Autor Wątek: Sprzęt Caperlan  (Przeczytany 17992 razy)

Offline Jędrula

• Robinson
  • Ekspert
  • Reputacja: 382
  • Ulubione metody: method feeder
Sprzęt Caperlan
« dnia: 26.03.2015, 09:45 »
Chciałbym zasięgnąć opinii tutejszych użytkowników na temat sprzętu firmy Caperlan . Firma ma spory asortyment i przede wszystkim sprzedaje się Dekatlonie , trochę na Allegro .  Ceny niektórych artykułów mają przyzwoite i chciałbym coś od nich kupić . Koledzy , czy ktoś używa tego sprzętu i może coś na ten temat powiedzieć ?

http://www.decathlon.pl/C-730637-wedki-i-zestawy/N-203862-marka~caperlan
http://www.decathlon.pl/C-731812-kołowrotki/N-206486-marka~caperlan

Offline Logarytm

• Ekspert
  • Reputacja: 184
  • Ulubione metody: waggler method
Odp: Sprzęt Caperlan
« Odpowiedź #1 dnia: 26.03.2015, 12:08 »
Kupiłem tam wędkę surfcastingową w zestawie z kołowrotkiem za jedyne 129 złotych. Jestem bardzo zadowolony. Sprzęt solidny. Przynajmniej spełnia moje wymagania. Jeśli chodzi o inne kołowrotki i wędki, to nie mam tu doświadczenia. Na temat akcesoriów nie mogę złego słowa powiedzieć. Wielokrotnie wypowiadali się na forum koledzy na temat parasoli, foteli, woderów, spodniobutów i innych rzeczy. Były to z reguły opinie pozytywne. Sam kupiłem tam dużą siatkę na ryby i jestem bardzo zadowolony z proporcji ceny do jakości (choć jeszcze jej nie używałem, ale na suchy rzut oka jest bardzo solidna i komfortowa dla ryb). Kupowałem tam ciężarki, obrotówki inne jakieś takie drobiazgi. Ja raczej pozytywnie oceniam jakość produktów tej firmy.
Darek
Złów i wypuść, jeśli chcesz.
Lub po polsku:
catch and release, if you want.

Offline stas1

• Ekspert
  • Reputacja: 304
  • Łowię, bo lubię
    • Galeria
  • Ulubione metody: feeder
« Odpowiedź #2 dnia: 26.03.2015, 12:11 »
Mam kosz caperlana bez podnóżka 369zł drugi sezon służy bez wad,chętnie jednak dokupiłbym podnóżek,ale wtedy nie był w sprzedaży
Staś
Klasyczny Feeder

Offline Luk

• Administrator
  • Ekspert
  • Reputacja: 2078
  • Wędkarstwo rządzi!
« Odpowiedź #3 dnia: 26.03.2015, 12:25 »
Mam mieszane opinie. Częśc sprzętu jest super, część przyzwoita, a część fatalna. Jednak ogólnie wrażenie jest pozytywne. To co przeraża to nieudolność Decathlonu - półki sklepowe puste, nieuzupełniony towar, mnóstwo badziewia. Zarządza tym człowiek mający pojęcie o wędkarstwie takie jak ja o wspinaczce (bardzo małe).

Dla kogos kto potrafi szukać, i lubi to - Caperlan oferuje masę dobrych rzeczy, w całkiem przyjemnych cenach. Nie chwaląc się, ale będąc szefem działu wędkarskiego w Decathlonie zdziałałbym bardzo wiele... :D Rodzime firmy moga się cieszyć tylko z faktu, że Caperlan jest tak słabą konkurencją.
Lucjan

Offline Marcin Cichosz

• Ekspert
  • Reputacja: 431
  • Feeder Fans
    • Galeria
    • Feeder Fans
« Odpowiedź #4 dnia: 26.03.2015, 12:26 »
Jak już gdzieś to pisałem, jedyne co posiadam i co sprawdza mi się bardzo dobrze to parasol z Caperlana. :rain:

Offline stas1

• Ekspert
  • Łowię, bo lubię
    • Galeria
« Odpowiedź #5 dnia: 26.03.2015, 12:43 »
Zgadzam się ,nie ogarniają tematu
Staś
Klasyczny Feeder

Offline Jędrula

• Robinson
  • Ekspert
  • Reputacja: 382
  • Ulubione metody: method feeder
« Odpowiedź #6 dnia: 26.03.2015, 14:28 »
Właśnie chodzi tą kiepska promocję i oznaczenie/opis sprzętu , szczególnie w Dekatlonie , stąd moje wątpliwości . Dziękuję Panowie za opinie , jeżeli miałby ktoś jeszcze coś do dodania to bardzo proszę pisać . Szczególnie interesują mnie opinie o kołowrotkach i wędkach .

