Autor Wątek: Firma Matrix  (Przeczytany 37861 razy)

Offline Dżamukka

• Garbolino Polska
  • Ekspert
  • Reputacja: 66
    • Paweł Zuziak Fishing
  • Ulubione metody: feeder
Odp: Firma Matrix
« Odpowiedź #90 dnia: 04.10.2016, 23:29 »
Nigdzie nie porównałem do Jaxona czy Mistrala, zaproponowałem tylko cenę, nic więcej.
I żeby nie było. że jestem jakoś negatywnie nastawiony do Foxa (mam wędziska i kupę innych rzeczy), a z Matrixa mam  Matrix Method Master Feeder Rod :-X
Na pewno na Targach nie omieszkam porównać to i owo.

No i tu rozumiem trochę Twój wpis. Niestety posiadasz nie do końca trafiony kijek z Matrixa (ale on także sie zmienił na lepsze) :) ten właśnie kijek jest w przedziale cenowym EKONOMICZNYM.

Offline jean72

• Ekspert
  • Reputacja: 50
  • Ulubione metody: bat i feeder
« Odpowiedź #91 dnia: 04.10.2016, 23:31 »
Dokładnie, jak piszesz, raczej nietrafiony :P
Takie jest moje zdanie na ten temat i nikt nie musi się z nim zgadzać

Offline Dżamukka

• Garbolino Polska
  • Ekspert
    • Paweł Zuziak Fishing
« Odpowiedź #92 dnia: 04.10.2016, 23:35 »
Kupowałeś w sieci? Czy w sklepie?

Offline jean72

• Ekspert
« Odpowiedź #93 dnia: 04.10.2016, 23:43 »
W sklepie sieciowo-stacjonarnym :)

Offline katmay

• Ekspert
  • Reputacja: 563
  • Ulubione metody: waggler i feeder
« Odpowiedź #94 dnia: 05.10.2016, 01:53 »
Fox nie będzie na wszystkich.
W Lublinie chyba zabraknie Expo.
Marcin

Offline Luk

• Administrator
  • Ekspert
  • Reputacja: 2078
  • Wędkarstwo rządzi!
« Odpowiedź #95 dnia: 05.10.2016, 02:14 »
Fox wypuścił na rynek markę Matrix i w mojej ocenie jeśli cena będzie zbliżona do Mavera czy Sensasa, a pewnie na to się zapowiada, mimo stworzenia czegoś podobnego małe szanse na spektakularną sprzedaż. Maver, Sensas nie wspominając o Rive są rozpoznawalne na rynku i mają się bardzo dobrze. Matrix z tego co widzę (zdjęcia) niczym nie zaskoczył, a marka sama w sobie w wędkarstwie wyczynowym jest jeszcze mało rozpoznawalna.
Jeśli masz sprawdzony produkt, przetestowany przez tysiące wędkarzy, to kupisz ponownie ten sam produkt czy nowy nikomu nie znany? Po prostu uważam, że ceną mogli by zachęcić do kupna nowej marki.

Zależy jak leży. W Polsce Sensas się może dobrze kojarzy - ale pytanie z czym? Z wyczynem spławikowym raczej. A Maver? Obydwie firmy są mocne w koszach czy tyczkach, niekoniecznie w kijach czy kołowrotkach (w kijach Matrix jest OK).  Każda firma w czymś jest mocna. Jeżeli ludzie będą wiedzieć, że Matrix to firma - córka  Foxa, to już jest dobrze. Wiele rzeczy Matrixa dotyczy gruntu, w czym Sensas jest akurat cieniutki.
Nie liczyłbym na spektakularną sprzedaż sprzętu Sensasa u grunciarzy, lepiej nie bazować na spławikowym wyczynie w takich kwestiach. Dobre produkty obronią się same. Preston tez startował i przy Sensasie był słaby. Drennan podobnie - jeszcze parę lat temu nie miał takiej oferty w tyczkach czy spławikach jak teraz... Obecnie w UK to Sensas jest cienki, kto wie czy za parę lat, jak odejdzie pokolenie Alana Scotthorne'a i innych wyczynowców święcących triumfy w latach 80 i 90, dominacja brytyjskich marek nie będzie jeszcze większa. Fox ma na pewno duży potencjał i zaplecze. Kwestia czasu kiedy dopracuje swoje produkty. Takie kosze, fotele czy kołowrotki z roku na rok są coraz lepsze, eliminuje się jakieś uchybienia, wprowadza kolejne udogodnienia...

