Autor Wątek: Boks zawodowy i amatorski  (Przeczytany 65007 razy)

Offline Adam M

• Ekspert
  • Reputacja: 35
  • Ulubione metody: method feeder
Odp: Boks zawodowy i amatorski
« Odpowiedź #225 dnia: 01.03.2020, 17:52 »
Główkę lubię i też mam nadzieję że da rade
Pb: sum 205 cm, 70 kilo. Karp 94 cm, 21 kilo. Lin 54 cm, 3,5 kilo. Leszcz 70 cm, 5,5 kilo. Amur 8 kilo.

Offline tomasz 38

• Ekspert
  • Reputacja: 552
  • Ulubione metody: feeder
« Odpowiedź #226 dnia: 01.03.2020, 17:57 »
Trzymam kciuki ,rywal nie jest jakiś mega talent, do zrobienia dla Krzyśka :thumbup:

Offline Mimi

• Ekspert
  • Reputacja: 77
  • Lets go fishing!
« Odpowiedź #227 dnia: 01.03.2020, 19:50 »
Adam M masz rację Gołota to jest gość miał wtopy ale ja tam nigdy o nim złego słowa nie powiem :) Chyba żadne walki nie budziły tyle emocji co jego. 2x zwałowali go na pas, w sumie szkoda mi go, bo zasłużył na mistrzostwo.

A Pacmana z kolei nie lubię, gość ma niegorsze wymówki po przegranych niż Wilder. Dla mnie Marquez > Pacman i meksykanin został obrabowany w ich 3 walce. w 4 nie pozostawił już złudzeń.

To co się dzieje w wadze Lomaczenki to jakiś kosmos, tam jest z 6-7 zawodników i tyle zestawień, gdzie każde może być walką roku.

A pamiętacie takiego gościa Paweł Wolak? :D To dopiero kozak. Miał przydomek Raging Bull - taki jak Jake La Motta bo i styl miał podobny. To był gość, który szedł z głową nisko pochyloną do przodu i zasypywał takim gradem ciosów, że pomimo braku nokautującego ciosu przeciwnicy padali z wycieńczenia. Trochę jak nasz Adaś Kownacki z tym, że Wolak to inny wymiar nieustępliwości i ciągłego ataku. Niestety jego ostatnia walka (w MGM jako przedwalka main eventu Margarito vs Cotto II) to niesamowite lanie z rąk Delvina Rodrigueza co skończyło jego karierę i to w czasie gdzie był bliski walki z Cotto. Dzisiaj jest troche zapomniany, pracuje jako klawisz w więzieniu.

siedzę w boksie od lat i troszkę się na tym znam :beer:,dla przykładu powiem tylko że był kiedyś taki pan Chris Byrd ,który był mistrzem świata wagi ciężkiej dzięki wspaniałej technice ,i świetnej pracy nóg :beer:

Ale co to za przykład i co on wnosi? Mistrzem świata był też Nikolaj Walujew, nawet dwukrotnie chociaż nie miał ani techniki ani pracy nóg.

Co to znaczy że siedzisz w boksie od lat?

Offline tomasz 38

• Ekspert
« Odpowiedź #228 dnia: 01.03.2020, 20:05 »
Ch.Byrd to przykład faceta ,który nie miał 200cm wzrostu i setek kilogramów wagi i ciosu jak piorun a mimo to , dzięki technice  i świetnej pracy nóg był mistrzem w HW ,to tak jak Usyk ,który w ciężkiej potworem nie jest ale według mnie namiesza :thumbup:a w boksie siedzę od co najmniej 25 lat ;)

Offline tomasz 38

• Ekspert
« Odpowiedź #229 dnia: 01.03.2020, 20:26 »
Mamy różne teorie kolego, ja Pacmana uwielbiam ,bo gość jest świetnym bokserem od lat na najwyższym poziomie ,i jeszcze nie powiedział ostatniego słowa według mnie ,przywołujesz walki z Marqezem,a ja ci przywołam wałki na nim Bradley albo Horn ,to że ty lubisz Wildera nie znaczy że ja go mam lubieć ,tak samo jak nie lubię Alvareza za wałki zmuszanie rywali do zbijania wagi umownych limitów i doping ,Warda również bo z Kowalem przegrał pierwszą walkę noale gdzie tam syn sędziów musiał wygrać ,choć cały świat widział to inaczej  ,ja patrzę i oceniam faceta jak walczy ,jak się rusza w ringu ,jak balansuje ,jaki ma taiming i jak składa kombinacje to jest sól boksu, a jak do tego ma w miarę mocny cios to jest to wart uwagi bokser :beer:

Offline Mimi

• Ekspert
  • Lets go fishing!
« Odpowiedź #230 dnia: 01.03.2020, 20:51 »
Ja nie mówię, że nie doceniam Pacmana tylko, że go nie lubię :) To, że jakiś bokser mi się nie podoba to nie znaczy, że muszę go nazywać bumem albo pozytywnie wypowiadać się na temat tych lubianych. Wałki w boksie obecnie są w co trzeciej walce, Pacman też tego doświadczył z zawodnikami o których wspominałeś.

