Autor Wątek: Wybór pickera na sezon 2018  (Przeczytany 7565 razy)

Chub

• Gość
Odp: Wybór pickera na sezon 2018
« Odpowiedź #30 dnia: 07.02.2018, 09:46 »
Na tym forum to jakby nieznana marka ( pewnie jakby Luk polecał na filmikach to by się zmieniło :D ) ale proponuję spojrzeć też:

http://polandfishing.pl/wedki/1477-colmic-next-adventure-25g-27m.html

https://www.bolw.pl/pl_PL/p/produkt/27901?gclid=CjwKCAiA5OrTBRBlEiwAXXhT6E82OmLLmrEne9NPf0qeUZsvVStR6BMt3I2nw0hr6L6v9gcuC7eoyRoCoFQQAvD_BwE

Każdy kto kupił ode mnie kij tej firmy był zadowolony a niektórzy nawet zachwyceni po przesiadce z Jaxonów, Mikado itp. jak mogli odkupić w cenie niewiele wyższej i stanie bdb...

Offline Wiecho

• Ekspert
  • Reputacja: 402
  • Nie znoszę chamstwa i prostactwa
  • Ulubione metody: waggler i feeder
« Odpowiedź #31 dnia: 07.02.2018, 09:50 »
Ja wybrałem Flagmana Mantaray 3m i czekam na wiosenne próby nad wodą.  Miałem okazję łowić Garbolino Challengerem (bardzo fajny kijek) uważanym za następcę sławnego Maxima i porównując "na sucho"  Flagman wydaje się mocniejszy  i szybszy, a do tego chyba lepiej wykonany.  Np posiada dwustopkowe porządne przelotki i zaczep na haczyk przy foregripie którego challenger nie ma. Szczytówki 0,5  0,75 i 1oz. Pod obciążeniem pokazuje piękne progresywne ugięcie, na pewno nie jest kluskowaty.  Jestem przekonany, że w razie potrzeby spokojnie poradzi sobie z rybami 3-4+ kg.  Tak mi się spodobał że zamówiłem drugiego 2,7m tym razem z Ukrainy (50% taniej).  Jest odrobinę delikatniejszy niż jego dłuższy braciszek. Ma szczytówki 0,25 0,5 i 0,75 oz. Przywieziono mi go grzecznościowo kilka dni temu.  Zapnę do nich stare ale jare kupione 20 lat temu kołowrotki stradic 4000 których używałem do odległościówek. (są mniejsze od dzisiejszych).  Teraz jestem uzbrojony po zęby na wiślane starorzecza PZW. 

Postscriptum
Jedna rzecz mnie we Flagmanie irytuje:  Cieniutka tuba na szczytówki.  Trzeba się namęczyć żeby 3 szt się zmieściły.
Na szczęście mam  większe.
Wiesiek

Offline Merkusz

• Zaawansowany użytkownik
  • Reputacja: 15
  • Ulubione metody: tyczka i feeder
« Odpowiedź #32 dnia: 07.02.2018, 11:52 »
Posiadam Black Drafta 3,0 i Mantareya Elit picker 2,7 także śmiało pytać :)