Wtrącę słówko no może dwa. widzę koledzy, że większość z Was oceniła już te wędki, zapewne nawet nie mając i w ręku. Nie należe już do najmłodszych osób i powiem tak, wędkuję już od 1980r i od tego czasu "przerzuciłem" sporo sprzętu, głównie feederowego (kiedyś gruntowego) i spławikowego. Od początku byłem zafascynowany sprzętem shimano i tak zostało do dzisiaj, większość sprzętu to właśnie tej firmy, ale w 2011r nabyłem pierwszego feedera Fujitsu, kijek kupowałem w ciemno bo nigdzie nie było ani słowa o tej firmie, nie był tani bo jak już wcześniej pisałem kosztował ponad 1000zł. Po zobaczeniu a potem po testach nad wodą kupiłem drugiego, następnie trzy wędki matchowe też nie tanie. Do sedna, na rynku było wiele firm które oferowały super sprzęt w tym Daiwa ale ja wybrałem właśnie Fujitsu, co znaczyło, że nie może być kiepskim sprzętem (moja opinia). Apsolutnie nie namawiam do zakupu ale apeluje do osób które posiadają te wędki niech one się wypowiedzą o ich wadach lub zaletach, chętnie posłucham ich spostrzeżeń, może się mylę co do ich fajności.