Autor Wątek: Firma Jaxon  (Przeczytany 110910 razy)

elvis77

• Gość
Odp: Firma Jaxon
« Odpowiedź #90 dnia: 17.11.2015, 21:55 »
co do podbieraka to ja mam juz dwa sezony kupiony za 50zł zestaw z allegro - sztyca 3.2 behr i kosz konger - absolutnie świetna okazja, pod warunkiem, że umiemy tego używać, bo jak ktoś karpia 3kg podniesie za koniec sztyco to podejrzewam, że i najlepsze marki nie wytrzymają. Zgadzam się z wami panowie, że droższy sprzęt to inwestycja na lata, jednak na takie inwestycje przyjdzie jeszcze czas, mam nadzieję, że czym prędzej :)

Opos - ja też jestem tu nowy, ale uważam, że trochę za bardzo szarżujesz jak na początek ;)

Co Wy tacy obrazalscy ? To byl tylko zart przeciez ja nikogo nie mam zamiaru tu obrazac . Ja ogolnie lubie zartowac, czesto, grubo, wiec nie kazdemu moze to podchodzic. Ale te zarty traktujcie z duzym przymrozeniem oka, bo chyba od tego sa zarty :) Nastawienie tego forum jest bardzo przyjazne i mi sie tu bardzo podoba :) jesli kogos urazilem to prosze na kolanach o wybaczenie i mozecie mnie wychlostac :D Nawet kijem jaxona
Może używaj więcej emotikon. Są bardziej czytelne.

Offline Opos

• Ekspert
  • Reputacja: 179
  • Uśmiechaj się w każdy dzień :)
  • Ulubione metody: feeder
« Odpowiedź #91 dnia: 17.11.2015, 21:56 »
Chyba batem jaxona :P

Oczywista oczywistosc :D
Rafał
Sandacz 52 cm
Jesiotr 115 cm
Karp 75 cm
Leszcz 59 cm
Lin 40 cm
Karaś 43

Offline Opos

• Ekspert
« Odpowiedź #92 dnia: 17.11.2015, 22:00 »
Pamietajmy, że kupno drogiego sprzętu nie oznacza wcale 'straty'. Według mnie kupowanie dobrych rzeczy często pozwala sporo zaoszczędzić. Mało kogo stać na nowy samochód za 100 000 PLN, ale na raty już można coś łyknąć. Jakbyśmy patrzyli się na swoją wypłatę tylko, to dalej jeździlibyśmy maluchami czy Polonezami, psującymi się co chwila :D Kupno sprzętu na raty uważam za coś jak najbardziej normalnego. Zamiast kupować używki, psujące się, niedoskonałe, można sprawić sobie coś idealnego na lat 5-10. Wg mnie nie traci się wtedy pieniędzy.

Uważam, że Jaxonowi przydadzą się ostre komentarze. Fajnie jakby potrafili robić sprzęt o różnych klasach jakości, zależnych od ceny. Jak na razie masa osób im po prostu nie ufa. To, że zapłaciłem tylko 100 PLN za podbierak, nie musi oznaczać, że na trzeciej wyprawie ulega on awarii i tonie, bo był tani. Mogliby uważniej testować to co sprzedają...
Nie wiem co tu napisać! Oderwało cię od naszej rzeczywistości na maxa! Raty na sprzęt? Owszem.Ale są rzeczy w zyciu ważniejsze! Przerabiałem to. I nie zapożyczał bym się na droższy sprzęt, bo jak bym rodzinie w oczy spojrzał? Teraz już dzieci odchowane i mogę! Nawet za gotówkę! Mierzmy siły na zamiary!
czy ja wiem czy Luk jest tak oderwany od rzeczywistości ? przeciez w uk  angole tez maja problem dac 5f na to zeby sobie polowic :D wola zawinac manela i isc do domu :D
Rafał
Sandacz 52 cm
Jesiotr 115 cm
Karp 75 cm
Leszcz 59 cm
Lin 40 cm
Karaś 43

