Czy mieliście problemy z modelami tej firmy odnośnie dwukolorowych szczytówek, a dokładnie z odpryskami lakieru ?
Kupiłem pod koniec ubiegłego roku wędkę Daiwa Windcast Picker 300 i użyłem jej 3 razy (17, 19 i 20 marca). Po pierwszym łowieniu pojawił się odprysk lakieru między pierwszą a drugą przelotką. Na drugiej zasiadce zszedł prawie cały dwubarwny lakier z tej części kija, kolega który odwiedził mnie powiedział, że to pewnie przez to, że po zarzucie zanurzam szczytówkę pod wodę i zwijam luz (dla mnie to bzdura). Na trzecim wypadzie szczytówka pęka przy zarzucie w drobiazgi. Po weekendzie zadzwonię do sklepu, gdzie nabyłem ten kij, ale ciekaw jestem, czy z tymi kijami mieliście problemy? Może kij nie z najwyższej półki, bo kosztował coś lekko ponad 3 stówki, ale fajnie się prezentuje, lekki, cieniutki blank, tylko ta szczytówka mnie wnerwiła, proszę o wymianę swoich spostrzeżeń odnośnie takich wad.
Na zdjęciach szczytówka po złamaniu i fragment zdjęcia w powiększeniu (mam nadzieję, że wystarczająco wyraźny), zrobiony dosłownie godzinę przed złamaniem szczytówki. Widać od przelotki szczytowej do drugiej czarny blank bez lakieru.