Ale co to znaczy, że siedzisz w boksie ponad 25 lat? Siedzisz w sensie, że oglądasz walki ponad 25 lat i boks znasz tylko z teorii?

Offline tomasz 38

• Ekspert
« Odpowiedź #231 dnia: 01.03.2020, 20:58 »
Powiedzmy że kiedyś sobie trenowałem i to nie tylko boks ,dlatego jestem nim zafascynowany od tylu lat :beer:

Offline tomasz 38

• Ekspert
« Odpowiedź #232 dnia: 01.03.2020, 21:04 »
Dlatego denerwuje mnie w boksie jak widzę krzywdę i wały na tak wysokim poziomie ,doceniam to co potrafią bokserzy ,czyli umiejętności, a nie jak w przypadku Alvareza  protekcje federacji i swoich pseudo menadżerów jak O.de la Hoya :facepalm:

Offline Daavid

• Ekspert
  • Reputacja: 150
« Odpowiedź #233 dnia: 08.03.2020, 00:29 »
Werdykt w walce Szpilki....

Żenada

Jak długo będą promować tego kiepskiego zawodnika?

Offline maciek_krk

• ⚡⚡⚡⚡⚡
  • Moderator Globalny
  • Ekspert
  • Reputacja: 520
  • Ulubione metody: waggler i feeder
« Odpowiedź #234 dnia: 08.03.2020, 00:48 »
Werdykt w walce Szpilki....

Żenada

Jak długo będą promować tego kiepskiego zawodnika?

Za takie sędziowanie i oszustwo powinni zamykać w więzieniach.
Szkoda słów. Wstyd i tyle.
Pozdrawiam,
Maciek

Offline tomasz 38

• Ekspert
« Odpowiedź #235 dnia: 08.03.2020, 07:19 »
Szpilka przegrał do wiwatu ,on jest skończony kolejna walka z lepszym zawodnikiem i będzie kolejne ciężkie ko na Arturze bezsens ,ale to norma wałki,wałki ,wałki nawet u nas :facepalm:,gorszą informacją jest fakt że Adaś przegrał z Heleniusem przez ko w 4 rundzie ,za bardzo się chłopak podpalił rzucił na Fina, myśląc że go już ma a tu poszła kontra i Adaś padł :facepalm:,oby to ostudziło jego gorącą głowę ,przegrana głupia zdecydowanie prowadził szkoda ::)

Offline Adam M

• Ekspert
  • Reputacja: 35
« Odpowiedź #236 dnia: 08.03.2020, 08:37 »
Szpilka bez komentarza,no a Adaś bez obrony nic nie zdziała,kibicuje mu ale już od dawna myślałem że wreszcie z kimś przegra przez to,choć nie przewidywałem że z Heleniusem bo prawdę mówiąc to słabszy bokser od Martina czy Aureoli,no trudno,niech trenuje,może jeszcze mu się uda spełnić marzenie o walce o tytuł
Pb: sum 205 cm, 70 kilo. Karp 94 cm, 21 kilo. Lin 54 cm, 3,5 kilo. Leszcz 70 cm, 5,5 kilo. Amur 8 kilo.

Offline Mimi

• Ekspert
  • Lets go fishing!
« Odpowiedź #237 dnia: 08.03.2020, 09:26 »
tomasz 38 nadal uważasz, źe Adam ma szanse na pas i pokonal by "buma" Wildera? ;D

To było do przewidzenia, ale nie z takim zawodnikiem jak Helenius. To nie jest nawet zaplecze HW. I o żadnej kontrze tam nie ma mowy, to była kumulacja ciosów. I przy całej sympatii dla Adama to nie można rywalizować z najlepszymi gdy zbiera się totalnie wszystko na głowę.

Offline tomasz 38

• Ekspert
« Odpowiedź #238 dnia: 08.03.2020, 11:05 »
Oczywiście że tak uważam nie zmieniam zdania ,styl robi walkę w tej walce Adaś miażdżył Heleniusa ,za bardzo się podpalił i dostał ko,zapłacił nie za to że nie ma umiejętności tylko za to że się odsłonił myśląc że już ma Heleniusa ;)

Offline Daavid

• Ekspert
  • Reputacja: 150
« Odpowiedź #239 dnia: 08.03.2020, 11:11 »
Z tego Szpilki nigdy nic nie będzie. Mamy paru lepszych pięściarzy a największą rozpoznawalność ma Szpilka. Trochę tego nie nie rozumiem. Może przez to, że odwołuje się do więzienia ect?