A swoją drogą, to trochę szkoda, że Major odpuścił sobie ten wątek i chyba Forum też. Ostatnio logował się: 09.06.2016.
Trochę kiepsko to wygląda, gdy ktoś kto w jakimś stopniu reprezentuje markę, podchodzi do tematu w ten sposób 
Uśmiałem się jak to przeczytałem
Maćku , jak sam wiesz Major prowadzi sam swój sklep gdzie ( jak już wcześniej wspomniałem ) jest podany nr tel oraz e-miał i tam najlepiej wypadało by się kontaktować w sprawie zakupy lub też zaczerpnąć informacji a nie poprzez forum . Zwłaszcza że jak już wspomniałeś Major odpuścił sobie ten wątek i forum .
" Kiepsko to wygląda ? Podchodzi do tematu w ten sposób ? " Proszę Cię Maciek
Forum SiG to nie jest jakieś "Guru" gdzie każdy sprzedawca musi się logować , odpowiadać grzecznie na pytania , znosić krytyką i dawać upusty na zakupy. Jest to tylko nasza wola , i jak ktoś nie chce udzielać się na forum to może w każdej chwili odpuścić sobie to .
Martinus, przykro mi, że się uśmiałeś. Nie taki był mój zamiar. Moja strata.
Zgodzę się z Tobą, że nie każdy sprzedawca musi się logować (przykład znanego nam sklepu "D"), ale skoro się zalogował, to kultura tego wymaga, by grzecznie na pytania odpowiadał (dobrych przykładów na Forum mamy kilka). Konkurencja nie śpi, dostępność towaru na rynku jest spora, a klient co raz bardziej świadomy. Prawa rynku, dla tych, którzy ich nie rozumieją są bezwzględne.
Wracając do meritum, pozwolę sobie przytoczyć pierwszy post Majora z tego wątku:
Witam postanowiłem ,że w związku z dużą ilością pytań do mnie na różnych forach
na temat wędzisk Trabucco tu będzie każdy mógł zapytać i przeczytać co kogo interesuje od feederów , matchówek,karpiówek itd..
Sam widzisz, że Major zalogował się tutaj w celu udzielania nam (jego potencjalnym klientom) informacji. Oczywiście nie wątpię, by zrobił to bo rozpierała go chęć dzielenia się wiedzą, ale to dla mnie zrozumiałe, bo każdy musi zarabiać i odbierałem to jako nienachalną formę promocji.
Uważam, że po prostu zachował się nieelegancko "olewając" Nas (już nie chodzi mi o Forum) jako jego potencjalnych klientów. Rozumiem, że ma sklep i życzę mu powodzenia, natomiast wystarczyło nam jako jego klientom dać informację, że rezygnuje z udzielania się na Forum i zaprasza do kontaktu poprzez telefon czy email. Dla mnie takie zachowanie oznaczałoby, że podchodzi poważnie do klienta i tyle. To taka kultura prowadzenia biznesu, według mnie przynajmniej. Sam pracuję w handlu i nie mógłbym sobie pozwolić na takie podejścia do klienta. Biznes tworzą ludzie i relacje między nimi. Takie jest moje zdanie. Zauważ, że wielu z nas akceptuje wyższe ceny w sklepach (nie tylko wędkarskich), w zamian za profesjonalną obsługę (w tym chociażby udzielanie informacji, szybkość reakcji itd.). Dobrą manierą jest, by "na wyjściu" się pożegnać. Ja tak zostałem nauczony i tak postępuję w życiu codziennym (wychodząc ze sklepu, od lekarza, zmieniając pracę... ). Dlatego uważam, że kiepsko to wygląda i zdania nie zmienię.