Ankieta

Gdzie chciałbyś się zlecieć?

Wodna Dolina - Druid
5 (20%)
Bledzewo - Ostap
2 (8%)
Rogożno - Grendziu
13 (52%)
Świerklaniec - Mateo
5 (20%)
Jezioro Margonińskie - Grendziu
0 (0%)

Głosów w sumie: 22

Głosowanie skończone: 13.04.2015, 20:53

Autor Wątek: Miejsce zlotu SiG - 2015  (Przeczytany 53430 razy)

Offline Druid

• Ekspert
  • Reputacja: 419
    • Galeria
  • Ulubione metody: waggler i feeder
Odp: Miejsce zlotu SiG - 2015
« Odpowiedź #120 dnia: 28.04.2015, 18:32 »
Ja niestety też nie mogę sobie pozwolić na przyjazd w piątek bo pracuję do 19. Nie widzę jednak w tym problemu, wstanę koło 3 nad ranem i na 9 w sobotę powinienem być na miejscu. Jeśli inni w tym czasie bedą już łowić chętnie obejdę teren i przywitam się, pogadam - zlot to zlot więc nie nastawiam się na jakieś extra łowienie zwłaszcza że prawie nigdy na nowej wodzie z marszu nie udało mi się połowić. Raczej jest dla mnie ważna integracja i poznanie Was , samo wędkowanie schodzi na dalszy plan
Pozdrawiam - Gienek

Offline Druid

• Ekspert
  • Reputacja: 419
    • Galeria
« Odpowiedź #121 dnia: 28.04.2015, 18:37 »
Daniel, jestem spokojny :)

Po prostu nie rozumiem, że jak miesiąc temu z Gienkiem, Grendziem i innymi próbowaliśmy dojść do wspólnego zdania, to nikt inny się nie angażował. Teraz, padła propozycja, która nie odpowiada niemalże każdemu, kto ma normalną pracę i rodzinę. Jak o tym wspomniałem, to dostałem odpowiedź, że mogę "dointegrować się" dzień później.

Całe wcześniejsze zamieszanie polegało na ustaleniu miejsca dostępnego dla wszystkich. I co? Okazuje się, że spoko już ustaliliśmy miejsce, to nagle pojawiają się osoby, które proponują rozwiązania, które negują wcześniejsze założenia.

Ktoś zapomina po prostu, że ten zlot jest dla wszystkich, a nie dla kolegów z Poznania oraz innych, którzy ewentualnie dojadą później.
Dlatego uważam że zlot faktycznie powinien się zacząć od soboty rana. A jeśli ci co mają tam blisko chcą być tam już od piątku - żaden problem, niech sobie będą. Poczekajmy może co powiedzą inni koledzy, Luk też dojedzie z dość daleka . Nie martw się Dominik, nie będzie to miało wpływu na nasze spotkanie , co najwyżej piątkowi koledzy będą trochę bardziej ,,zmęczeni" :)
Pozdrawiam - Gienek

elvis77

• Gość
« Odpowiedź #122 dnia: 28.04.2015, 18:42 »
Ja tak samo jak Gienek. Jadę głównie się spotkać,a wędkowanie jest przy okazji. I tak muszę się dostosować do możliwości czasowych Łukasza więc...jednak chciałbym mieć chociażby podstawowe informacje jak np.na ile dni jadę.

Offline bigdom

• Ekspert
  • Reputacja: 67
  • Mam swoje zdanie i nie zawaham się go użyć!!!
  • Ulubione metody: feeder
« Odpowiedź #123 dnia: 28.04.2015, 18:51 »
Rozumiem Cię Gienku. Nie zabraniam nikomu spotkać się wcześniej przecież. Po prostu takie ustalanie godzin itp. bardziej mi przypomina rozkład dnia w wojsku. Wcześniej napisałem swój pomysł biorąc pod dużą uwagę nas wszystkich. Teraz plan jest układany pod konkretną grupę. Rozumiem, że nie da się dogodzić każdemu, ale jak my mamy do pokonania kawałek drogi, to fajnie by było załapać się na większą część zlotu (bez wędkowania o 6.00 w sobotę), a nie na połowę.

