Autor Wątek: Zestaw do metody - wędka i kołowrotek  (Przeczytany 2439 razy)

Offline picker92

• Nowy użytkownik
  • *
  • Reputacja: 0
Odp: Zestaw do metody - wędka i kołowrotek
« Odpowiedź #15 dnia: 13.02.2019, 22:32 »
Miałem oba kije (teraz została mi Daiwa bo Jaxona oddałem kumplowi) i Jaxon wcale nie odbiega dużo od Daiwy, a w niektórych parametrach ją przewyższa. Jaxon ma większy zapas mocy, zaś Daiwa jest ciut lepiej wykonana. Różnica w cenie na poziomie 100% więc kwestia tego co Ci się bardziej podoba.
Mnie się Daiwa zawsze marzyła, więc ją kupiłem i nie żałuję. Natomiast Jaxon będzie świetnym wyborem za połowę ceny Daiwy

Wysłane z mojego SM-T705 przy użyciu Tapatalka
[/quote]

No i super :D tak jak pisałem wcześniej szukałem dwóch zestawów,z uwagi na to że łowie tylko i wyłącznie na pzw zawsze używam dwóch wędek. Wiadomo jak jest z rybami w polskich wodach to zawsze na kijach wiszą różne przynęty i szukam co w danym dniu podejdzie ;)a na brania się trochę czeka to jest czasu na obsłużenie dwóch.

Jestem więc zdecydowany na te zestawy 1 : Daiwa Windcast Method Feeder 3,60 / ≤80g - Daiwa Fuego LT 6000D
                                                           2:Jaxon Genesis Pro Method Feeder 3,60 // 20-60g - Ryobi Arctica CF 4000     
i jeszcze zostanie pare stówek to dokupię do tego żyłeczkę i zanęty .    Dziękuje wszystkich za odpowiedzi ,pozdrawiam i życze spokojnej nocy :)

Mam obok siebie takie wody,które nie wymagają dalszych rzutów niż 50 metrów i tylko tam łowie na metodę. Na rzekę do zwykłego koszyczka mam inne wędki :)
dlatego taki wybór :)

Offline Shreku82

• Ekspert
  • Reputacja: 719
  • Ulubione metody: waggler i feeder
« Odpowiedź #16 dnia: 13.02.2019, 22:40 »
No i z obu zestawów będziesz zadowolony

Wysłane z mojego SM-T705 przy użyciu Tapatalka

Patryk

Życie jest zbyt krótkie, by nie jeździć na ryby 😀

Offline jazgarek

• Zaawansowany użytkownik
  • Reputacja: 119
« Odpowiedź #17 dnia: 13.02.2019, 23:28 »
Dystans, który wymieniłeś jest mały, obsłużą go nawet wędki 11 ft. Ja "dwunastek" używam raczej do łowienia na +60m. Dłuższe wędki to większa waga, gorsze wyważenie skutkujące koniecznością stosowania większych kołowrotków i mniejsza wygoda przy w operowaniu. O cenie nie wspomnę. Zobaczysz, będziesz niedługo szukać kolejnego zestawu, który będzie się różnił od wymienionych, bo zabraknie Ci tej uniwersalności. ;)

Ja na przykład łowiąc na dwie wędki jednocześnie wolę używać takich o różnej długości. Zawsze jest jakoś wygodniej gdy szczytówki mijają się z większym luzem.
Kuba