Autor Wątek: Nowości Drennan  (Przeczytany 5382 razy)

Offline Lug (Darek Jagodziński)

• Ekspert
  • Reputacja: 137
  • Ulubione metody: slider
Nowości Drennan
« dnia: 12.05.2015, 12:28 »
Może kogoś zaintersuje. Drennan konsekwentnie poszerza swoją ofertę.

http://drennantackle.com/viewProductDetails.php?id=698

Tak na marginesie ciekawe ile będzie wiadro w zestawie kosztowało :)
Darek

Offline Luk

• Administrator
  • Ekspert
  • Reputacja: 2078
  • Wędkarstwo rządzi!
Odp: Nowości Drennan
« Odpowiedź #1 dnia: 12.05.2015, 15:25 »
Mam nosa, cos mi mówi, że wiadro z miską moze pochodzic od tego samego producenta, co 'klepie' rzeczy dla Prestona. Ale mam nadzieję, że nie... Sito Prestona sie rozwala i kilka razy poharatalo mi rękę, z wiadra zas wypada rączka i spada pokrywka. Zobaczymy... :D
Lucjan

• Ekspert
« Odpowiedź #2 dnia: 12.05.2015, 15:51 »
A mój Sensas pancerny :)
Darek

Offline Chaotic

• Ekspert
  • Reputacja: 103
  • Ulubione metody: feeder
« Odpowiedź #3 dnia: 13.05.2015, 07:29 »
rączka,miska identyko jak traper, jaxon, browning, milo, maver ...

stawiam na pewną włoską firmę (PP) która obsługuje 80% rynku wyczynowego na  kontynencie w plastiki (wszystkie twarde wiadra są ich 15/17/25); te miękkie (np kind of magic mikado) to ktoś inny

a wiecie, że nasze popularne 17litrówki pod sito oraz kotły adoptowano z wyposażenia końskich stadnin?

dla przykładu znany kształt z bardzo znaną przykrywką :)
http://www.plasticapanaro.it/eng/products/equitazione-116_18_v__600.htm
Pozdrawiam
Olo

Offline Mateo

• Administrator
  • Ekspert
  • Reputacja: 983
    • Galeria
    • Spławik i Grunt
  • Ulubione metody: waggler method
« Odpowiedź #4 dnia: 13.05.2015, 22:00 »
Ciekawe :)
Pewnie tak jest. Grunt to jak najtaniej kupić i jak najdrożej sprzedać. Pewnie oni wszyscy dobrze wiedzą, że kupują od tego samego producenta. Tylko niektórzy wędkarze myślą, że mają wiadro Trapera, Prestona lub Drennana :)
Choć oczywiście nie szydzę z tych, którzy są fanami danej firmy i lubią otaczać się przedmiotami z jej logo.
Sam mam ciuchy i ręczniki z Drennana ;)
Pozdrawiam
Mateusz

Offline Maro81

• Ekspert
  • Reputacja: 60
    • Drennan
« Odpowiedź #5 dnia: 13.05.2015, 23:20 »
Ciekawy ten splawik typu Dibber.Zylka porzechodzi przez srodek splawika.tylko czy jest to wtedy wersja przelotowa.
http://drennantackle.com/viewProductDetails.php?id=702

Offline Chaotic

• Ekspert
« Odpowiedź #6 dnia: 14.05.2015, 07:46 »
Ciekawe :)
Pewnie tak jest. Grunt to jak najtaniej kupić i jak najdrożej sprzedać. Pewnie oni wszyscy dobrze wiedzą, że kupują od tego samego producenta. Tylko niektórzy wędkarze myślą, że mają wiadro Trapera, Prestona lub Drennana :)
Choć oczywiście nie szydzę z tych, którzy są fanami danej firmy i lubią otaczać się przedmiotami z jej logo.
Sam mam ciuchy i ręczniki z Drennana ;)

ja myśle, ze to dobrze - to świetne plastiki - dostają w kość na pełnym słońcu, ostro traktuje się je żwirem... nie odkształcają się, nie pękają (inna sprawa, że cena ~100zł za wiadro z miską i przykrywką o gruba przesada, choć z 2 strony to zakup jednorazowy) Stonfowe pojemniki na robaki mam od ponad 10 lat i nadal pokrywka trzyma i kolory te same

co do sprzętu jednej firmy ... jak jeszcze bawiłem się w zawody to moje stanowisko menażerią barw przypominało bamberski folwark. Kupowałem to co funkcjonalne i stosunkowo tanie na estetykę bimbając. 
Obecnie dzięki reprymendzie małżonki (oraz dostępności towaru na rynku) budując stanowisko postanowiłem się skupić na 2 kolorach (czarny - czyli kolor miłości do daiwy (haha) i zielony - bo łatwiej dobrać)

