Autor Wątek: Pytania o wędziska Trabucco  (Przeczytany 73900 razy)

Offline Martinus

• Ekspert
  • Reputacja: 109
  • Ulubione metody: method feeder
Odp: Pytania o wędziska Trabucco
« Odpowiedź #255 dnia: 03.01.2017, 12:28 »
A swoją drogą, to trochę szkoda, że Major odpuścił sobie ten wątek i chyba Forum też. Ostatnio logował się: 09.06.2016.
Trochę kiepsko to wygląda, gdy ktoś kto w jakimś stopniu reprezentuje markę, podchodzi do tematu w ten sposób :(

Uśmiałem się jak to przeczytałem :D :D :D 

Maćku , jak sam wiesz Major prowadzi sam swój sklep gdzie ( jak już wcześniej wspomniałem ) jest podany nr tel oraz e-miał i tam najlepiej wypadało by się kontaktować w sprawie zakupy lub też zaczerpnąć informacji a nie poprzez forum . Zwłaszcza że jak już wspomniałeś Major odpuścił sobie ten wątek i forum . 

" Kiepsko to wygląda ? Podchodzi do tematu w ten sposób ? " Proszę Cię Maciek :facepalm:  Forum SiG to nie jest jakieś "Guru" gdzie każdy sprzedawca musi się logować , odpowiadać grzecznie na pytania , znosić krytyką i dawać upusty na zakupy. Jest to tylko nasza wola , i jak ktoś nie chce udzielać się na forum to może w każdej chwili odpuścić sobie to .
Z poważaniem Marcin

Offline Mosteque

• Moderator Globalny
  • Ekspert
  • Reputacja: 2238
  • MFT
« Odpowiedź #256 dnia: 03.01.2017, 13:12 »
  Forum SiG to nie jest jakieś "Guru" gdzie każdy sprzedawca musi się logować , odpowiadać grzecznie na pytania , znosić krytyką i dawać upusty na zakupy. Jest to tylko nasza wola , i jak ktoś nie chce udzielać się na forum to może w każdej chwili odpuścić sobie to .

Może i nie jest, ale są tu setki potencjalnych klientów. Pewnie, można ich sobie odpuścić. Sklep na "D" sobie nie odpuścił i idzie jak burza...
Krwawy Michał

Viva la libertad, carajo!

Offline maciek_krk

• ⚡⚡⚡⚡⚡
  • Moderator Globalny
  • Ekspert
  • Reputacja: 520
  • Ulubione metody: waggler i feeder
« Odpowiedź #257 dnia: 03.01.2017, 13:13 »
A swoją drogą, to trochę szkoda, że Major odpuścił sobie ten wątek i chyba Forum też. Ostatnio logował się: 09.06.2016.
Trochę kiepsko to wygląda, gdy ktoś kto w jakimś stopniu reprezentuje markę, podchodzi do tematu w ten sposób :(

Uśmiałem się jak to przeczytałem :D :D :D 

Maćku , jak sam wiesz Major prowadzi sam swój sklep gdzie ( jak już wcześniej wspomniałem ) jest podany nr tel oraz e-miał i tam najlepiej wypadało by się kontaktować w sprawie zakupy lub też zaczerpnąć informacji a nie poprzez forum . Zwłaszcza że jak już wspomniałeś Major odpuścił sobie ten wątek i forum . 

" Kiepsko to wygląda ? Podchodzi do tematu w ten sposób ? " Proszę Cię Maciek :facepalm:  Forum SiG to nie jest jakieś "Guru" gdzie każdy sprzedawca musi się logować , odpowiadać grzecznie na pytania , znosić krytyką i dawać upusty na zakupy. Jest to tylko nasza wola , i jak ktoś nie chce udzielać się na forum to może w każdej chwili odpuścić sobie to .

Martinus, przykro mi, że się uśmiałeś. Nie taki był mój zamiar. Moja strata.

Zgodzę się z Tobą, że nie każdy sprzedawca musi się logować (przykład znanego nam sklepu "D"), ale skoro się zalogował, to kultura tego wymaga, by grzecznie na pytania odpowiadał (dobrych przykładów na Forum mamy kilka). Konkurencja nie śpi, dostępność towaru na rynku jest spora, a klient co raz bardziej świadomy. Prawa rynku, dla tych, którzy ich nie rozumieją są bezwzględne.