Offline Marcin Cichosz

• Ekspert
  • Feeder Fans
    • Galeria
    • Feeder Fans
« Odpowiedź #7 dnia: 26.03.2015, 15:52 »
Macam czasem ten sprzęt dla zabicia czasu, jak jestem z przymuszonej woli, w Decathlonie.
Moje zdanie jest takie, że za nawet gdyby mi ktoś to dał w prezencie to bym tego nie używał.
Tak jak pisałem - parasol, i niektóre ubrania są godne uwagi - reszta :thumbdown:

Offline stas1

• Ekspert
  • Łowię, bo lubię
    • Galeria
« Odpowiedź #8 dnia: 26.03.2015, 17:11 »
Jasne
Staś
Klasyczny Feeder

elvis77

• Gość
« Odpowiedź #9 dnia: 26.03.2015, 19:55 »
Kołowrotki faktycznie wyglądają nieciekawie,ale wędki niektóre są bardzo fajne. Podpisuje się w 100% pod tym co napisał Luk. Mam namiot wędkarski Caperlana i jest super. Fotel z tej najwyższej półki jest naprawdę super wygodny. Czasami żałuję zakupu Elektrostatyka,ale cena tamtego to 399zł. Więc wybór był jeden. Napewno nie kupiłbym nic przez neta nie oglądając wcześniej tego w sklepie.

Offline Marcin Cichosz

• Ekspert
  • Feeder Fans
    • Galeria
    • Feeder Fans
« Odpowiedź #10 dnia: 26.03.2015, 20:33 »
No niestety większości rzeczy które mogą być od nich ciekawe nie ma na stanie sklepu, nie można tego pooglądać. Może właśnie namiot czy krzesła są ok. Ale kołowrotki - masakra. Wędki też mi nie podpasowały.

Offline Logarytm

• Ekspert
  • Reputacja: 184
  • Ulubione metody: waggler method
« Odpowiedź #11 dnia: 26.03.2015, 20:42 »
Kołowrotki faktycznie wyglądają nieciekawie,ale wędki niektóre są bardzo fajne.
Masz rację Daniel. W moim komplecie (wędka+kołowrotek) surfcastingowym, kołowrotek nie jest najwyższych lotów (choć służy mi w miarę dobrze i specjalnie nie narzekam, ale dopiero od niecałego roku). Wędka jednak jest niczego sobie. W moim przekonaniu bardzo dobry kijek 420 dług/200g wyrzutu, z dobrym ugięciem pozwalającym na dalekie rzuty.
Darek
Złów i wypuść, jeśli chcesz.
Lub po polsku:
catch and release, if you want.

elvis77

• Gość
« Odpowiedź #12 dnia: 26.03.2015, 21:02 »
Oglądałem kiedyś feederki i.... fajne,kolega ma i sobie chwali. Ja jednak w tej cenie wolałem poszukać czegoś innego.

Offline Luk

• Administrator
  • Ekspert
  • Reputacja: 2078
  • Wędkarstwo rządzi!
« Odpowiedź #13 dnia: 26.03.2015, 21:12 »
Niestety, za tą firmą jakby nikt nie stoi. Powinni wziąć jakiegoś dobrego wędkarza który by jakoś poreklamowalby ich produkty i firmował je swoim nazwiskiem, a jakiś fachowiec decydowałby co robic i sprzedawać. Jak na razie mają towar 'różny, różnisty' dobrany jakby bez głowy. Ja widziałem Caperlana w Decathlonie po dostawie - i było sporo ciekawych rzeczy. Widziałem też w jednym puste półki i sam szmelc - fatalne wrażenie...
Lucjan

Offline stas1

• Ekspert
  • Łowię, bo lubię
    • Galeria
« Odpowiedź #14 dnia: 26.03.2015, 21:48 »
Tak jest niestety we Wrocku
Staś
Klasyczny Feeder