Dziękuję za odpowiedzi.

Może to głupie, ale tak do końca to nie wiem co i gdzie chcę. Założyłem jedynie, że w pewnych miejscach, kiedyś może pojawić się potrzeba zamontowania taśmy czy to oświetlenia LED, a że jestem na etapie budowy, przed tynkami, chciałem się zabezpieczyć i zrobić jakąś mini instalację w miejscach, w których potencjalnie może się ona przydać.
Robię tak na przykład z internetem i kablem TV/SAT. Buduję rozdzielnicę w jednym pomieszczeniu, do którego doprowadzony będę miał światłowód a z tamtego miejsca rozprowadzę po pokojach peszle ze skrętką i ewentualnie kablem TV. Co prawda w dzisiejszych czasach istnieje wifi i niby nie trzeba ciągnąć kabli po domu, jednak kto wie, czy za jakiś czas nie pojawi się potrzeba podłączenia komputera stacjonarnego na kablu, telewizora czy też dekodera z TV kablowej. Mam kilka miejsc, gdzie obligatoryjnie chcę podłączenie kablowe do sieci. Później, żeby nie ciągnać po pokojach kabli, po prostu wepnę się do gniazda.
Pomyślałem, że w tej rozdzielce internetowej mogę też umieścić odpowiedni zasilacz i ewentualnie rozprowadzić kilka kabli, które kiedyś w razie "w" wykorzystam do podłączenia LED'ów, jeśli będzie taka potrzeba. Dzięki temu uniknął bym zasilaczy i niepotrzebnych kabli w takich miejscach. O tyle, o ile na sprawach sieci internetowej się znam, to niestety na LED'ach nie za bardzo.