Skupianie się na 1 marce - jak najbardziej rozumiem, jak trafi się na firmę, której produkty są i trwałe i funkcjonalne (a jak jeszcze estetyczne przy tym to bajka) to później się na niej skupia. Ja tak zakochałem się w osprzęcie daiwy (do kijów nigdy nie pałam długą miłością niezależnie od firmy, może poza 1 matchem, który mam od lat 90).
Pozdrawiam
Olo

Offline Luk

• Administrator
  • Ekspert
  • Reputacja: 2078
  • Wędkarstwo rządzi!
« Odpowiedź #7 dnia: 14.05.2015, 08:18 »
A ja myslałem, że to wiaderko to taka zwykła rzecz... ;D  A tam jest pokrywa z neoprenu, czyli koniec irytacji podczas transportu. W moim przypadku jadąc na stanowisku ze swoim wózkiem, co chwila musze się zatrzymywać i podnosić te pokrywkę, bo 'wylata'. Teraz wreszcie ktoś pomyślał!
Lucjan

Offline Chaotic

• Ekspert
« Odpowiedź #8 dnia: 14.05.2015, 10:49 »
A ja myslałem, że to wiaderko to taka zwykła rzecz... ;D  A tam jest pokrywa z neoprenu, czyli koniec irytacji podczas transportu. W moim przypadku jadąc na stanowisku ze swoim wózkiem, co chwila musze się zatrzymywać i podnosić te pokrywkę, bo 'wylata'. Teraz wreszcie ktoś pomyślał!

to żadna innowacja Luk

takie pokrywki już dawno miał w ofercie browning, także odpinane częściowo suwakiem - by zminimalizować przesychanie podczas pobierania zanęty http://www.szczupak.pl/gfx/shop/e62c7cadc10c3262ec28819e84061b17.jpg
Pozdrawiam
Olo

Offline jakub_wr

• Ekspert
  • Reputacja: 113
  • Ulubione metody: waggler i feeder

Offline wadziol

• Zaawansowany użytkownik
  • Reputacja: 22
  • Ulubione metody: method feeder
« Odpowiedź #10 dnia: 21.05.2015, 10:28 »
Zastanawiam się czy tymi spławikami do pellet wagglera możan by łowić klasyczna techniką spławikową. Myślałem nad wykorzystaniem go do łowienia np blisko trzcin na płytszej wodzie z opadu na małym gruncie. Przyznam szczerze ,że na ostatnich zawodach Milo Carp Master jedyne 3 karasie złapałem daleko od brzegu właśnie na 8 gr spławik Drennana typu pellet waggler;) ale bez zastosowania strikte tej techniki czyli ciągłego podciągania,przerzucania i strzelania  pelletem. Potraktowałem go jak normalny spławik do łowienia z opadu na małej głębokości. Spisał się świetnie przy wietrze, na małej fali ,no i można było oddać nim na prawdę dalekie rzuty ,a mimo to był świetnie widoczny.
Taka moja mała konkluzja :)
Marcin
Matrix Team Poland / FKK Wrocław

• Ekspert
« Odpowiedź #11 dnia: 08.03.2017, 17:35 »
Darek

Offline Modus

• Ekspert
  • Reputacja: 1275
  • Ulubione metody: trotting
« Odpowiedź #12 dnia: 08.03.2017, 18:08 »
W przygotowaniu jest feederowa 13' z serii Acolyte (Alan Scotthorne używa jej podczas instruktażowej sesji opisanej w najnowszym numerze "Match Fishing"), a podobno także przepływankowa 17' Ultra :)

• Ekspert
« Odpowiedź #13 dnia: 13.03.2017, 09:43 »
W przygotowaniu jest feederowa 13' z serii Acolyte (Alan Scotthorne używa jej podczas instruktażowej sesji opisanej w najnowszym numerze "Match Fishing"), a podobno także przepływankowa 17' Ultra :)

Kolego Modusie, informacja o 17'FT Ultra to taki żarcik czy może jest światełko w tunelu??? :D
Darek

Offline Modus

• Ekspert
  • Reputacja: 1275
  • Ulubione metody: trotting
« Odpowiedź #14 dnia: 13.03.2017, 12:57 »
Na brytyjskich forach od dłuższego czasu krążą pogłoski, że 17' Acolyte jest w planach/drodze. Źródłem owych pogłosek są podobno przecieki od przedstawicieli handlowych Drennana nawiedzających sklepy wędkarskie. Pewien napalony desperat skontaktował się nawet w tej kwestii z firmową centralą, ale uzyskał jedynie uprzejme "bez komentarza".

Konkurencja (z Daiwą na czele) od dawna ma w ofercie matchówki powyżej 15', a ponieważ Drennan zaczął się ostatnio wydłużać feederowo, może wydłuży się też matchowo :)