Autor Wątek: Organizer Lorpio EVA  (Przeczytany 8773 razy)

Offline pitry1987

• Ekspert
  • Reputacja: 69
  • Ulubione metody: method feeder
Organizer Lorpio EVA
« dnia: 08.03.2019, 21:33 »
Czy ktoś podzieli się opinią na temat organizer Lorpio? W sensie czy jest praktyczny i wart pieniędzy.
https://sklepdrapieznik.pl/sklep/organizery-na-akcesoria-zamykane-pokrowce/31035-organizer-loprio-eva-na-przynety-i-zanety-74-100-007.html
Bo rybka lubi pływać i to nie w patelnianym oleju 😃

Offline Messer71

• Nowy użytkownik
  • *
  • Reputacja: 2
  • Ulubione metody: gruntówka + sygnalizator
Odp: Organizer Lorpio EVA
« Odpowiedź #1 dnia: 09.03.2019, 09:44 »
Właśnie go kupiłem, wygląda bardzo solidnie, będę go używał na wszystkie podręczne szpargały, typu pudełko z przyponami, kubek do herbaty :P, waga, podstawowe przynęty, itd. Ważne, że jest zamykany i ten cały bałagan mam pod kontrolą. Wewnętrzne pojemniki eva na tą chwilę nie są mi potrzebne, ale coś wymyślę.
pozdr

Offline pitry1987

• Ekspert
« Odpowiedź #2 dnia: 09.03.2019, 10:44 »
Też go zamawiam w takim razie:) mi się podoba zamykanie i organizera i pojemników. Przedłuży to żywotność przynęt. Mam nadzieję tylko, że na elektrostatyku z adapterami będzie jako tako stabilnie. Jak nie trzeba o Cuzo pomyśleć.

Offline pitry1987

• Ekspert
« Odpowiedź #3 dnia: 09.03.2019, 11:36 »
Właśnie go kupiłem, wygląda bardzo solidnie, będę go używał na wszystkie podręczne szpargały, typu pudełko z przyponami, kubek do herbaty :P, waga, podstawowe przynęty, itd. Ważne, że jest zamykany i ten cały bałagan mam pod kontrolą. Wewnętrzne pojemniki eva na tą chwilę nie są mi potrzebne, ale coś wymyślę.
pozdr

A podeślesz fotki jak się prezentuje w Realu?

Offline kALesiak

• Ekspert
  • Reputacja: 86
« Odpowiedź #4 dnia: 09.03.2019, 12:33 »
Też go zamawiam w takim razie:) mi się podoba zamykanie i organizera i pojemników. Przedłuży to żywotność przynęt. Mam nadzieję tylko, że na elektrostatyku z adapterami będzie jako tako stabilnie. Jak nie trzeba o Cuzo pomyśleć.

Ja również kupiłem ten organizer, chociaż z myślą o wykorzystaniu go pod zanęty, gliny itp. przy łowieniu feederem. Wykonany jest naprawdę porządnie. Spodziewam się, że z czasem na przezroczystych deklach pojawią się rysy i załamania, ale to kwestia estetyki. Ma dobre zamki, ramę do nogi, którą można odpiąć. No i najważniejsze - wszystkie, dość pojemne części są zamykane. Przy deszczu albo szybkiej zmianie łowiska to nieoceniona zaleta. Lubię mieć po kilka miksów i kombinować. I dość już miałem tej sterty pudełek z dekielkami, które zawsze żyły swoim życiem.

Co do stabilności krzesła - jeżeli napakujesz w pojemniki towaru, to krzesło może zanurkować w bok. Fizyka. Ja np. kupiłem ten organizer z myśl o koszu. A na podręczne pierdółki (których wcale nie potrzeba wiele) i przynęty użyję kelnera od Drennana.

Offline maciek_krk

• ⚡⚡⚡⚡⚡
  • Moderator Globalny
  • Ekspert
  • Reputacja: 520
  • Ulubione metody: waggler i feeder
« Odpowiedź #5 dnia: 09.03.2019, 16:34 »

Ja również kupiłem ten organizer...