Zastanówmy się też, kto wyznaczać będzie trendy w polskim feederze? :D Raczej nie będzie to Górek lub Adam Niemiec...
Lucjan

Offline N3su

• Ekspert
  • Reputacja: 319
  • Ulubione metody: spinning
« Odpowiedź #96 dnia: 05.10.2016, 12:35 »
Ja mam takie pytanie odnośnie Matrix Horizon S Class Feeder 3.60m/60g. Interesuje mnie ten kij czy faktycznie ma on te 158 cm transportu jak pisze na drapieżniku? Obecnie posiadam Matchpro 12ft Drennana. Spełnia on moje oczekiwania, ale sprawia mi spory problem podczas transportu. Dlatego zastanawiam się nad przesiadką na Matrixa. Pytanie nr 2: czy szczytówki są kompatybilne między seriami i czy jest w ofercie 0.5 oz, bo wertowałem ich stronę i takowej nie znalazłem?

Offline AdamTym

• Zaawansowany użytkownik
  • Reputacja: 32
« Odpowiedź #97 dnia: 05.10.2016, 13:58 »
Ja mam takie pytanie odnośnie Matrix Horizon S Class Feeder 3.60m/60g. Interesuje mnie ten kij czy faktycznie ma on te 158 cm transportu jak pisze na drapieżniku? Obecnie posiadam Matchpro 12ft Drennana. Spełnia on moje oczekiwania, ale sprawia mi spory problem podczas transportu. Dlatego zastanawiam się nad przesiadką na Matrixa. Pytanie nr 2: czy szczytówki są kompatybilne między seriami i czy jest w ofercie 0.5 oz, bo wertowałem ich stronę i takowej nie znalazłem?

Tak jest.
Dokładnie tyle ma. Dokładnie ma jeszcze taką piankę sztywną gdzie wchodzą w to elementy. Z tym może mieć ze 4 cm więcej.

W opisach na polandfishing nie ma tej wkładki. Ale wklejam link w zdjęciach carpmastera jest ta nakładka.
http://polandfishing.pl/wedki-kolowrotki-zylki/403-wedka-matrix-carpmaster-mk2-10-feeder-30m.html

Dodam tylko, że kij wyśmienity. Nie ma się nad czym zastanawiać! :)
Adam

Offline Dżamukka

• Garbolino Polska
  • Ekspert
    • Paweł Zuziak Fishing
« Odpowiedź #98 dnia: 05.10.2016, 16:22 »
Ja mam takie pytanie odnośnie Matrix Horizon S Class Feeder 3.60m/60g interesuje mnie ten kij czy faktycznie ma on te 158 cm transportu jak pisze na drapieżniku?  Obecnie posiadam matchpro 12ft drennana spełnia on moje oczekiwania  ale sprawia mi spory problem podczas transportu. Dlatego zastanawiam się nad przesiadką na matrixa. Pytanie nr 2 czy szczytówki są kompatybilne między seriami i czy jest w ofercie 0.5oz, bo wertowałem ich strone i takowej nie znalazłem?

