Zbyszku oczywiście że to nie jest SLR ale zauważ że Magma kosztuje 300 zł i moim zdaniem nadal twierdzę że niektóre modele Delphina mają najlepszy stosunek cena/ jakość 
Jest tak jak mówisz. Wykończenie bardzo dobre , blank solidny. Ta wędka ma służyć typowo pod cieżką metodę na Rybniku i myślę ,że świetnie się nada. Ciekawe jak wypadły by delikatniejsze konstrukcje delphina.
Mam Delphina Duo Feeder 330/390 ale starszą wersję M2.
Rzuty przy niewielkim wietrze z podajnikiem do metody Zhibo 50gr to max 75m, tyle maksymalnie udało mi się wycisnąć, aczkolwiek moja dystansowa technika jeszcze raczkuje. Kij natomiast przy rybach 5kg+ potrafi już ugiąć się w parabolę razem z dolnikiem, co niestety nie do końca mi pasuje.
Chciałbym zamienić kij na taki który obsłuży te 80m, ale da jeszcze zdecydowany zapas mocy na rybie i będzie o akcji bardziej szczytowej/max środkowej. Myślałem nad Flagmanem Cast Masterem 3.9 150gr. Jest też Squadron Pro Feeder 3.9 170g, aczkolwiek piszą wszędzie, że to kij na duże rzeczne ryby. Zastanawiam się co byłoby lepszym wyborem..
Andrzej