Autor Wątek: Jaką procę wybrać (dystans 10-15 metrów, nęcenie robakami i ziarnami)?  (Przeczytany 35464 razy)

Offline stas1

• Ekspert
  • Reputacja: 304
  • Łowię, bo lubię
    • Galeria
  • Ulubione metody: feeder
Z nacięciem jest tylko 60mm,40 jest spoko
Staś
Klasyczny Feeder

Offline Mateo

• Administrator
  • Ekspert
  • Reputacja: 983
    • Galeria
    • Spławik i Grunt
  • Ulubione metody: waggler method
A to ja panowie nawet nie wiedziałem, że jest taki z nacięciem :-[
Myślałem o tych zwykłych zielonych, bo taki mam.
Pozdrawiam
Mateusz

Offline jakub_wr

• Ekspert
  • Reputacja: 113
  • Ulubione metody: waggler i feeder
W jakim sklepie w Polsce to jest ?

Offline Adeptus

• Ekspert
  • Reputacja: 61
W końcu zdecydowałem się na proce Drennan Revolution. Zakupiłem czerwoną i zieloną. Są naprawdę bardzo fajne i precyzyjne. Polecam
Mariusz
Fishing Fighters Team

Offline Marcin

• Ekspert
  • Reputacja: 119
A zielona jak działa? Bo niedawno też kupiłem czerwoną ale chciałbym jeszcze coś na większy dystans. Nadaje się ona też do robaków czy raczej większe partykuły?
Pozdrawiam
Marcin

Offline Adeptus

• Ekspert
Chciałem strzelać nią dalej na 20-25 metr więc robaków nawet nie próbowałem. Strzelałem na taką odległość konopią, qq i pelletem 4,5mm. 6mm mogłem dostrzelić znacznie dalej. Wydaje mi się że jeszcze jakiś model powinien być między tymi procami ale chyba nie ma? Bo ta czerwoną super strzelałem na 12-15metr także robakami a tamta dalej ale może to kwesta wprawy.
Mariusz
Fishing Fighters Team

Offline mjmaciek

• Ekspert
  • Reputacja: 938
    • Galeria
Chciałem strzelać nią dalej na 20-25 metr więc robaków nawet nie próbowałem. Strzelałem na taką odległość konopią, qq i pelletem 4,5mm. 6mm mogłem dostrzelić znacznie dalej. Wydaje mi się że jeszcze jakiś model powinien być między tymi procami ale chyba nie ma? Bo ta czerwoną super strzelałem na 12-15metr także robakami a tamta dalej ale może to kwesta wprawy.

zielona miotarz konopia na 20-25 mb?
Maciek

Offline Andrew126

• Zaawansowany użytkownik
  • Reputacja: 27
Adeptus, jaki zasięg  z tej czerwonej przy strzelaniu qq można osiągnąć? Marcin, proszę i o Twoją opinię.

Offline Marcin

• Ekspert
  • Reputacja: 119
Hehe z tym będzie ciężko bo proce dostałem w piątek i jak na razie jeszcze jej nie używałem
Pozdrawiam
Marcin

Offline wadziol

• Zaawansowany użytkownik
  • Reputacja: 22
  • Ulubione metody: method feeder

Adeptus, jaki zasięg  z tej czerwonej przy strzelaniu qq można osiągnąć? Marcin, proszę i o Twoją opinię.

Posiadam od roku i czerwona o zielona proce. Czerwoną posyłam pellet 6-8mm ,konopie i robaki tek do 15 m spokojnie.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Marcin
Matrix Team Poland / FKK Wrocław

Offline mjmaciek

• Ekspert
    • Galeria

ponawiam pytanie adeptus ?
Maciek

Offline Adeptus

• Ekspert

No tak pi razy drzwi :) Wiadomo że konopia najgorzej szło ale mniej więcej w tak.

O ile pelety i konopie to wszystkie leciały ładnie w punkt o tyle qq to każda sobie z dużym rozstrzałem.

podkreślam że moje umiejętności i doświadczenie z procą są mierne. Pierwsze dwie proce kupiłem pod koniec zeszłego sezonu. Były to proce mivardi pakowane razem dwie sztuki jedna light a druga medium ale nie potrafiłem odróżnić która to która. Sam regulowałem sobie ich napiecie żeby strzelać w odpowiednie miejsce. Kiedy spróbowałem tych byłem zaskoczony precyzyjnością i samym sposobem pracy. Chodzi mi tu że te stare miały rozciągliwość jak z stąd do łodzi więc ciężko było tak jakby o max. tutaj ta rozciągliwość jest jakby ograniczona... czujesz gdzie zaczyna się ich min i max i jest to niewielka różnica precyzyjnie sobie to regulujesz. Mam nadzieje że coś z tego można zrozumieć:) Przydałoby się więcej testów niż dwa dni ale jestem mega pozytywnie zaskoczony jak precyzyjnie można strzelać.
Mariusz
Fishing Fighters Team

Offline mjmaciek

• Ekspert
    • Galeria

No tak pi razy drzwi:) Wiadomo że konopia najgorzej szło ale mniej więcej w tak.

O ile pelety i konopie to wszystkie leciały ładnie w punkt o tyle qq to każda sobie z dużym rozstrzałem.

podkreślam że moje umiejętności i doświadczenie z procą są mierne. Pierwsze dwie proce kupiłem pod koniec zeszłego sezonu. Były to proce mivardi pakowane razem dwie sztuki jedna light a druga medium ale nie potrafiłem odróżnić która to która. Sam regulowałem sobie ich napiecie żeby strzelać w odpowiednie miejsce. Kiedy spróbowałem tych byłem zaskoczony precyzyjnością i samym sposobem pracy. Chodzi mi tu że te stare miały rozciągliwość jak z stąd do łodzi więc ciężko było tak jakby o max. tutaj ta rozciągliwość jest jakby ograniczona... czujesz gdzie zaczyna się ich min i max i jest to niewielka różnica precyzyjnie sobie to regulujesz. Mam nadzieje że coś z tego można zrozumieć:) Przydałoby się więcej testów niż dwa dni ale jestem mega pozytywnie zaskoczony jak precyzyjnie można strzelać.

Adeptus masz ta
 http://skleptrabucco.pl/proca-drennan-revolution-tangle-free-caty-green-strong/
rozumiem ze tak ?
ja ja tez nabylem jeste po testach ale w zyciu nie poleci zniej konopia 20 mb
dla miary mieszkam w bloku o wysokosci 15 mb i jest czteropietrowy
ja szczelalem na maxa do 10 mb przy rozrzucie do 3m kwadratowych lepsze skupienie osiagalem przy blizssych dystansach co do nialych podobnie kolo 8 mb
dla mnie proca jest bomba bardzo mi pasuje polecam
ale te osiagi co piszesz z konopi 20mb hm..........
Maciek

Offline Adeptus

• Ekspert
może masz mało krzepy :P Albo ja mam bardzo spaczoną umiejętność szacowania odległości co jest bardzo możliwe. Następnym razem jak będą do tego warunki to sobie postrzelam na brzegu i sprawdzę. Przy okazji będę lepiej szacował odległość.
Może i masz rację jak blok 4 piętrowy ma 15 metrów. Długość bata 6 metrów mnie też zaskoczyła więc pewnie mam jakąś mniejszą miarę metra:)

Ale to ta czerwona ma napisane ze do 16 metrów a ta powinna strzelać dalej?
Mariusz
Fishing Fighters Team