Proponuję więc jeszcze raz i zapraszam do dyskusji:
sobota do południa czas na dojazd oraz na pewną odprawę i instrukcje od Grendzia.
Od południa do wieczora wędkowanie, potem ognisko, grill. Opcja nocnego wędkowania, dla tych, którzy chcą.
Rano ponowna sesja wędkarska pewnie juz w grupkach zainteresowań. Potem porządki i do domu.

To jest ogólny zarys, kto chce w piątek zacząć, to proszę bardzo, ale nie chciałbym, by dojazdowicze w sobotę byli tymi, którzy mają być na dostawkę.
Może moja mała umiejętność dostosowywania się do musztry wprowadziła zamęt. Przepraszam.
Nigdy w życiu nie złowiłem karpia i dobrze mi z tym :)
Dominik

elvis77

• Gość
« Odpowiedź #124 dnia: 28.04.2015, 18:55 »
Dominik nie byłeś w wojsku? 

Offline bigdom

• Ekspert
« Odpowiedź #125 dnia: 28.04.2015, 18:58 »
Dominik nie byłeś w wojsku? 

Nie, nie byłem. Udało mi się, aczkolwiek na komisji bardzo byli zadowoleni z mojego A bez paragrafu i chcieli mnie bardzo :D

Ja ogólnie mam problem z przywództwem :)
Dominik

Offline michał1995

• Zaawansowany użytkownik
  • Reputacja: 25
  • Ulubione metody: feeder i spinning
« Odpowiedź #126 dnia: 28.04.2015, 19:20 »
Moja obecność wraz z jaco jest bardzo nie pewna ::)
Pozdrawiam
Michał ;)

Offline s7

• Ekspert
  • Reputacja: 444
    • Galeria
  • Ulubione metody: method feeder
« Odpowiedź #127 dnia: 28.04.2015, 19:29 »
Na wstępie mam imię Robert nie osoba.
To była moja PROPOZYCJA dla Was Koledzy.
 Przeczytałem, że łowisko jest zarezerwowane od piątku to tak Wam to rozpisałem. Skoro nie odpowiada to trudno.
 Nie mam normalnej pracy, bo pracuję, jako Cieć po 12 godzin na dobę, dlatego napisałem, że MOŻE Was Odwiedzę. Rodzinę też mam, jeżeli to jest istotne.
Robert

Offline s7

• Ekspert
  • Reputacja: 444
    • Galeria
« Odpowiedź #128 dnia: 28.04.2015, 19:39 »
Po prostu chciałem dobrze a wyszło jak zawsze  :(
Robert

Offline alphaomega

• Aktywny użytkownik
  • Reputacja: 18
« Odpowiedź #129 dnia: 28.04.2015, 19:39 »
Panowie, moja propozycja jest taka:

- piątek - żadnego planu. po prostu osoby odpowiedzialne za organizację pojawią się i przygotują bazę, zaplecze itd.
sam nie dojadę wcześniej, niż na 18-19:00, ponieważ pracuję.
Jeśli ktokolwiek będzie chciał przyjechać jeszcze tego dnia, to pogadamy i poznamy się, ale nieoficjalnie.
- sobota - wg mnie możemy zrobić oficjalne otwarcie/powitanie o 10:00 tak, aby każdy miał szansę dojechać. pamiętajcie, to jest zlot, nie zawody. nie chodzi o mega wyniki w wędkowaniu. naszym priorytetem powinna być integracja i wymiana doświadczeń. nie wyobrażam sobie, że nie będzie z nami tak zacnych person, jak Dominik lub Gienek.
łowić możemy między 11:00 a 19:00 (wcale nie musimy współzawodniczyć, wystarczy wędkowanie na "luzie", tym bardziej, że przekrój naszych umiejętności może być ogromny i bez sensu, aby ktoś nie łowił, bo będzie czuł się skrępowany ewentualnym wynikiem).
później godzinka luzu i o 20:00 integracja
- w niedzielę możemy zacząć o 8:00, aby organizmy miały czas na regenerację po integracji. Walczymy do 16:00, a później wielkie sprzątanie i rozjeżdżamy się uśmiechnięci i zrelaksowani.

Wybaczcie, że niezbyt czytelnie opisałem mój koncept, ale piszę "z doskoku"
Połamania!
-Mateusz-

Offline alphaomega

• Aktywny użytkownik
  • Reputacja: 18
« Odpowiedź #130 dnia: 28.04.2015, 19:43 »
Po prostu chciałem dobrze a wyszło jak zawsze  :(

Robert, spokojnie. Każda inicjatywa jest dobra. Sugeruję, aby kolejne osoby wrzucały swoje pomysły i po weekendzie stworzymy z nich ostateczną całość.