Wracając do meritum, pozwolę sobie przytoczyć pierwszy post Majora z tego wątku:

Witam postanowiłem ,że w związku z dużą ilością pytań do mnie na różnych forach
 na temat wędzisk Trabucco tu będzie każdy mógł zapytać i przeczytać co kogo interesuje od feederów , matchówek,karpiówek itd..

Sam widzisz, że Major zalogował się tutaj w celu udzielania nam (jego potencjalnym klientom) informacji. Oczywiście nie wątpię, by zrobił to bo rozpierała go chęć dzielenia się wiedzą, ale to dla mnie zrozumiałe, bo każdy musi zarabiać i odbierałem to jako nienachalną formę promocji.

Uważam, że po prostu zachował się nieelegancko "olewając" Nas (już nie chodzi mi o Forum) jako jego potencjalnych klientów. Rozumiem, że ma sklep i życzę mu powodzenia, natomiast wystarczyło nam jako jego klientom dać informację, że rezygnuje z udzielania się na Forum i zaprasza do kontaktu poprzez telefon czy email. Dla mnie takie zachowanie oznaczałoby, że podchodzi poważnie do klienta i tyle. To taka kultura prowadzenia biznesu, według mnie przynajmniej. Sam pracuję w handlu i nie mógłbym sobie pozwolić na takie podejścia do klienta. Biznes tworzą ludzie i relacje między nimi. Takie jest moje zdanie. Zauważ, że wielu z nas akceptuje wyższe ceny w sklepach (nie tylko wędkarskich), w zamian za profesjonalną obsługę (w tym chociażby udzielanie informacji, szybkość reakcji itd.). Dobrą manierą jest, by "na wyjściu" się pożegnać. Ja tak zostałem nauczony i tak postępuję w życiu codziennym (wychodząc ze sklepu, od lekarza, zmieniając pracę... ). Dlatego uważam, że kiepsko to wygląda i zdania nie zmienię.

Pozdrawiam,
Maciek

Offline katmay

• Ekspert
  • Reputacja: 563
  • Ulubione metody: waggler i feeder
« Odpowiedź #258 dnia: 03.01.2017, 13:14 »
Temat był już poruszany. Nie dość, że Major się niezasłużenie nasuchał krytycznych wypowiedzi... To porostu nie ma czasu na prześladowanie na forach.

Marcin

Marcin

Offline pinus25

• Nowy użytkownik
  • *
  • Reputacja: 0
« Odpowiedź #259 dnia: 04.01.2017, 08:00 »
Wątek został założony przez osobę prowadzącą sklep - odpowiadać oczywiście może każdy. Jednakże takiej odpowiedzi nie ma.
Z tego co wiem oprócz Majora jest tu także kilka innych osób posiadających sklepy wędkarskie.
Pytania na forum są dużo lepsze gdyż odpowiedzi mogą zweryfikować różni ludzie.
Ciężko by zwykły użytkownik miał do czynienia z kilkoma bardzo podobnymi wędziskami.
Chodzi mi o wybór dobrego wędziska i tyle.
 Powstała cała strona różnych odpowiedzi ale niestety nie na moje pytania

Co do macania w sklepie. To też nie do końca jest dobre. Miarodajne jest to jak wyciągniesz jakaś rybkę na dany sprzęt lub też popróbujesz wędzisko na jakimś zbiorniku.

Offline Manfred1979

• Zaawansowany użytkownik
  • Reputacja: 28
« Odpowiedź #260 dnia: 05.01.2017, 01:12 »
Kontaktowałem się ostatnio z Majorem via email - niestety nadal nie ma czasu dla klientów... Szkoda gadać!

Offline Kafarszczak

• Ekspert
  • Reputacja: 164
  • Ważne, aby uwierzyć w moc zanęty i przynęty! :)
  • Ulubione metody: feeder
« Odpowiedź #261 dnia: 05.01.2017, 06:02 »
Kontaktowałem się ostatnio z Majorem via email - niestety nadal nie ma czasu dla klientów... Szkoda gadać!

