Miałem oba kije (teraz została mi Daiwa bo Jaxona oddałem kumplowi) i Jaxon wcale nie odbiega dużo od Daiwy, a w niektórych parametrach ją przewyższa. Jaxon ma większy zapas mocy, zaś Daiwa jest ciut lepiej wykonana. Różnica w cenie na poziomie 100% więc kwestia tego co Ci się bardziej podoba.
Mnie się Daiwa zawsze marzyła, więc ją kupiłem i nie żałuję. Natomiast Jaxon będzie świetnym wyborem za połowę ceny Daiwy

Wysłane z mojego SM-T705 przy użyciu Tapatalka
[/quote]
No i super

tak jak pisałem wcześniej szukałem dwóch zestawów,z uwagi na to że łowie tylko i wyłącznie na pzw zawsze używam dwóch wędek. Wiadomo jak jest z rybami w polskich wodach to zawsze na kijach wiszą różne przynęty i szukam co w danym dniu podejdzie ;)a na brania się trochę czeka to jest czasu na obsłużenie dwóch.
Jestem więc zdecydowany na te zestawy 1 : Daiwa Windcast Method Feeder 3,60 / ≤80g - Daiwa Fuego LT 6000D
2:Jaxon Genesis Pro Method Feeder 3,60 // 20-60g - Ryobi Arctica CF 4000
i jeszcze zostanie pare stówek to dokupię do tego żyłeczkę i zanęty . Dziękuje wszystkich za odpowiedzi ,pozdrawiam i życze spokojnej nocy

Mam obok siebie takie wody,które nie wymagają dalszych rzutów niż 50 metrów i tylko tam łowie na metodę. Na rzekę do zwykłego koszyczka mam inne wędki

dlatego taki wybór