Kolejna sprawa - trzeba jednoznacznie określić liczbę uczestników. Pomoże to przy kilku kwestiach organizacyjnych. W pierwotnej dyskusji zapowiadało się kilkanaście osób, ale w międzyczasie zrobił się znaczny ruch na forum i wydaje mi się, że frekwencja będzie większa.
Połamania!
-Mateusz-

Offline bigdom

• Ekspert
« Odpowiedź #131 dnia: 28.04.2015, 19:44 »
Mateusz, plan mi się podoba. Z tą zacnością, to nie przesadzałbym. Wędkarz ze mnie mocno średni przy innych użytkownikach forum.

Robert. Nie mniej żalu. Nie mam zamiaru deprecjonować Twojej pracy i (tym bardziej) rodziny. Po prostu lubię bardziej luźne rozkłady zajęć :)
Dominik

Offline Marcin

• Ekspert
  • Reputacja: 119
« Odpowiedź #132 dnia: 28.04.2015, 20:02 »
A ja chciałbym się jeszcze zapytać kiedy będzie to spotkanie z prezesurą stowarzyszenia i czy będą jakieś "pokazy", prezentacje," szkolenia" bo nie ukrywam, że poza integracją chciałbym się na tym zlocie czegoś nauczyć.
Mam jeszcze pytanie na marginesie, czy ktoś planuje łowienie na tyczkę?
Pozdrawiam
Marcin

Offline gilala

• Ekspert
  • Reputacja: 36
« Odpowiedź #133 dnia: 28.04.2015, 20:48 »
Panowie, potrzebny jest jeden plan, tak aby wszyscy wiedzieli co i jak. Ja mam na rzut beretem, ale rozumiem kolegów, którzy mają do przejechania 300-400 km w jedną stronę i będę pod wielkim wrażeniem, jeśli zdecydują się podjechać. Co do wędkowania, to ja nie nastawiam się za bardzo na rybę, ale na to, aby poznać Was i nawiązać nowe kontakty. Z tego co wyczytałem, to dopiero pierwszy zlot, tak więc jest to ten najtrudniejszy. Sam osobiście uważam, że najlepiej spotkać się w centrum Polski, aby każdy miał do przejechania mniej więcej tyle samo. 
Robert

Offline Luk

• Administrator
  • Ekspert
  • Reputacja: 2078
  • Wędkarstwo rządzi!
« Odpowiedź #134 dnia: 28.04.2015, 21:02 »
Panowie, nie wiem w czym problem!

Plan jest tylko planem! Niektórzy maja blisko, inni daleko - nie da się zrobic tak aby każdemu pasowało. Niektórzy przyjada wczesniej, inni później - na pewno wszyscy damy radę!

Nie robimy zawodów, ewentualnie cos w niedzielę z przymrużeniem oka, więc nie ma się co denerwować! Dominik, jeżeli pojawisz sie później, to wszystko będzie w porządku.
Jeżeli skonczymy wędkować w sobotę o 12tej, to do 15 właśnie można czekać na drugi 'rzut' forumowiczów. Też nie nastawiam się na jakieś wielkie łowy, bardziej na integrację. Plan wydaje mi się dopasowany właśnie do wszystkich.
Głównym dniem kiedy zaczynamy jest sobota. Ja mam pięc godzin jazdy, więc wolę wybrać się w piątek, Anglikiem nie jeżdzi mi się wygodnie w pojedynkę i muszę się wlec po polskich drogach. Tak więc piatek nazwał bym dniem luźnym - a sobota - dopasujmy sie do większości. Jeżeli ktos miałby sie spóźnić, zawsze można poczekać. Jeżeli ktoś będzie chciał łowić do zmroku w sobotę - nie widzę problemu. Ja się dopasuje do większości! :)

Marcin - zastanawiałem się właśnie czy zabierać tyczkę do Polski, chyba jednak nie  wezmę, bo zajmuje sporo miejsca, a nie wiem czy będę miał gdzie nią połowić. Na takim pieknym jeziorze jednak feedery i może jakis wagglerek wchodzą w grę...
Lucjan