Szczytówki są kompatybilne w modelach HORIZON S CLASS, niestety nie ma do nich szczytówek 0,5 Oz

Offline N3su

• Ekspert
  • Reputacja: 319
  • Ulubione metody: spinning
« Odpowiedź #99 dnia: 05.10.2016, 18:36 »
Szkoda że nie ma 0.5 oz niby carpmaster ma 3/4
http://www.fishingspares.co.uk/400-matrix-tips niby mają pasować według informacji z tej strony, ale coś mi z średnica nie gra 2,7 mm a niby te z Horizon 3,2 mm. A feederek kusi. Najwyżej przystosuje tipy Drennana.

Offline jean72

• Ekspert
« Odpowiedź #100 dnia: 05.10.2016, 19:00 »
-"Zastanówmy się też, kto wyznaczać będzie trendy w polskim feederze? :D Raczej nie będzie to Górek lub Adam Niemiec... "
Może Luk Ty lub  Ja ;D :P
A tak poważnie to raczej wszystkim wiadomo, że Anglicy nie lubią Francuzów i odwrotnie. Jak maja do wyboru swoja markę, to kupią raczej swoją. Firmy w UK rozwijają się i to bardzo dobrze dla wędkarzy jest większa konkurencja i szybszy rozwój.
Tylko czy Fox nadal będzie UK? Była już propozycja przejęcia przez Zebco, ale chyba póki co nie wyszło. Pewnie znajdzie się ktoś, kto kupi firmę, a wtedy kto wie co będzie.

Offline Dżamukka

• Garbolino Polska
  • Ekspert
    • Paweł Zuziak Fishing
« Odpowiedź #101 dnia: 05.10.2016, 19:35 »
Ale póki co nikt nie sprzedaje firmy, wręcz przeciwnie w tym roku FOX kupił Salmo i w nowym katalogu jest jako FOX Salmo. Co do Sensas, Maver to rzeczywiście raczkują w pewnych tematach, choć w tyczkach są mocni.

Offline AdamTym

« Odpowiedź #102 dnia: 05.10.2016, 19:53 »
Moim zdaniem Matrix z roku na rok rośnie w siłę! Poprawiają błędy. Tworzą coraz lepszy design (przynajmniej ja to lubię :P, dla mnie to ważne).
Produktów Matrixa używam od początku tego roku. Prawie cały mój asortyment to Matrix. Jakieś 95%. Wymieniłem już praktycznie wszystko. Polecam każdemu. Nie zawiódł mnie ani razu. Zaczynając od kosza kończąc na kołowrotkach... Jedynym słabym punktem jak dla mnie to jeszcze podajniki do metody. Oby dopracowali jak najszybciej!
Adam

Offline Trissot

• Reputacja: 28
  • Ulubione metody: method feeder
« Odpowiedź #103 dnia: 05.10.2016, 20:40 »
Moim zdaniem Matrix z roku na rok rośnie w siłę! Poprawiają błędy. Tworzą coraz lepszy design (przynajmniej ja to lubię :P, dla mnie to ważne).
Produktów Matrixa używam od początku tego roku. Prawie cały mój asortyment to Matrix. Jakieś 95%. Wymieniłem już praktycznie wszystko. Polecam każdemu. Nie zawiódł mnie ani razu. Zaczynając od kosza kończąc na kołowrotkach... Jedynym słabym punktem jak dla mnie to jeszcze podajniki do metody. Oby dopracowali jak najszybciej!
Co masz na myśli pisząc o podajnikach?

Wysłane z mojego I213 przy użyciu Tapatalka

Offline AdamTym

« Odpowiedź #104 dnia: 05.10.2016, 20:46 »
Co masz na myśli pisząc o podajnikach?

Wysłane z mojego I213 przy użyciu Tapatalka

Zwróć uwagę na nity. Delikatnie wystają, na których przeciera się żyłka. Otwór do szybko złączki nie jest idealnie gładki na krawędziach. To samo - przeciera żyłkę. Połączenie ołowiu z plastikiem nie jest najlepiej wykonane. Po dobrej "tyrce" potrafi się rozejść.

Zaś klasyczne koszyki bez żeberka, tylko płytka woda. To samo praktycznie co banjo prestona.

Adam