Autor Wątek: Ranking boosterów do pelletu/mixu do metody  (Przeczytany 12184 razy)

Online Imar

• Aktywny użytkownik
  • Reputacja: 15
Odp: Ranking boosterów do pelletu/mixu do metody
« Odpowiedź #30 dnia: 10.07.2024, 12:53 »
Rozważam zakup boostera. Zastanawiam się nad DB Swim Stim Sticky Pellet Syrup 300ml - F1 Sweet a Swim Stim Pellet Soak 500ml - F1 Sweet.
Który wybrać? Cenna zbliżona, pojemność 300 i 500 ml. Chodzi mi głównie o dopalenie zanęty i pelletu, w ostateczności polanie gotowego podajnika. Zawszę można przelać produkt do mniejszej wygodniejszej buteleczki.

Offline fishunter1990

• Ekspert
  • Reputacja: 905
  • Przystawka i Laying-on Gruntówka z alarmem
« Odpowiedź #31 dnia: 10.07.2024, 15:14 »
Mam ten pierwszy syrop w 4 smakach. F1 pachnie słodko, coś jak scopex/karmel. Fajnie skleja pellet przeznaczony do podajnika, ale trzeba uważać, żeby nie przesadzić z ilością, szczególnie przy chłodnej wodzie, bo się zrobi beton. Tego drugiego syropu nie testowałem, a przy okazji - w Dra jest teraz promocja -15% na Dynamita :).
Wolę łowić niż łapać...🎣🍺😉

Offline Luk

• Administrator
  • Ekspert
  • Reputacja: 2078
  • Wędkarstwo rządzi!
« Odpowiedź #32 dnia: 11.07.2024, 08:26 »
Pellet soak to płynny, rzadki atraktor, do zalewania pelletu czy zanęty, i raczej nie da się nim polewać podajnika, to znaczy polać się da, ale to nie przyklei się jak gęsty atraktor. Chcąc mieć coś bardziej uniwersalnego lepiej brać 'syropy', wtedy się je rozcieńcza przed doprawianiem zanęty czy pelletu.
Lucjan