnitur bo wiesz,ze sie nie ubrudzisz i nie zlamiesz nogi. Wiesz,ze cos zlowisz bo jesli nie to nie dasz juz zarobic wlascicielowi danego lowiska i pojdziesz do konkurencji.

Dzika woda to przygoda, wielka niewiadoma i zajecie dla prawdziwych mezczyzn.

Święte słowa.Całkowicie się z tobą zgadzam. Jurek.

Dobrze napisane

Temat nic nie ma wnieść od tak sobie ludzie pitolą zamiast na ryby iść

Łukasz

Mazovia Fishing Team

Offline Jurek z Warszawy

• Ekspert
  • Reputacja: 162
  • Tylko wody PZW- no kill
  • Ulubione metody: feeder i spinning
« Odpowiedź #227 dnia: 29.09.2015, 23:57 »
I tu się zgadzam z tym co tu jest napisane na temat. Komercja = kino

Offline Arunio

• Ekspert
  • Reputacja: 524
  • Życie jest krótkie, a łowić się chce!
    • Galeria
  • Ulubione metody: feeder
« Odpowiedź #228 dnia: 30.09.2015, 00:19 »
Jak już pewnie najstarsi "Stalkerzy" Forum i tak wiedzą ! ;) Jestem zatwardziałym użytkownikiem wód związkowych!(z odstępstwami). Ale brak choć minimalnej tolerancji ze strony najstarszych użytkowników naszej społeczności(choć trochę ale nie aż tak dużo mi do nich brakuje) Normalnie jest trudne do ogarnięcia! Panowie +55-60! Tonujcie a nie napędzajcie emocje! To taka prośba! Co was obchodzi gdzie kto łowi??
Arek

Offline Marcin

• Ekspert
  • Reputacja: 119
« Odpowiedź #229 dnia: 30.09.2015, 00:56 »
Jak już pewnie najstarsi "Stalkerzy" Forum i tak wiedzą ! ;) Jestem zatwardziałym użytkownikiem wód związkowych!(z odstępstwami). Ale brak choć minimalnej tolerancji ze strony najstarszych użytkowników naszej społeczności(choć trochę ale nie aż tak dużo mi do nich brakuje) Normalnie jest trudne do ogarnięcia! Panowie +55-60! Tonujcie a nie napędzajcie emocje! To taka prośba! Co was obchodzi gdzie kto łowi??
:bravo: :thumbup: !
Pozdrawiam
Marcin

Offline MATCH 2000

• Aktywny użytkownik
  • Reputacja: 14
  • Wędkarstwo to moja pasja
  • Ulubione metody: waggler method
« Odpowiedź #230 dnia: 30.09.2015, 10:26 »
Powiedz to kol. mjmaćkowi

Offline Pyza

• Ekspert
  • Reputacja: 543
  • Wody PZW - po prostu Pyza na swojskich wodach ;)
  • Ulubione metody: gruntówka + sygnalizator
« Odpowiedź #231 dnia: 30.09.2015, 13:06 »
Powiedz to kol.mjmaćkowi

Ja też tak uważam, że z tym kolegą jest coś nie tak.. A dlaczego? Pamiętacie wątek, który wstawiłem o szybkim zabiciu karpia? Koledza mjmaciek to się nie spodobało, a przeciez to samo życie. Dalej. Łowię na wodach PZW, co złowię, to złowię, nie wstydzę się tego. Kolega mjmaciek cytuje

Gratuluje panowie piekne :fish:
Mysle panowie że wiele radochy przyniosły wam połowy na komercji zabawa na pewno lepsza niz złowienie kilku małych leszczyków na wodzie ogólnodostępnej ale jak to woli.....
wędkarstwo to przecież zabawa.

Czuję się tak jakby to było do mnie. Ale cóz, nie przejmuję się tym. Wolę moje małe leszczyki.

Założył wątek - jak i ryby to i grzyby - dziękuje mu za to. Bo sam miałem założyć taki wątek :)
Ale zobaczcie jak skomentował moje zbiory - wczorajsze

Ciekawa teza .....
w sumie po dłuższym zastanowieniu to moi przyjaciele z zachodniej europy nie zaprawiają przetworów na zime , nie zbierają grzybów hm czyżby pozostałość biedy z czasów prl-u  w naszym narodzie wykształciła te wszystkie zachowania ........
nie wspomne o rybach........

