Mirek - te haki z oczkiem (eyed) lepsze będą do feedera. Normalnie możesz wiązac włos lub używac ich do białych. Jednak Drennany też będa dobre, lub Prestony czy Guru (Kamasan należy do Drennana jakby co).
Ja polecam B911 głównie do spławika. Ich normalna wersja (spade barbless) ma idealny profil na wody stojące - nr 18 to możliwośc uzycia wszystkich przynęt, ekspander 6 mm jest troche cięzko założyć tylko. Natomiast na nr 16 juz ekspander 6 mm wchodzi idealnie. Mi ten hak daje najlepszą mozliwość nad wodą korzystania z każdej przynęty. Wczesniej miałem dylemat - tutaj hak do białych, tutaj do pelletu. A tak jest jeden, na dodatek bardzo skuteczny.
Spadały mi z niego F1 - i pewnie dlatego jest wersja tego haka F1. Nie jest tez idealny na rzeki i do mniejszych rybek (płoć, kleń) poniżej 15 cm - spadają one z haka. Ale nie nastawiam się na drobnicę zazwyczaj...
Wersja wide gape jakby co to opcja na pellety, dwie kukurydze, dobra do tyczki zwłaszcza.
Tak więc możesz skupić sie na dwóch wersjach, zwykłej i z oczkiem. Polecam też robienie samemu doświadczeń z nimi - każdemu cos pasuje lepiej lub mniej. Ja mam konieczność na wielu łowiskach z korzystania z haków bezzadziorowych - i z tych Kamasan jest najlepszy do spławika...