Panowie spokojnie

Odpisałem już na PW zanim przeczytałem temat. Ja zaufałem Druidowi bo jak widać jest doświadczony i się nie zawiodłem. Bat jest lepszy od wszystkich które obmacałem w dużym sklepie(ok 12kijków w przedziale cenowym 150-500). Przedewszystkim dlatego że jest lżejszy. Ma fajny cienki blank, jest bardzo ładnie wykończony i ma super pokrowiec

Ciężko mi doradzić co do pracy bo sam łowię batem od 2 sezonów i wcześniej łowiłem na bata 5m za 49zł o wadze ok 350gr. Ale ten stary bat tez się sprawdził. moje sesje trwały ok 4h i dawałem radę bez problemów.
Teraz może być tylko lepiej. Jak pisałem na drugiej zasiadce(na pierwszej nic nie złowiłem) złamałem drugi segment na karpiu takim 2-3kg. Pewnie to był mój błąd. Ale zanim się to stało wyjąłem jednego karpia 2kg. Coś pięknego. Kij pracował bardzo ładnie.
Inna sprawa że zauważyłem że zarzuca się nim super(oczywiście jest to opinia w porównianiu do poprzedniego kija)
segmenty przysłali mi bez większych wyjaśnień więc firma solidna. i nie ma tego złego bo dopasuję sobie jeszcze szczytówkę do złamanego segmentu i będę miał drugą część z amorkiem na karpie:)
Ja do tej pory łowiłem głównie na rzece małe leszcze, karasie, płotki i krąpie. Takie rybki też Ty zamierzasz łowić i do tych ryb ten kij sprawdzi się idealnie:D Dla mnie to wielki fun łowić na bata nawet małe ryby. Więcej mogę napisać po weekendzie jak połowię trochę bo narazie za dużo się nie nałowiłem