Buehehe. Żenada...
Krzysztof

Offline pinus25

• Nowy użytkownik
  • *
« Odpowiedź #262 dnia: 05.01.2017, 06:58 »
A co byście polecili zamiast tego Trabucco? Może być z Dragona, z Jaxona czy czegoś innego.

Offline Pajone

• Ekspert
  • Reputacja: 35
« Odpowiedź #263 dnia: 05.01.2017, 23:00 »
Jeśli chodzi o Trabucco to mam quivera 3,30cm chyba 70g w sklepie stacjonarnym kupiłem, jak dla mnie kijek pośredni. Zapas mocy i giętki kiedy potrzeba.  Na plus 3 szczytówki oznaczone. Nie żałuje wydanej kasy. Przyjemnie się nim łowi rybki 2-3kg a rekord na niego to Karp 14kg przy holu ja rządziłem z żyłką  0,23 :) 
Paweł

Offline Arunio

• Ekspert
  • Reputacja: 525
  • Życie jest krótkie, a łowić się chce!
    • Galeria
« Odpowiedź #264 dnia: 06.01.2017, 01:00 »
Wątek został założony przez osobę prowadzącą sklep - odpowiadać oczywiście może każdy. Jednakże takiej odpowiedzi nie ma.
Z tego co wiem oprócz Majora jest tu także kilka innych osób posiadających sklepy wędkarskie.
Pytania na forum są dużo lepsze gdyż odpowiedzi mogą zweryfikować różni ludzie.
Ciężko by zwykły użytkownik miał do czynienia z kilkoma bardzo podobnymi wędziskami.
Chodzi mi o wybór dobrego wędziska i tyle.
 Powstała cała strona różnych odpowiedzi ale niestety nie na moje pytania

Co do macania w sklepie. To też nie do końca jest dobre. Miarodajne jest to jak wyciągniesz jakaś rybkę na dany sprzęt lub też popróbujesz wędzisko na jakimś zbiorniku.
Umówmy się że nie sprecyzowałeś pytania. Rodzinka Selektor jest dość liczna. O który model pytasz?
Arek

Offline Bazyl

• Użytkownik
  • **
  • Reputacja: 3
« Odpowiedź #265 dnia: 06.01.2017, 07:46 »
Z Majorem można skontaktować się przez FB, jeśli macie tam konto.
Kolo dość mocno siedzi w karpiarstwie i ciągnie niezłe sztuki. :-D

Offline pinus25

• Nowy użytkownik
  • *
« Odpowiedź #266 dnia: 06.01.2017, 07:49 »
Chodziło mi o Trabucco Pro Quiver 330 C.W. 70 oraz Tarbucco Selektor XS Comercial 330 C.W. 75

Widzę różne nazwy tych selektorów i jest coś takiego jak Trabucco Selektor XC Master Feeder 330 C.W. 75 czy Trabucco Selektor XC StillWater 330 C.W. 75. Nie wiem czym to się rożni ale i tak stawiam na PRO Quivera.

Offline Arunio

• Ekspert
  • Reputacja: 525
  • Życie jest krótkie, a łowić się chce!
    • Galeria
« Odpowiedź #267 dnia: 06.01.2017, 08:26 »
No akurat z tym modelem nie pomogę. Nawet w ręku go nie miałem.Jeśli chodzi o pozostałe, najbardziej spolegliwy jest Master, ciut sztywniejszy Stillwater. Mi w ręku dobrze leżał Commercial. Najszybszy z tych trzech i osobiście na niego bym postawił. Opis Pro Quivera jest bardzo pobieżny, ciężko coś wywnioskować.
Arek

Offline pinus25

• Nowy użytkownik
  • *
« Odpowiedź #268 dnia: 06.01.2017, 08:54 »
Dzięki.

Offline Wonski81

• Ekspert
  • Reputacja: 939
« Odpowiedź #269 dnia: 06.01.2017, 09:25 »
Kolejny raz wstawiam filmiki z ugięciami większości feederów Trabucco.
Generalnie wiele mogą pomóc ;)

https://www.youtube.com/channel/UCivGaiOMG4QpcYOGh9L4ong/videos?view=0&shelf_id=0&sort=dd
Czesiek