Autor Wątek: Shimano Diaflash Match 4,2 - prośba o opinie  (Przeczytany 3696 razy)

Offline marek25

• Aktywny użytkownik
  • Reputacja: 9
Odp: Shimano Diaflash Match 4,2 - prośba o opinie
« Odpowiedź #15 dnia: 21.12.2018, 09:53 »
Oj opłaca się ,kilka razy oddawałem kije  do pracowni na wymianę przelotek lub przeróbkę rękojeści. Za  każdym razem efekt przerósł moje oczekiwania ,praca kija po wymianie przelotek nieporównywalna. Ale na ten temat mógłby pewnie więcej napisać  kolega Toke.

Offline jalon1

• Nowy użytkownik
  • *
  • Reputacja: 11
« Odpowiedź #16 dnia: 21.12.2018, 10:02 »
Do nowego kijaszka mam kołowrotek, który w stanie dziewiczym czekał na niego ponad 20 lat.

Offline marek25

• Aktywny użytkownik
  • Reputacja: 9
« Odpowiedź #17 dnia: 21.12.2018, 10:23 »
Piękny zestaw  ,miałem dwa takie stradici bardzo miło wspominam po ładnych kilku latach nienagannej pracy odsprzedałem, niestety nigdy nie miałem Diaflasha mimo że miałem prawie wszystkie matche  z tamtego okresu. W każdym razie moje gratulacje posiadanie takiego zestawu to czysta przyjemność.

Offline Stan

• Ekspert
  • Reputacja: 211
  • Ulubione metody: bolonka
« Odpowiedź #18 dnia: 21.12.2018, 12:57 »
Wiesz Stan , od lat 90 jestem wielkim fanem marki Shimano. Kiedy moja pasja zaczęła kiełkować byliśmy młodymi niezamożnymi fanatykami wędkarstwa i ceny tych wędzisk były wielokrotnością miesięcznych dochodów. Teraz kupno perełek kolekcjonerskich modeli wędek jest w zasięgu każdego kto tylko tego chce. Przez ostatnie 20 lat udało mi się zgromadzić kolekcję 82 kijaszków , które dają niesamowitą frajdę i są napędem do dalszych poszukiwań. Jeśli ktoś z forumowiczów byłby zainteresowany opisem lub fotkami starych modeli Shimano to dysponuję takimi : Power Loop 4.2  , Twin power 4.2  , Aero match  4.2  , Stradic match 4.2  , Diaflash 4.2 ,  z nowszych modeli
 Beast master   3,9   4.2   4,5  , Speedmaste AX   3.9   4.2    4.5   lub coś  takiego Trabucco Energhia match 4.2    Pozdrawiam serdecznie.
82 wędki...Ja mam około 30 i myślałem,że coś ze mną jest nie tak,ale widzę,że jednak nie jest ze mną tak źle.. :D :D

Offline jalon1

• Nowy użytkownik
  • *
  • Reputacja: 11
« Odpowiedź #19 dnia: 21.12.2018, 13:34 »
W kolecjonowaniu czegokolwiek, cudowne jest to , że ta bajka nigdy się nie skończy !!!!!  Zawsze będziemy chłopcami którym z wiekiem zmieniają się jedynie zabawki.  Życzę wszyskim napiętej żyłki w wygiętego kija - jak najczęściej !!!!

Offline Wiecho

• Ekspert
  • Reputacja: 402
  • Nie znoszę chamstwa i prostactwa
  • Ulubione metody: waggler i feeder
« Odpowiedź #20 dnia: 21.12.2018, 13:37 »
Mały stradic 3000 jest do tego kijka moim zdaniem w sam raz. To doskonałe kołowrotki.   Ja używam jego równolatka  Aero GT 3000.  Mam dwa takie  stradiki  i jeszcze  jeden z przednim hamulcem. Wszystkie w wersji 4000.  Wszystkie są jasne bez czarnych akcentów na obudowie. Służą wiernie i bezawaryjnie od 20 lat.  Teraz z przyjemnością używam ich do pickerów. Życzyłbym sobie aby współczesne młynki które czasem sobie kupuję w chwilach słabości miały podobną trwałość.

PS
Jalon 1:  To jednak jest jakieś uzależnienie....  Nienawidzę się za to :P

PS 2
Nie wymieniałbym przelotek  i zachował oryginał.  Chociażby ze względu na wartośc kolekcjonerską.  Zauważcie, że Diaflash'e obojętnie czy tyczka, spining czy odległościówka od lat są rzadkością na rynku wtórnym.  Prawie nikt się ich nie pozbywa.
Wiesiek