Offline Arunio

• Ekspert
  • Reputacja: 525
  • Życie jest krótkie, a łowić się chce!
    • Galeria
« Odpowiedź #93 dnia: 17.11.2015, 22:04 »
co do podbieraka to ja mam juz dwa sezony kupiony za 50zł zestaw z allegro - sztyca 3.2 behr i kosz konger - absolutnie świetna okazja, pod warunkiem, że umiemy tego używać, bo jak ktoś karpia 3kg podniesie za koniec sztyco to podejrzewam, że i najlepsze marki nie wytrzymają. Zgadzam się z wami panowie, że droższy sprzęt to inwestycja na lata, jednak na takie inwestycje przyjdzie jeszcze czas, mam nadzieję, że czym prędzej :)

Opos - ja też jestem tu nowy, ale uważam, że trochę za bardzo szarżujesz jak na początek ;)
Co Wy tacy obrazalscy ? To byl tylko zart przeciez ja nikogo nie mam zamiaru tu obrazac . Ja ogolnie lubie zartowac, czesto, grubo, wiec nie kazdemu moze to podchodzic. Ale te zarty traktujcie z duzym przymrozeniem oka, bo chyba od tego sa zarty :) Nastawienie tego forum jest bardzo przyjazne i mi sie tu bardzo podoba :) jesli kogos urazilem to prosze na kolanach o wybaczenie i mozecie mnie wychlostac :D Nawet kijem jaxona
Może używaj więcej emotikon. Są bardziej czytelne.

Jak to my lubimy mówić Danielu? ;)  Głos rozsądku? :D :thumbup:     
Arek

Offline shmuggler

• Ekspert
  • Reputacja: 62
« Odpowiedź #94 dnia: 17.11.2015, 22:05 »
Ja co miesiąc odkładam sobie 50 zł i co kilka miesięcy kupuje sprzęt ze średniej półki. Przy moim łowieniu wędziska i kołowrotki w przedziale 100-250 idealnie się sprawują. Nie widzę sensu kupowania wędziska lub kołowrotka za kilka stów, bo i tak nie wykorzystam go nawet w 50% jego możliwości. Co do jaxon niestety, ale jakoś strasznie spadła. Pierwsze wędziska i kołowrotki miałem tej firmy. Teraz bym nie kupił, bo w tej cenie można dostać lepszy sprzęt - Mikado, Mistrall, Robinson.

Pozdrawiam
Paweł

Wysłane z mojego GT-I9305 przy użyciu Tapatalka

Offline RetroX

• Aktywny użytkownik
  • Reputacja: 9
  • Michał z Bytomia
« Odpowiedź #95 dnia: 17.11.2015, 22:15 »
Chyba batem jaxona :P

Daj spokój, połamie się przy pierwszym uderzeniu..;)
Michał z Bytomia

Offline Opos

• Ekspert
« Odpowiedź #96 dnia: 17.11.2015, 22:22 »
Oby nie, bo mi odrocza kare do powroty bata z gwrancji i bede musial jeszcze raz przez to przechodzic :D
Rafał
Sandacz 52 cm
Jesiotr 115 cm
Karp 75 cm
Leszcz 59 cm
Lin 40 cm
Karaś 43

Offline musashi

• Aktywny użytkownik
  • Reputacja: 6
  • Ulubione metody: tyczka i feeder
« Odpowiedź #97 dnia: 17.11.2015, 23:08 »
W swoim poście pisałem ,że w sumie dobrze ,że istnieje taki Jaxon. Zawsze jest to jakaś alternatywa dla mniej zamożnych
wędkarzy.Tak naprawdę pewnie w torbach większości z Nas jest ,,coś,, z oferty tej firmy ;D.Koncentrujemy się na Jaxonie (no tak
taki temat przewodni) ale takie firmy dostępne w Polsce jak:Mikado,Konger,Dragon,Robinson niewiele albo wcale nie są lepsze(wiem
,że odważne stwierdzenie-ale chyba jest w tym trochę prawdy).Uwaga-nie usprawiedliwiam Jaxona.

