Autor Wątek: Organizer Lorpio EVA  (Przeczytany 8784 razy)

Offline selektor

• Ekspert
  • Reputacja: 1460
  • Ulubione metody: waggler method
Odp: Organizer Lorpio EVA
« Odpowiedź #30 dnia: 11.03.2019, 15:29 »
A ta rączka (uchwyt) to mocna jest? Tzn. wiem, że jest to głównie "bait box", ale ja to chciałbym użyć również jako pojemnik na wędkarskie "przydasie", czyli nawaliłbym zanęty, pelletu i jeszcze dorzucił tam kilka podręcznych akcesoriów (np. koszyczków, podajników). Nie urwie się jak będę to targał?

Offline kALesiak

• Ekspert
  • Reputacja: 86
« Odpowiedź #31 dnia: 11.03.2019, 15:50 »
Przemyślałbym to poważnie. Parawan jednak cały czas chroni przed deszczem czy słońcem. W takim organizerze słonko dobrze nagrzeje cokolwiek w nim będzie...robaki pewnie nie przeżyją ;). Deszcz, przy każdym podniesieniu pokrywy, też resztę będzie moczył...

Krzysiek, absolutnie masz rację. W upalne dni to świetny organizer do parowania robali, szczególnie gdy się pozapina dekle. Ja np. tego kelnera kupowałem z myślą o paszy. W tym przypadku powinien się sprawdzić. Mnie, może nie martwią, ale zastanawiają 2 sprawy:
1. Jak to ustrojstwo (chodzi o rzepy) wytrzyma załadunek towarem do nęcenia?
2. Jaka będzie stabilność wyładowanego organizera?

Jeżeli miałbym coś w nim poprawiać, np. poprzez dorabianie nogi lub doszywania rzepów bądź nap, to byłoby to słabe.  :facepalm: Tym bardziej, że wg lokalnych ballad Piotruś Pan jest osobą dość szczegółową i upierdliwą co do jakości produktów sygnowanych własnym logo, szczególnie zanęt, co z kolei się chwali.

Nie ma co pisać, trzeba potestować.  ;D

Offline kALesiak

• Ekspert
« Odpowiedź #32 dnia: 11.03.2019, 15:54 »
A ta rączka (uchwyt) to mocna jest? Tzn. wiem, że jest to głównie "bait box", ale ja to chciałbym użyć również jako pojemnik na wędkarskie "przydasie", czyli nawaliłbym zanęty, pelletu i jeszcze dorzucił tam kilka podręcznych akcesoriów (np. koszyczków, podajników). Nie urwie się jak będę to targał?

Wygląda na mocną. Ale zawsze to zgrzew, a poza tym zamki, choć porządne, to jednak są plastikowe, o małej średnicy ząbków. A one przejmą cały ciężar. Więc nie wiem, jak będzie to wyglądało, gdy w pudełkach wyląduje ze trzy kilo paszy  :)

Offline selektor

• Ekspert
  • Reputacja: 1460
  • Ulubione metody: waggler method
« Odpowiedź #33 dnia: 11.03.2019, 16:49 »
I to są przydatne informacje :thumbup: Nie dla mnie to koryto ;)

Offline Mosteque

• Moderator Globalny
  • Ekspert
  • Reputacja: 2241
  • MFT
  • Ulubione metody: method feeder
« Odpowiedź #34 dnia: 11.03.2019, 18:42 »
Ja z kolei bardziej bym się obawiał jednak, że puści zgrzew tej rączki niż suwaki.
I tak będę to nosił w torbie z matą i koszem podbieraka (w osobnej komorze), więc dla mnie tej rączki w ogóle mogłoby nie być.
Krwawy Michał

Viva la libertad, carajo!

Offline Morgoth13

• Ekspert
  • Reputacja: 163
« Odpowiedź #35 dnia: 11.03.2019, 18:58 »
...
I tak będę to nosił w torbie z matą i koszem podbieraka (w osobnej komorze), więc dla mnie tej rączki w ogóle mogłoby nie być.

Przecież i tak wozisz wszystko wózkiem :D
Pozdrawiam
Mirek

Offline pitry1987

• Ekspert
  • Reputacja: 69
« Odpowiedź #36 dnia: 11.03.2019, 20:28 »
Już na drapieżcy nie ma. Rozeszły się szybko. Poczekam chwilę na opinie jak Wam w praktyce wytrzymuje bo te rzepy  przy pełnych pojemnikach large z zanętą czy pelletem mogą po kilku próbach nie dać rady. Za jakiś czas ponownie zapytam ale dzięki za super odzew.
Bo rybka lubi pływać i to nie w patelnianym oleju 😃

Offline pitry1987

• Ekspert
« Odpowiedź #37 dnia: 19.03.2019, 22:55 »
I jak ten organizer radzi sobie w praktyce?