Na co zakładać wątek o zbieraniu grzybów, jak potem się ma pretensje do całego świata? Lub żal? Zazdrość? Nie wiem. Ale mnie to już zaczyna irytować. Do każdego się dowala, wcina swoje 5 gr. Nie wiem co mu nie pasuje. Tak mi się wydaję, że może ma swój staw komercyjny, albo Bóg wie co. Tak broni tych wód komercyjnych i wypuszczania ryb...

A co do tego wątku - wody komercyjne - za czy przeciw. Każdy ma prawo do własnego zdania i wypowiadania się w tym właśnie wątku. Po to przecież jest... A najstarsi nasi koledzy z największym doświadczeniem wędkarskim napisali co o tym wędkowaniu myślą i to jest cała prawda. A kto gdzie wędkuje i jak wędkuje to jest jego indywidualna sprawa. Chodzi tu o to, żeby każdemu sprawiało przyjemność. Bo życie jest za krótkie na kłótnie i nasze spory...

Mjmaciek, to takie moje odczucie, gdy czytam różne Twoje komentarze. Bez napinki oczywiście.

Pozdrawiam, miłego popołudnia wszystkim
Koło PZW Iskra Kielce

Zapraszam na moje konto na YouTube:

https://www.youtube.com/channel/UC-WNdomDqMgACLhluPj8F6w

Sylwek

Offline mjmaciek

• Ekspert
  • Reputacja: 937
    • Galeria
« Odpowiedź #232 dnia: 30.09.2015, 13:36 »
Drogi Sylwku
Mam prośbę nie w wracajmy do tematu zabijania ryb to wasza sprawa i tyle (mnie to nie obchodzi ) - i tyle w tym temacie.
Co do komercji jeżeli chcecie kamieniujcie mnie dalej skoro mój głos w tym temacie wam przeszkadza nie będę już wypowiadała się w tym temacie i tyle łowcie gdzie chcecie jak chcecie i ile chcecie....
Co do stawu tak mam 5 stawów z czego 3 pod szkłem - taki żarcik oj czego to ludzie nie wymyslą.

Co do komentarza proszę nie wyrywaj z kontekstu cytatu akurat miałem na myśli  post Mateusza.

A propos grzybków GRATULUJE CUDOWNE zadroszczę ci jednego że masz możliwość pochodzić po lesie a przy okazji znaleść tak piękne grzybki...

A co do połowów na komercji to proszę aby opinie były w dwie strony wyważone a nie tylko psioczenie na to że to cuś czy coś podobnego
- ale po dłuższym zastanowieniu się to proszę piszcie co chcecie ........ mi to rybka już nie będę z siebie robił najgorszego .......... bo widze że przeszkadza to pewnym osobom

No cóż jak już to ktoś kiedyś tutaj wiele razy napisał to forum można wyrażać swoje opinie i tyle w tym temacie.
i proszę bez wybiegów interpersonalnych.....  :beer:
Maciek

Offline e-MarioBros

• Ekspert
  • Reputacja: 419
  • Ulubione metody: gruntówka + sygnalizator
« Odpowiedź #233 dnia: 30.09.2015, 13:51 »
Moje 3 grosze.

Nie będę wymieniał nick'ów ale postawy niektórych kolegów nie rozumiem.
Zastrzegają sobie prawo do swojego zdania i go wyrażają oraz, co za tym idzie, do krytyki czegoś (lub kogoś) i także tę krytykę wyrażają.

Sami, z kolei są bardzo wrażliwi na inne (tylko w niektórych sytuacjach przeciwstawne) poglądy, które odbierają jako krytykę swoich poglądów lub wręcz swojej osoby.

