Hej!
Odkupiłem od znajomego dystansowca big pit armadale. Młynek kupiłem do doskonalenia łowienia metodą na dystansie. Średnica szpuli 65mm, wysokość nawoju 32,5mm. Waga oko 550g. Pojemność
0,25mm-180m. Obecnie dystans na którym jestem powtarzalny to 90m. Łowię jedynie na żyłki strzałówka 15m-20m 0,28-0,30 oraz główna 0,22mm.
Jaki kijek będzie w stanie ogarnąć tego big pita od flagmana? Kije które mam najprędzej skrócą możliwość rzutowe i zadławią się ilością żyłki spadającej z 65mm szpuli...
Ostatnio kupiłem Mikado katsudo distance 3.9 120 cw. Może zrobię recenzję.
Zrobiłem nim 30-40 rzutów. Z okuma incepcion 6000 (szpula 62/30) i plecionka ,podajnikiem 80g rzucałem raz w raz 100m,95m z mocnym dobiciem. Kijek ma bardzo fajne przelotki ( startowa 25mm ,bardzo oddalona,kolejna 20 mm i następna 16mm),wszystkie pochylone typu ''k''. Ogólnie bardzo fajny kijek. Miałem nadzieję,że jego cw120g jest niedoszacowane i w rzeczywistości,to bardziej140-150g,ale jednak cw120 g jest raczej faktyczne.
Twój młynek jak najbardziej potrzebuje przelotki startowej 25mm światło i do tego oddalonej.
Za kijek dałem 340 zł w sklepie na ''D''.
Gdybyś był zainteresowany,sprzedam trochę taniej. Wędka była kupiona w zeszłym tygodniu,oczywiście gwarancja.
Tak czy tak,polecam Mikado katsudo distance,bo bardzo łatwo nim się rzuca 90m,a do tego kij jest dosyć finezyjny( blank ma grubość 13.7mm). Świetne przelotki i ich rozstaw,waga realna 260g. Szkoda,że nie ma wersji chociaż 150 cw.
Ten Armadale jak szybki ma hamulec ? Pół obrotu i beton ,czy dłuższa regulacja ?
Ps. Masz za dużo nawiniętej linki,a przynajmniej tak to wygląda na foto.