Offline pitry1987

• Ekspert
« Odpowiedź #38 dnia: 27.03.2019, 22:14 »
I jakie wnioski po testach nad wodą?

Offline Mosteque

• Moderator Globalny
  • Ekspert
  • Reputacja: 2241
  • MFT
« Odpowiedź #39 dnia: 27.03.2019, 22:52 »
Po testach w garażu jestem bardzo zadowolony... :P
Krwawy Michał

Viva la libertad, carajo!

Offline kALesiak

• Ekspert
« Odpowiedź #40 dnia: 27.03.2019, 22:57 »
I jakie wnioski po testach nad wodą?

Spieszę donieść...

Całość jako całość jest absolutnie stabilna. Rzepy nie puszczają, wszystko pod ręką - dla mnie jest to magazyn zanętowy.

Wygoda jest. W jednym pojemniku - nęta, w drugim glina; w tych mniejszych sam jokers i jajka do zanęcania, już wybełtane.

Przy nabijaniu koszyka pojawia się problem z uwagi na zamknięcia dekielków - ciągle żyłka mi właziła w zamki. Pomyślałem nawet, że poszukam innych pudełeczek do tacki. Na szczęście obejrzałem jeszcze raz film reklamowy - jest to kwestia ułożenia pudełek. Trudno mi to opisać. Ale działa  :)

Tak, kupiłbym ponownie. Chociaż drugi kelner jest, jak dla mnie, niezbędny. Choćby z uwagi na przynęty - łowiłem klasycznym feederem. Właśnie, co to za kolejny, nowy, językowy bełkot? Dobra, odpuszczam...  :P

Ale tacka jest OK, chociaż nie wiem, czy się sprawdzi w The Method.... Pewnie, że się sprawdzi  :beer:

Offline pitry1987

• Ekspert
« Odpowiedź #41 dnia: 28.03.2019, 06:47 »
Dzięki za opinie. Do metody pewnie drugiego kelnera typu drennan bym potrzebował bo lorpio nie wszystko pomieści. A pod obciążeniem nie uginal się zbytnio?

Offline Mario1988

• Ekspert
  • Reputacja: 123
  • Niemożliwe nie istnieje
    • Galeria
    • Mapa forumowiczów SiG
  • Ulubione metody: waggler i feeder
« Odpowiedź #42 dnia: 28.03.2019, 08:03 »
Ja zakupiłem ten organizer ze 2-3 dni temu. Jakie są moje odczucia?
Dla mnie fajna sprawa i jest to coś, czego potrzebowałem. W założeniu moim, organizer nie ma służyć mi jako "kelner", bo z takiego też korzystam, ale ma być dla mnie - no właśnie - organizerem, w którym trzymam wszystkie szpargały niezbędne mi przy łowieniu (proce, podajniki, szczypce, czy przypony, przynęty). Wcześniej nad wodę nosiłem całą torbę w większości zbędnych rzeczy. Coś było w pudełku, coś w bocznej kieszeni torby - no taki trochę zbędny nieład artystyczny, a i tak ostatecznie na półce bacznej lądowała skrzynka, w której miałem akcesoria do łowienia na metodę i z gruntu.

Co do jakości - nie ma się zbytnio do czego przyczepić, co do stabilności - piwa na tym stawiać nie będę :P

Podsumowując, uważam że jest to dobra inwestycja ;) Ja czegoś takiego potrzebowałem
Łączy nas pasja :) No i zloty SiG :D

Mapka forumowiczów<= Link do mapki :)

Offline Wiecho

• Ekspert
  • Reputacja: 402
  • Nie znoszę chamstwa i prostactwa
  • Ulubione metody: waggler i feeder
« Odpowiedź #43 dnia: 28.03.2019, 14:25 »
Ja mam podobnie. Dlatego go kupiłem. Poszukiwałem właśnie czegoś takiego na przeróżny drobny sprzęt. Przyczepię organizer do nogi Cuzo pod półką boczną na której jest kuweta z zanętą, pojemniki z pelletem, robakami, lava, goo itp. Powstanie konstrukcja piętrowa.  Wreszcie wszystko będzie pod ręką i skończy się ciągłe grzebanie w torbie.  Po zakończeniu łowienia organizer zmieści się w torbie. 
Wiesiek

Offline bysio204

• Nowy użytkownik
  • *
  • Reputacja: 2
« Odpowiedź #44 dnia: 31.03.2019, 19:41 »
Dziś był test nad wodą który wyszedł pozytywnie . Organizer był obciążony dwu kilogramami zanęty nawilżonej i puszką kuku. Rzepy jak i uchwyt trzymają bardzo dobrze nic się nie wygina i jest stabilnie.  Ciekawe jak długo rzepy będą trzymać.