Ale tak jest wszędzie. I w życiu i w internecie. :(
;)

Offline mjmaciek

• Ekspert
    • Galeria
« Odpowiedź #234 dnia: 30.09.2015, 14:07 »
cyt."Na co zakładać wątek o zbieraniu grzybów, jak potem się ma pretensje do całego świata? Lub żal? Zazdrość? Nie wiem. Ale mnie to już zaczyna irytować. Do każdego się dowala, wcina swoje 5 gr. Nie wiem co mu nie pasuje. Tak mi się wydaję, że może ma swój staw komercyjny, albo Bóg wie co. Tak broni tych wód komercyjnych i wypuszczania ryb... "

Tak broni tych wód komercyjnych i wypuszczania ryb... " - hm chyba o to na tym forum chodzi by propagować zdrowe zasady oraz by chronić to co zostało w naszych wodach.......

W sumie to się uśmiałem czytając post Pyzy .... musze cie uspokoić nie należy do klakierów i nie podniecam się pięknem epatowanym jestem realistą twardo stapam po ziemi mam swoje zdanie - i co gorsze znam świat w którym żyje jedni to lubią drudzy nie ...... ale słowa klasyka trza z tym żyć ...... - nie wiem co mogę powiedzieć miejmy swoje zdanie i szanujmy się ....
niektóre posty z mojego punktu widzenia są nie do przyjęcia stąd moja krytyka swoje zdanie trzeba mieć !!!!
- jest kontrowersja - są emocje - jest rozmowa - klakierowanie to podlizywanie a ja nie lubie wzajemnej sztucznej adoracji.... - Życie  ......
Maciek

Offline jakub_wr

• Ekspert
  • Reputacja: 113
« Odpowiedź #235 dnia: 30.09.2015, 14:14 »

Offline Jędrula

• Robinson
  • Ekspert
  • Reputacja: 382
  • Ulubione metody: method feeder
« Odpowiedź #236 dnia: 30.09.2015, 14:15 »
W sumie to się uśmiałem czytając post Pyzy .... -  nie wiem co mogę powiedzieć miejmy swoje zdanie i szanujmy się ....

MACIEJ ! Ja tam faktycznie zajadę do tego Żywca i pójdę z Tobą na piwo...  :)

.... musze cie uspokoić nie należy do klakierów i nie podniecam się pięknem epatowanym jestem realistą twardo stapam po ziemi mam swoje zdanie - i co gorsze znam świat w którym żyje jedni to lubią drudzy nie ...... ale słowa klasyka trza z tym żyć ......   -  :-X :-X :-X- to jest piękne  :P

Offline mjmaciek

• Ekspert
    • Galeria
« Odpowiedź #237 dnia: 30.09.2015, 14:17 »
Mamy blisko do siebie - ..... może w połowie października wypali nam spotkanie z poważnymi rybkami - można się spotakać i połowić (ale to ta niedobra komercja!!!)
Maciek

Offline katmay

• Ekspert
  • Reputacja: 563
« Odpowiedź #238 dnia: 30.09.2015, 14:19 »
A ja tam lubię sobie na komercji połowić. Jak już kres swojej cierpliwości osiągam na pzw. Ostatniej niedzieli skoczyłem na 4 godzinki na wodę pzw i jedyne co mi się udało zrobić, to złamałem szczytówkę light od selektora (43zl sztuka).
A jak mam ochotę na akcję to komercja. Zresztą komercja komercji nie równa. Mam obok komercję, na której czasami nie łatwo jest o rybę.  Jest duża szansa na dużą rybę, ale trzeba też popracować aby się do niej dobrać. Bywały dni, że wracałem o kiju, wiedząc, że jakbym wyciągnął odleglościówkę to parę kilo płoci miałbym zaliczone.
Na pzw są zbiorniki, gdzie ryby już nie ma, bo codziennie łowi tam 10 osób na 20h a ryby z zarybienia zostały wyjęte już na drugi miesiąc po. Jak chce połowić ryby  wybieram się na komercję, a jak.tylko odpocząć zawsze jadę na pzw. Wtedy ryba jest tylko miłym dodatkiem.
Marcin

Offline Jędrula

• Robinson
  • Ekspert
  • Reputacja: 382
  • Ulubione metody: method feeder
« Odpowiedź #239 dnia: 30.09.2015, 14:19 »
mamy blisko do siebie - ..... może w połowie października wypali nam spotkanie z poważnymi rybkami - można się spotakać i połowić (ale to ta niedobra komercja!!!)

Trudno, wyłowię tam połowę populacji ryb . Mam nadzieję , że to jakoś przełkniesz ?