Offline kucus22

• Robinson
  • Ekspert
  • Reputacja: 186
    • Galeria
  • Ulubione metody: gruntówka + sygnalizator
« Odpowiedź #98 dnia: 17.11.2015, 23:15 »
Tu się nie zgodze, Dragon wymiana wszystkie wspomniane przez Ciebie firmy. Jedyną bolączką jest skromniejszy asortyment pod gruntowców. Jednak mniej nie znaczy gorzej ;)

Offline Opos

• Ekspert
« Odpowiedź #99 dnia: 17.11.2015, 23:25 »
Akurat ja Robinsona uznaja za firme lepsza od jaxona. Wędki i kołowrotki które kupowałem gdy zaczynałem z wędkarstwem do dzis naprawdę swietnie sie spisuja i sluza caly czas mojej dziewczynie :) Kupiłem wędkę spiningowa do 80 g którą używałem od poczatku do gruntu i jest rewelacyjna :)

Edycja administratora: http://splawikigrunt.pl/forum/index.php?topic=1878.0
Rafał
Sandacz 52 cm
Jesiotr 115 cm
Karp 75 cm
Leszcz 59 cm
Lin 40 cm
Karaś 43

Offline Jurek z Warszawy

• Ekspert
  • Reputacja: 166
  • Tylko wody PZW- no kill
  • Ulubione metody: feeder i spinning
« Odpowiedź #100 dnia: 18.11.2015, 08:37 »
Z tym Robinsonem tak do końca sie nie zgadzam. Sam na własne oczy widziałem. Z kolegą pojachałem na płocie on jak i ja wzielismy po jednym kiju- 7m baty. Ja mam Mikado on Robinsona. Zestawy max. 3g żyłka główna 0,18. Przy 1 słownie  (pierwszym ) jego rzucie wędka pekła jak zapałka ale nie na końcu czy też na srodku pekła ok. 15 cm od miejsca w którym ja trzymał. Powiedziałem sobie nigdy nie zakupie tej marki

Offline PawelL

• Ekspert
  • Reputacja: 143
  • Ulubione metody: method feeder
« Odpowiedź #101 dnia: 18.11.2015, 08:46 »
Podejrzewam że wędka "puknięta" w czasie transportu, bo w baciku właśnie ta część jest narażona na uraz mechaniczny.
Jakby pękła któraś inna część to można by podejrzewać wadę fabryczną.

edit// Mojemu koledze w momencie uzbrajania zestawu upadła wędka na tabliczkę oznaczającą numer łowiska, nie było widać nawet ryski i pomimo to karpiówka pękła idealnie w tym miejscu przy pierwszym zarzuceniu zestawu.

Paweł.

Offline DvD

• Ekspert
  • Reputacja: 138
  • Koło PZW nr 84 "Krokodyl" Wrocław
  • Ulubione metody: waggler method
« Odpowiedź #102 dnia: 18.11.2015, 08:52 »
Często lakier wytrzyma a węgiel trzasnie w środku
Dawid

Offline Dyzma

• Ekspert
  • Reputacja: 183
    • Galeria
  • Ulubione metody: waggler method
« Odpowiedź #103 dnia: 18.11.2015, 08:59 »
Z tym Robinsonem tak do końca sie nie zgadzam. Sam na własne oczy widziałem. Z kolegą pojachałem na płocie on jak i ja wzielismy po jednym kiju- 7m baty. Ja mam Mikado on Robinsona. Zestawy max. 3g żyłka główna 0,18. Przy 1 słownie  (pierwszym ) jego rzucie wędka pekła jak zapałka ale nie na końcu czy też na srodku pekła ok. 15 cm od miejsca w którym ja trzymał. Powiedziałem sobie nigdy nie zakupie tej marki
A ja uważam zupełnie odwrotnie od 6 lat łowie batami Robinson pierwsze 3 lata 6 m a od 3 lat BAT ROBINSON SATELLITE TX 8m tylko w tym roku na niego wyciągnąłem 58 karpi w przedziale 37-52 cm a w poprzednich latach udało mi się złowić amura 7 kg moim zdaniem niema lepszych batów niż  Robinsonem bo przy wadze 300 g pozwala wyciągać takie ryby oczywiście to seria TX która kosztuje ok 700 zł   
Krzysztof

Offline PawelL

• Ekspert
  • Reputacja: 143
  • Ulubione metody: method feeder
« Odpowiedź #104 dnia: 18.11.2015, 09:00 »
Najgorsze było to że to była moja wędka którą mu pożyczyłem na tą wyprawę :'(

Sorka za offtop.
Paweł.