Adam, wrzucisz proszę kilka zdjęć? :)
Pozdrawiam,
Maciek

Offline kALesiak

• Ekspert
« Odpowiedź #6 dnia: 09.03.2019, 18:54 »

Spoko. Ale nie dziś. Uruchomiłem właśnie sobotni proces stopniowego nawilżania organów wewnętrznych niskoprocentową substancją płynną i boję się spocić.  :P Jestem na etapie intelektualnej degustacji internetu. Kocham ten stan, kiedy zmierzam w nieznane: zaczynam od wywiadu z Adamem Kownackim, a kończę np. na wykładzie o geostrategii, zaliczając po drodze m.in. poradniki o wędzeniu kiełby.  :facepalm:

Offline mjmaciek

• Ekspert
  • Reputacja: 938
    • Galeria
  • Ulubione metody: feeder
« Odpowiedź #7 dnia: 09.03.2019, 19:05 »

Spoko. Ale nie dziś. Uruchomiłem właśnie sobotni proces stopniowego nawilżania organów wewnętrznych niskoprocentową substancją płynną i boję się spocić.  :P Jestem na etapie intelektualnej degustacji internetu. Kocham ten stan, kiedy zmierzam w nieznane: zaczynam od wywiadu z Adamem Kownackim, a kończę np. na wykładzie o geostrategii, zaliczając po drodze m.in. poradniki o wędzeniu kiełby.  :facepalm:

Pięknie to ujołeś :bravo: :thumbup:. :beer:
Maciek

Offline Mosteque

• Moderator Globalny
  • Ekspert
  • Reputacja: 2241
  • MFT
« Odpowiedź #8 dnia: 09.03.2019, 20:12 »
Maciuś, cierpliwości. Do mnie wczoraj wystartował od Drapieżców :D
Krwawy Michał

Viva la libertad, carajo!

Offline Mosteque

• Moderator Globalny
  • Ekspert
  • MFT
« Odpowiedź #9 dnia: 11.03.2019, 11:15 »
Mam i ja :)

Maciuś, ale napisz, co konkretnie chcesz wiedzieć. Bo na zdjęciach i filmie od Lorpio wszystko widać. Nie wiem, co mam tu jeszcze dodawać.

Jedyne drobne niedociągnięcia, jakie zauważam, to:
a) Pojemniki w środku mogłyby być ciut luźniej, wszystko wchodzi na ścisk i wyjmując jedno, zawadzamy mocno o drugie.
b) Te rzepy po bokach powinny być, moim zdaniem, przyklejane od spodu. Wtedy bardzo dobrze by wszystko trzymało. Tak z boku to nacisk całości na pałąk powoduje odklejanie się rzepów. Tzn. one trzymają i trzymać powinny, ale jest to wg mnie błąd w projekcie.
Krwawy Michał

Offline pitry1987

• Ekspert
« Odpowiedź #10 dnia: 11.03.2019, 11:36 »
Mam i ja :)

Maciuś, ale napisz, co konkretnie chcesz wiedzieć. Bo na zdjęciach i filmie od Lorpio wszystko widać. Nie wiem, co mam tu jeszcze dodawać.

Jedyne drobne niedociągnięcia, jakie zauważam, to:
a) Pojemniki w środku mogłyby być ciut luźniej, wszystko wchodzi na ścisk i wyjmując jedno, zawadzamy mocno o drugie.
b) Te rzepy po bokach powinny być, moim zdaniem, przyklejane od spodu. Wtedy bardzo dobrze by wszystko trzymało. Tak z boku to nacisk całości na pałąk powoduje odklejanie się rzepów. Tzn. one trzymają i trzymać powinny, ale jest to wg mnie błąd w projekcie.

Czyli te rzepy mogą przestać pełnić swoją funkcję po jakimś czasie i nie trzymać całego organizera?
Nie chciałbym by to tylko jednosezonówka była...

Offline Mosteque

• Moderator Globalny
  • Ekspert
  • MFT
« Odpowiedź #11 dnia: 11.03.2019, 11:47 »
Wyglądają na dobre jakościowo. Więc raczej powinny trzymać kilka sezonów. A potem można przyszyć do starych po pasku nowych i dalej będzie śmigać. Ale jak napisałem, nie zostało to dobrze przemyślane, bo działające siły powodują ich "otwieranie".
Krwawy Michał

Offline kALesiak

• Ekspert
« Odpowiedź #12 dnia: 11.03.2019, 12:05 »
Na prośbę Maćka spróbuję wrzucić kilka fotek :)

Offline kALesiak

• Ekspert
« Odpowiedź #13 dnia: 11.03.2019, 12:14 »
I dalej:

Offline kALesiak

• Ekspert
« Odpowiedź #14 dnia: 11.03.2019, 12:16 »
I jeszcze :)